ماهان شبکه ایرانیان

ماه رمضان تمرین حیات طیبه است/ ۶ خصلت بخشودگان ماه رمضان

گروه اندیشه: در خطبه شعبانیه پیامبر اکرم(ص) شش خصوصیت مشخص شده که هر کس در ماه رمضان این خصایص را داشته باشد، گناهانش بخشوده می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد سالار، معاون بین‌الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) و در پاسخ به این پرسش که جایگاه این ماه در میراث اسلامی چیست؟‌ گفت: پیشاپیش حلول ماه مبارک رمضان را تبریک عرض می‌کنم و آرزوی توفیق در این ماه را برای همه دارم. همان طور که در قرآن و روایات ما رسیده است، رمضان ماه پر فیض و برکتی است که نسبت به ماه‌های دیگر برتری دارد و این مضمون در دعای این ماه نیز آمده است.
سالار ادامه داد: در دعای ماه رمضان می‌بینیم که این ماه از جهت کرامت، شرافت و فضیلت بر ماه‌های دیگر برتری دارد. چون در این ماه قرآن کریم نازل شده است، ماه رحمت و مغفرت است و آمرزش گناهان در این ماه صورت می‌گیرد، از این‌رو ما باید حداکثر استفاده را از این ماه ببریم.
معاون بین‌الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، تصریح کرد: پیامبر در دعایی در پایان شعبان گفته‌اند که رمضان ماهی است که تعلق به خدا دارد و میزبان خداوند تبارک و تعالی است و همه بندگان میهمان او هستند. این ماه برکت و مغفرت است و در ادامه این دعا حضرت می‌فرمایند که روزها، شب‌ها و ساعات ماه مبارک رمضان بالاترین برکت و رحمت را دارد و ما باید بتوانیم از سفره کرم خداوند که در این ماه گسترانده حداکثر بهره را ببریم.
وی افزود: ماه رمضان همان‌طور که در روایت آمده برتری دارد. رمضان در لغت به معنی شدت حرارت و سوزانیدن است، چون در این ماه گناه‌های انسان بخشوده شده و می‌سوزد. در این ماه رحمت الهی گسترده است و شیطان در غل و زنجیر بوده و درهای بهشت باز و در‌های جهنم بسته است و در روایات آمده است که اگر بندگان ما از برکات این ماه آگاهی می‌یافتند، آرزو می‌کردند که این ماه یک سال باشد. همین‌طور در روایات آمده است اگر مومنان بدانند در ماه رمضان چه چیزی را به خدا مقدر کرده است، سپاس خدا را افزون می‌کردید.
سالار با بیان اینکه فضایل زیادی که در میراث اسلامی در خصوص ماه مبارک رمضان بیان شده است نشان از اهمیت این ماه دارد، گفت:  بر اساس یک روایت روزه در حرارت جهاد است. پیامبر می فرماید. در برخی از روایت از معصوم می‌پرسند که روزه واقعی چه روزی است که می‌گوید روزه واقعی پرهیز کردن از گناهان است. همان طور که انسان از خوردنی و آشامیدنی اجتناب می‌کند، روزه‌دار واقعی کسی است که از گناهان اجتناب کند و الا اگر انسان از نظر زبانی روزه باشد، اما خدای ناخواسته گناه و نافرمانی کند، روزه واقعی نگرفته است. روزه حقیقی این است که اعضا و جوارح بدن روزه باشد و همین مضمون در روایت آمده است. کنترل نگاه، شنیده‌ها باید مانند خوردنی و آشامیدن در نظر گرفته شود و در واقع انسان خود را از گناهان پالایش کند و به مرحله تهذیب نفس و کنترل غرایز برسد که در این صورت روزه‌دار واقعی خواهد بود.
معاون بین‌الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، ادامه داد: ما روایاتی داریم که وقتی ماه مبارک رمضان می‌شود باید روزه‌داری را به بچه‌ها آموزش دهیم و سیره ائمه(ع) نیز این چنین بوده است. در روایات داریم که ائمه(ع) قبل از رسیدن بچه‌ها به سن تکلیف به گونه‌ای ایشان را تربیت می‌کردند که وقتی بزرگ می‌شدند مشتاقانه روزه می‌گرفتند و ما وظیفه داریم روزه را به کودکان یاد دهیم.
سالار افزود: بد نیست روایاتی را از ائمه معصومین(ع) در این زمینه یادآوری کنیم. امام صادق می‌فرماید: ما در هفت سالگی به کودکان‌مان دستور می‌دهیم که تا به اندازه توانایی و استطاعت خود روزه بگیرند.
وی تصریح کرد: در خطبه شعبانیه پیامبر اکرم(ص) که در آخرین جمعه ماه شعبان ایراد شده است، شش خصوصیت برای ماه رمضان مشخص شده که هر کس در این ماه این خصایص را داشته باشد، گناهانش را بخشوده می‌شود. این شش خصوصیت عبارت است نگه‌داری از دین، خویشتنداری و تقوا، صله رحم، عدم آزار همسایه، کنترل زبان و نگاه و رعایت حق‌الناس.
معاون بین‌الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه رمضان تمرین حیات طیبه است، گفت: انسان خود را برای ملاقات با پروردگار عالم در این ماه آماده می‌کند و زمینه‌ای است که خود را خدایی کرده و به خداوند تقرب یابد. این ماه استثنائی است، قرآن نازل شده است. از امام معصوم در این زمینه روایت است که تورات در ششم، انجیل در دوازدهم، زبور در هیجدهم و قرآن نیز در شب قدر در این ماه نازل شده است که در شبش اختلاف است. ویژگی‌های این ماه باعث برتری آن شده است و انسان باید از لحظه لحظه این ماه استفاده کند. تلاوت قرآن یکی از توصیه‌های مهم پیامبر(ص) و ائمه(ع) است. پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: اگر کسی بخواهد با خداوند سخن بگوید، قرآن بخواند. پیامبر(ص) می‌فرماید: قرآن قلب انسان را زنده می کند و از گناه باز می‌دارد.
سالار در پایان گفت: سفارش شده است در این ماه دعا بخوانید و استغفار بکند؛ زیرا دعای روزه‌دار رد نمی‌شود. ماه رمضان ماه استغفار و توبه است و در خطبه آخر ماه شعبان اشاره شده است که دعای مومنان در این ماه به اجابت می‌رسد. در روایت همین طور است که امام صادق فرمود: امام سجاد(ع) می‌فرمود: در این ماه جز به دعا استغفار و تکبیر چیز دیگری نمی‌گفت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان