شهرهای ایران هر کدام طبیعت خاص و زیبای خود را دارند، طبیعتی چهارفصل که شاید هیچ جای دنیا آن را به خود ندیده باشد.
یکی از این شهرها،اردبیل در شمال غربی ایران است که دارای طبیعت و مناظر طبیعی بسیار دیدنی و آب وهوایی دلنشین و فرح بخش می باشد.
امروز به شهر اردبیل برویم و با یکی از جلوه های عالی طبیعت یعنی دریاچه آب شیرین نئور آشنا شویم و ساعتی را غرق در زیبایی تپه های سرسبز پر از گلهای رنگارنگ و آب نیلگون دریاچه شویم…
همراه کارناوال باشید .
نئور بزرگترین دریاچه طبیعی و آب شیرین اردبیل
در 48 کیلومتری جنوب شرقی اردبیل و در دامنه های رشته کوه پر غرور تالش و در ارتفاع 2500 متری از سطح دریا دریاچه آب شیرین نئور با وسعت بالغ بر 210 هکتار واقع شده است. نئور شامل دو دریاچه است که در فصل بهار یکی شده و دریاچه ای یکپارچه را تشکیل می دهند. بارندگی های مناسب در منطقه و چشمه های فراوانی اطراف آن نئور را زنده نگه داشته است. ژرفای این دریاچه در بیشترین حالت آن 5٫5 متر و میانگین عمق آن حدود 3متر می باشد. آب دریاچه نئور برای مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
جاذبه های دریاچه نئور
از آنجا که این منطقه از طرف هیئت دولت به عنوان منطقه #گردشگری انتخاب شده و با توجه به ظرفیت های بالای منطقه ، احداث امکانات تفریحی بسیاری برای آن در نظر گرفته شده ؛ مانند قایقرانی با قایقهای غیرموتوری (بادبانی، پارویی و پدالی)، پاتیناژ و قایقرانی بادبانی و همچنین پیست اسب سواری و دوچرخه سواری در امتداد ساحل دریاچه ، و قابلیت احداث رستوران شناور در نزدیکی سواحل شمالی دریاچه.
1) ماهیگیری
از جاذبه های جالب و لذت بخش این دریاچه، ماهیگیری است. نوعی ماهی به نام ماهی قزل آلای رنگین کمان در نئور وجود دارد که هرسال برای کنترل جمعیت گاماروس ها (نوعی آبزی) در دریاچه ، تعدادی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان ، را داخل آب نئور رها می کنند.
مسابقه ی ماهیگیری هیجان انگیزی در شهریور ماه در این مکان برگزار می شود و علاقه مندان به ماهیگیری و همچنین بسیاری از طبیعت دوستان در آن شرکت می کنند.
ماهی های دریاچه باید قبل از شروع فصل سرما صید و جمع آوری شوند، چون یخ زدن آب دریاچه باعث نابودی ماهی ها می شود.
علاوه بر وجود ماهی قزل آلای رنگین کمان که شهرت جهانی را برای نئور به ارمغان آورده، برخی از پرندگان مهاجر عبوری، مدتی این منطقه را به عنوان زیستگاه خود انتخاب می کنند. خوشبختانه به خاطر قرار گیری این محدوده در داخل منطقه حفاظت شده لیسار ( گیلان )، شکار هر گونه پرنده آبی در دریاچه نئور ممنوع می باشد.
2) دوچرخه سواری
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
3) اسب سواری
یخ زدن دریاچه در فصول سرد سال
دریاچه نئور در زمستان یخ می بندد و در این فصل علاقه مندان به #ورزش های زمستانی می توانند به این نقطه #سفر کنند.
پوشش گیاهی اطراف دریاچه
در اطراف #دریاچه و در حوزه آبریز آن ، درختی دیده نمی شود اما گیاهان متنوع دارویی رشد می کنند که علاوه بر خواص درمانی منظره ای زیبا به محوطه بخشیده اند. گیاهانی مثل شبدر، بابونه ، بومادران، پنج انگشت ، جگن، آلاله، نعناع، کنگر و خاکشیر از انواع پوشش گیاهی اطراف دریاچه می باشد.
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
کی و چطور به دریاچه نئور برویم؟!
در سال های اخیر با توجه به معرفی جاذبه های #گردشگری ایران و آشنایی مردم با این منطقه ، در فصل های بهار و تابستان تعداد زیادی از مردم ایران و گردشگران خارجی از این منطقه بازدید می کنند. فصول بهار و تابستان با توجه به هوای مطبوع و خنک آن و همچنین طبیعت سرسبز اطراف دریاچه ، بهترین زمان برای برفتن به نئور می باشد. البته اگر اهل کوهنوردی و ورزش های زمستانی باشید ، فصل سرما نیز برای شما بسیار جذاب و دیدنی است.
راههای دسترسی
زیباترین مسیر دسترسی به نئور جاده ای خاکی است که از سوباتان تالش به دریاچه می رسد. اما چند مسیر برای رفتن به محوطه نئور وجود دارد.
از اردبیل به سمت خلخال می رویم بعد از طی حدود 35 کیلومتر ، ده بودالالو را می بینیم که از این ده جاده ای به سمت بالا می رود و باید در حدود 13 کیلومتر راه برویم و بعد از عبور از روستای عباس آباد به دریاچه زیبای نئور می رسیم. مسیر تا قبل از دریاچه آسفالت است اما دورتادور دریاچه جاده خاکی و ناهمواری می باشد که دسترسی به اطراف دریاچه را میسر می کند.
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
توصیه های دوستانه کارناوالی
فاصله نئور تا دریای مازندران 30 کیلومتر غربی می باشد و اگر به ارتفاعات شرقی مشرف به دریاچه صعود کنید می توانید منظره ای زیبا از دریای مازندران را ببینید.
در گذر از نئور و بلندی های سبز البرز ، آلاچیق های کوچ نشینان و روستاهای ییلاقی را مشاهده می کنید. که بسیار جالب دیدنی است.
برای اقامت در کنار دریاچه باید چادر و تجهیزات سفر به همراه داشته باشید. دربیشتر مواقع بادی خنک (در بهار و تابستان) گونه های شما را نوازش می دهد اما اگر قصد پیاده روی و فعالیت ندارید ، ممکن است سردتان شود . لباس مناسب به همراه داشته باشید.
#طبیعت بکر و زیبای منطقه شما را وادار می کند ساعت ها به آن خیره شوید و لذت ببرید و حتما وسوسه می شوید #عکس هایی عالی از این منطقه به یادگار بگیرید ، پس دوربین عکاسی خود را فراموش نکنید.
اگر در تابستان به بازدید دریاچه رفتید، خوردن ماهی کبابی در کنار دریاچه را فراموش نکنید.
از انداختن هرگونه زباله یا ماده خوراکی ویا هر چیز دیگری به داخل دریاچه به طور جدی خودداری کنید، نه تنها منظره دریاچه را زشت می نماید بلکه باعث آزار و شاید از بین رفتن آبزیان دریاچه می شوید.
photo by Maryam Sorayaei
photo by Maryam Sorayaei
photo by Ali Ebrahimi
به تماشای ویدیویی از دریاچه زیبای نئور بنشینیم…
در حال بارگذاری ویدئو ...
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
photo by M.Taghavi Namin
حرف آخر
به تن لحظه خود جامه اندوه مپوشان هرگز
تو به آیینه، نه، آیینه به تو خیره شده است
تو اگر خنده کنی او به تو خواهد خندید...