به گزارش ایسنا، امروز سندیکای بیمهگران ایران با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که در ماههای اخیر قیمت انواع وسایل نقلیه موتوری و لوازم مربوط به آنها با تغییرات و افزایش مواجه شده و بیمهگزاران بیمههای بدنه اتومبیل در صورت اصلاح نکردن سرمایه مورد بیمه خود براساس قیمت روز، هنگام دریافت خسارت با مشکل مواجه خواهند شد.
این تصمیم براساس ماده 10 قانون بیمه است که بیمهگر فقط به میزان قیمت واقعی بیمه شده مندرج در بیمهنامه مسئول خسارت خواهد بود، به همین دلیل لازم است که بیمهگزاران با مراجعه به شرکت بیمه و اصلاح مبلغ بیمه شده براساس قیمت روز، الحاقیه لازم را دریافت کنند. براساس ماده 10 قانون بیمه در صورتی که مالی به کمتر از قیمت واقعی بیمه شده باشد، بیمهگر به تناسب مبلغی که بیمه کرده است (و نه قیمت روز مال) در برابر خسارات وارد شده به اموال بیمه شده مسئول است.
بر این اساس و از آنجایی که بیمه بدنه ارتباط مستقیمی با قیمت خودرو دارد، اگر مشتریان سازمانهای بیمهای در زمان ثبت قیمت سرمایه خودروی خود مبلغ آن را برای مثال 30 میلیون تومان ثبت کرده باشند، در زمان بروز حادثه اگر قیمت خودروی آنها 50 میلیون تومان شده باشد، بیمه موظف به پرداخت خسارت بر اساس قیمت ثبت شده خودرو خواهد بود؛ به همین دلیل مشتریان اگر مایل به دریافت خسارت به قیمت روز خودرو خود هستند، باید به شرکت بیمهگر مراجعه کرده و قیمت روز سرمایه خود را ثبت کنند.
ثبات در بازار سکه
در بازار امروز قیمت طلا و سکه نسبت به آخرین قیمتهای معامله شده در روز گذشته با مقدار اندکی افزایش همراه شد، اما ثبات تقریبی در بازار وجود دارد.
امروز قیمت سکه تمام طرح جدید در بازار امروز، سه میلیون و 920 هزار تومان است که نسبت به آخرین قیمت معامله شده در روز گذشته، حدود 10 هزار تومان افزایش یافته است. همچنین سکه تمام طرح قدیم امروز سه میلیون و 551 هزار تومان قیمتگذاری شده که حدود 5000 تومان افزایش قیمت را نشان میدهد.
طبق اعلام اتحادیه طلا و جواهر قیمت نیم سکه یک میلیون و 876 هزار تومان و ربع سکه 946 هزار تومان بوده است.
از بازار ارز چه خبر؟
بررسیها حکایت از آن دارد که اکثر خریداران امروز بازار ارز مسافران هستند و افراد خانهدار که در چند وقت گذشته علاقه شدیدی به خرید و ذخیره دلار از خود نشان داده بودند در بازار امروز حضور فعالی ندارند، اما یکی از صرافان بازار فردوسی براین عقیده است که خانهدارها به اندازه مسافران واقعی در بازار امروز ارز خریداری کردهاند. در کنار بازار ارز، بازار سکه آن چنان رونقی ندارد و حتی میتوان مدعی شد که مشکلی برای سکه در بازار وجود ندارد.
دلالان همچنان یکی از بازوهای صرافان در بازار آشفته ارز هستند. نوسانات نرخ ارز در میان دلالان به صرافیها نیز سرایت کرده است، زیرا هر صرافی نرخی را برای ارز به ویژه دلار اعلام میکند، اما تفاوت نرخ صرافیها با یکدیگر برخلاف دلالان که بیش از 300 تومان است برای صرافیها در حدود 100 تومان است. دلار آمریکا در صرافیها از 10 هزار و 700 تا 10 هزار و 800 تومان به فروش میرسد.
رشد شاخص بورس ادامه دارد
بورس تهران امروز بار دیگر با بیش از 2000 واحد رشد مواجه شد و شاهد رشد گروههای فلزی و محصولات شیمیایی بود، اما در گروه بانک شاهد افت قیمتها بودیم.
در این روزها نه تنها بازار ارز بلکه بازار سهام نیز هر لحظه سرمایهگذاران و فعالان را شگفت زده میکند، نوسانات بسیار زیاد قیمتها بدون عوامل بنیادی که مربوط به صورت های مالی شرکت ها باشد یک روز باعث میشود. سهم های گروهی خاص همه با 5 درصد رشد قیمت مواجه شوند و در روز دیگر سهامداران شاهد افت 5 درصدی همان سهم ها هستند البته در این مدت در مجمع رشدها بیش از افتها بوده است.
دلار و نوسانات آن در بازاری که تنها چند روز است به رسمیت اعلام شده یکی از عوامل اصلی فراز و فرود قیمتها در بازار سهام است، بیش از 50 درصد شرکتها در بورس تهران صادرات محور هستند و قیمت ارز تاثیر مستقیم بر سوددهی یا زیان دهی آنها دارد و سبب میشود قیمت سهمها دچار نوسانات بیش از پیش شود.
بدهی 15 هزار میلیارد تومانی خودروسازان به قطعهسازان
امروز رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی اعلام کرد که میزان مطالبات قطعهسازان از خودروسازان بابت قطعات تولیدی به حدود 15 هزار میلیارد تومان رسیده است.
محمدرضا نجفیمنش اظهار کرد: هماکنون میزان مطالبات قطعهسازان از خودروسازان به حدود 15 هزار میلیارد تومان رسیده که حدود 5 هزار میلیارد تومان آن مربوط به مطالبات بیش از چهار ماه است.
به گفته وی، این وضعیت موجب شده که قطعهسازان به دلیل کمبود نقدینگی در خرید و تامین مواد اولیه دچار مشکل شده و تولید قطعات کاهش یابد که این موضوع نیز کاهش تولید خودرو و همچنین ناقص تولید شدن تعداد قابل توجهی از خودروها را به دنبال داشته است.
وی با بیان اینکه خودروسازان مواد اولیه مورد نیاز را با نرخ ارز آزاد تامین میکنند اما مجبورند خودروهای تولیدی را با قیمتگذاری دولتی بفروشند، خاطرنشان کرد: این موضوع باعث شده که خودروسازان دچار مشکل نقدینگی شده و نتوانند مطالبات قطعهسازان را پرداخت کنند.
خارجیها بیشتر سیب میخورند
صادرات سیب تازه در چهار ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 10 برابر شده است.
سیب ایران در سال جاری به 24 کشور مختلف دنیا صادر شده که قیمت متوسط هر کیلو سیب تازه صادراتی ایران در این مدت 46 سنت بوده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته تنها 24 هزار تن سیب به ارزش شش میلیون و 563 هزار دلار از ایران صادر شده است.
قیمت هر کیلو سیب صادراتی ایران در چهار ماهه نخست سال گذشته 27 سنت بوده است که نشان میدهد ارزش متوسط سیب صادراتی ایران در این مدت 70 درصد افزایش پیدا کرده است.
به این ترتیب آمار صادرات سیب تازه ایران تا پایان تیرماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد که ارزش صادرات سیب ایران در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 10 برابر شده است.
هشدار به گرانفروشان بلیت هواپیما
پس از انتشار گزارش ایسنا درباره افزایش قابل توجه قیمت بلیت یکی از شرکتهای هواپیمایی خارجی فعال در ایران، سخنگوی سازمان هواپیمایی اعلام کرد که این سازمان عملکرد تمامی شرکتها را زیر نظر دارد.
رضا جعفرزاده تاکید کرد: پس از آنکه با دستورالعمل بانک مرکزی نرخ جدیدی برای ارز دریافتی شرکتهای هواپیمایی مشخص شد، این سازمان به شکل دقیق بر عملکرد تمامی آنها نظارت دارد و در صورت مواجهه با هر تخلفی طبق قانون آنها را بررسی میکند.
پس از اجرایی شدن بسته جدید ارزی بانک مرکزی، سازمان هواپیمایی در ابلاغیهای نرخ ارز ارائه شده به ایرلاینها را از 4200 تومان به حدود 9000 تومان افزایش داد که این مسئله در طول روزهای گذشته به افزایش قیمت بلیت پروازها منجر شده است.
با ابلاغ بسته جدید ارزی، ارز مسافرتی 4200 تومانی که تاکنون به مسافران تعلق میگرفت، لغو شده و آخرین خبرها حکایت از آن دارد که در حال حاضر مسافران باید ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند.
مصرف برق کاهش یافت
پیک مصرف برق کشور روز گذشته در محدوده 52 هزار مگاوات قرار گرفت.
پیک مصرف برق روز گذشته بیست و دوم مردادماه، 52 هزار و 134 مگاوات گزارش شد که در سال گذشته در همین زمان 53 هزار و 228 مگاوات بود. همچنین میزان مصرف برق صنایع دیروز 3893 مگاوات بود که در مقایسه با روز یکشنبه حدود 400 مگاوات کاهش داشته است.
براساس گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران، تولید روزانه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور شامل نیروگاههای برقآبی، بادی و خورشیدی برای دیروز حدود 5068 مگاوات گزارش شده است.
امسال پیک مصرف شبکه سراسری به 57 هزار و 97 مگاوات رسیده اما از 20 تیرماه با اعمال مدیریت مصرف میزان بار افزایش نیافت که این مقدار کمتر از سه درصد پیک شبکه سراسری در سال گذشته است.
مشکل کمآبی ادامه دارد
در حالی که ارتقا و حفظ کیفیت آب یکی از سیاست های اصلی وزارت نیرو تبیین شده، اما هنوز 40 شهر و 700 روستا با تنش کیفی آب مواجه هستند که برخی مربوط به مشکلات نیترات و فلزات سنگین میشود؛ موضوعی که باید زیر ذرهبین دولت قرار گیرد.
وزارت نیرو اولویت اصلی و به نوعی خط قرمز خود را ارتقای کیفیت آب در تمام نقاط کشور تعریف کرده و به همین منظور نیز استراتژی و برنامهریزی منسجمی را در نظر گرفته است، اما با این وجود با توجه به کاهش آبهای زیرزمینی نمیتوان انتظار کیفی بودن آب را نیز در تمام ایران داشت.
علاوه بر این سال گذشته وزارت نیرو بر لزوم ایجاد شبکه ملی پایش کیفیت منابع آب به منظور رصد آنلاین کیفیت آب تاکید و اعلام کرد که باید در کنار شبکه ملی برای پایش کمی آب شبکهای برای حوزه کیفیت آب نیز وجود داشته باشد. براساس گفتههای عباس سروش، معاون آب و آبفای وزیر نیرو سیاست وزارت نیرو این است که کیفیت آب کاهش نیابد و آب سالم دراختیار مردم قرار گیرد، چرا که هدف وزارت نیرو تأمین نیاز مشترکان با آب سالم است.
پیشنهادات تاجر پیشکسوت به دولت
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران سه راهکار جهت عبور از مشکلات اقتصادی به دولت پیشنهاد کرد. اسدالله عسگراولادی اظهار کرد: برای دولت سه راهکار جهت عبور از مشکلات اقتصادی وجود دارد که یکی از آنها تغییر ساختار دولت و کوچک کردن دولت است.
وی دومین راهکار پیشنهادی خود را بازگرداندن اعتماد به مردم با راست گفتن و صداقت عنوان کرد و افزود: سومین راهکار نیز در میان مردم رفتن و خواستههای آنها را شنیدن است تا مورد بررسی و استفاده قرار گیرد.
عسگراولادی خاطرنشان کرد: دولت بیش از حد بزرگ است و باعث خارج شدن کارهای اقتصادی از دست مردم شده است. دولتهای پیشین دنبال این تغییر ساختار بودند اما نتوانستند.