مجله دانستنیها - سولماز گرئی: ابرخودروی رگرا (Regera) خبرسازترین خودروی هیبریدی سال پیش بود. این خودرو به همه نشان داد که فناوری تا چه حد ما را به آینده نزدیک کرده است. رگرا «هیولاترین هیبریدی روی زمین» لقب گرفته است. کلمه سوئدی «Regera» به معنی سلطنت کردن یا حکمرانی کردن است. این کلمه بدون شک انتخابی مناسب برای نام خودرویی است که سلطان بی چون و چرای دنیای ابرخودروها و دنیای هیبریدی هاست، این خودرو با بهره گیری از ویژگی های منحصر به فرد خود، به عنوان پرشتاب ترین و قوی ترین خودرو شناخته می شود. درواقع رگرا جواب شرکت «کونیگسگ» (Koenigsegg) به هایپرکارهای هیبریدی فراری، «پورشه» و «مک لارن» نیست و هدف اصلی آن سلطان سرعت، «بوگاتی شیرون» است.
رگرا به طور ویژه طراحی شده است تا جایگزین شایسته ای برای مدل های جاده ای سنتی بی نظیر، سبک وزن و مسابقه ای طور کونیگسگ باشد. رگرا یک خودروی دو در دونفره است. این زیبای نفسگیر، یک موتور احتراقی هشت سیلندر خورجینی مجهز به دو توربوشارژر را با سه موتور الکتریکی در هم می آمیزد. فناوری انتقال قدرت جدید کونگسگ به نام KDD یا درایوی مستقیم کونیگسگ (Koenigsegg Direct Drive) در این مدل به کار گرفته شده است.
این فناوری انقلابی با حذف جعبه دنده سنتی، خودرو را سبک تر و کارآمدتر از قبل می کند اگرچه مدل های سنتی کونیگسگ سطح شگفت آوری از تجهیزات و عملکرد را ارائه می کردند، اما این کمپانی همواره تشنه تولید سریع ترین خودروها در دنیا بوده است.
رگرا زاییده همین عطش است. فناوری های نوآورانه آن، سرعتی تسلیم ناپذیر، آسایشی مثال زدنی و یک تجربه سواری منحصر به فرد را به ارمغان آورده اند. با وجود استفاده از یک عالم فناوری و تجهیزات پیشرفته، رگرا در مقایسه بامدل های هم کلاس خود هنوز هم سبک وزن است. با این حساب شکی نیست که در پیست هم خوش می درخشد.
نظرتان در مورد شتاب گیری 150 تا 250 کیلومتر بر ساعت در عرض 3.2 ثانیه و صفر تا 400 کیلومتر بر ساعت در کمتر از 20 ثانیه چیست؟ تنها ابرخودرویی که ممکن است بتواند در پیست به گرد پای رگرا برسد، یک کونیگسگ دیگر است. از این خودرو تنها 80 دستگاه به طور دست ساز ساخته می شود. عملیات تولید هم در انگلهولم (Angelholm) در سوئد انجام می شود. این نخستین بار است که کونیگسگ دو مدل مختلف را به طور همزمان تولید می کند.
درون کابین شاهد ویژگی هایی مانند عایق صوتی بیشتر، صندلی های فومی با قابلیت تنظیم هشت جهته الکتریکی، سیستم سرگرمی اطلاعاتی نه اینچی کونیگسگ، اتصال 4G و وای فای، سیستم دوربین جلو، داخل و عقب با قابلیت ضبط، اپل CarPlay، سیستم صوتی عالی و روشنایی محیطی هستیم. رگرا همچنین حسگرهای پارک جلو و عقب دارد.
علام مخصوص حاکم بزرگ
قلب و روح هر خودروی کونیگسگ، موتور احتراق داخلی یا ICE آن است. رگرا در انتخاب ICE خود، دنباله روی خواهر و برادرهای کونگیسگی اش بوده است؛ موتور پنج لیتری، هشت سیلندر و خورجینی مجهز به دو توربورشارژر، نقطه آغاز قدرت رگرا است.
این موتور، خیلی هم جمع وجور است و به سبک و چست و چابک بودن رگرا کمک شایانی کرده است. با اختراع جدید «کریستین فُن کونگسگ» (Christian von Koenigsegg) که KDD نام دارد، حذف جعبه دنده های معمول در این مدل امکان پذیر شده است.
گروه مهندسی پیشرفته کمپانی، این فناوری را به طور ویژه برای رگرا توسعه داده است. این سیستم نقش جعبه دنده را بازی می کند و بدون تلف کردن انرژی برای تعویض دنده، محور عقب را با خروجی موتور احتراقی به حرکت در می آورد. در مجموع، سه موتور الکتریکی «YASA» به یاری موتور احتراقی می آیند. این موتورها قدرتمندترین تنظیم موتور الکتریکی را در تاریخچه خودروهای تولیدی تشکیل می دهند.
قدرت موتور احتراقی، 1100 اسب بخار در دور موتور 7800 دور در دقیقه و قدرت موتورهای الکتریکی، حدود 700 اسب بخار است. بیشینه گشتاور هم در موتور احتراقی، 1280 نیوتن متر در دور موتور 4100 دور در دقیقه و گشتاور موتورهای الکتریکی، 820 نیوتن متر است. کونیگسگ تلاش فراوانی کرده تا بهترین و امن ترین باتری ممکن را برای رگرا پیدا کند. آن ها یک بسته باتری 800 ولت، 4.5 کیلووات ساعتی را انتخاب کرده اند. این امر، رگرا را به نخستین خودروی تولیدی 800 ولت دنیا هم تبدیل کرده است. عملکرد این باتری در حد باتری های مورد استفاده در خودروهای فورمول وان است. ویژگی منحصر به فرد دیگر این بسته باتری، قابلیت سردشدن بالای آن است که در نوع خود بالاترین است و وزن آن هم تنها 75 کیلوگرم است.
همه جوره پایه
سیستم انتقال قدرت KDD، یک سواری کاملا سفارشی به سرنشینان می دهد. کافی است به حس و حال خود مراجعه کنید و تصمیم بگیرید: «از آن روزهایی است که یک سواری بسیار آرام بدون دغدغه و عاری از تکان های اضافی دل تان می خواهد» یا «آدرنالین تان بالا زده و دوست دارید در جاده پرواز کنید.» انتخاب با شماست و رگرا همه جوره پشت تان است، اگر اعصاب ندارید یا این که، خیلی ساده دل تان سکوت می خواهد، رگرا را در حالت تمام الکتریکی قرار دهید و سواری در سکوت محض را تجربه کنید. اگر هم حالت دوم بر شما غلبه کرده است، رگرا تنظیمات خود را تغییر می دهد و به یک همسفر بسیار هیجان انگیز تبدیل می شود.
دربست خودکار
این خودرو نخستین خودروی «دربست» خودکار دنیاست. به این معنی که همه درهای موجود در این خودرو که شامل درهای بغل و کاپوت و صندوق عقب می شود، به طور کاملا خودکار و با لمس یک دکمه باز و بسته می شوند. کمپانی نام این ویژگی را «اتواسکین» (Autoskin) گذاشته است. یک سیستم هیدرولیک که کمتر از پنج کیلوگرم وزن دارد، انجام این عملیات را بر عهده دارد. همه درها و آینه بغل ها به حسگرهای مجاورت مجهز شده اند تا در صورت احتمال برخورد با اشیای نزدیک، به راننده هشدار بدهند.
• طول: 4560 میلی متر
• فاصله محورهای جلو و عقب: 2662 میلی متر
• شب پرستاره: در چراغ های جلوی رگرا، چراغ های ال ای دی کوچکی با پس زمینه فیبرکربنی مشکی رنگ تعبیه شده اند؛ انگار که ستاره های کوچک یا الماس های ریزی در چشمان زیبای رگرا برق می زنند.
• وزن خالص: 1628 گرم
• عرض: 2050 میلی متر
• وزن خشک: 1420 کیلوگرم
• ارتفاع: 1110 میلی متر
• فاصله کف خودرو از زمین: 105 میلی متر
• جم بار: 150 لیتر
• موتور: 5 لیتری
• مخزن سوخت: 82 لیتر
• بالچه عقب: بالچه عقب هم نخستین بالچه تاشوی فعال است. این بالچه فیبر کربنی برای کاهش درگ (کشش) در حرکت یا در هنگام پارک کاملا جمع می شود و در بدنه قرار می گیرد.
• آوازی دگر: رگرا دارای یک سیستم اگزوز تیتانیمی سفارشی است که با همکاری متخصصان اگزوز «آکرا پوویچ» (Akrapovich) ساخته شده است. این سیستم اگزوز منحصر به فرد شامل یک خروجی شبیه به دم ماهی است.