ماهان شبکه ایرانیان

از دلایل پزشکی برای جدی گرفتن سوزش سردل

التهاب مری اغلب به واسطه بازگشت اسید معده به مری رخ می دهد. این شرایط می تواند موجب دشواری و احساس درد هنگام قورت دادن و سینه درد شود.

افراد بسیاری در طول زندگی خود سوزش سردل را تجربه می کنند که در بیشتر موارد با استفاده از داروهای بدون نسخه و درمان های خانگی می توان این شرایط را بهبود بخشید.

از دلایل پزشکی برای جدی گرفتن سوزش سردل

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ریدرز دایجست"، سوزش سردل می تواند به واسطه دلایل مختلفی مانند خوردن غذاهای تند، پرخوری یا بارداری شکل بگیرد. به طور معمول، این شرایط به خودی خود برطرف شده و مشکل ساز نیست. اما گاهی اوقات نیز نباید احساس سوزش سردل را نادیده بگیرید.

سوزش سردل می تواند یک حمله قلبی را تقلید کند

علائم سوزش سردل می توانند شبیه به یک علائم یک حمله قلبی یا آنژین - درد در ناحیه سینه که به واسطه کاهش جریان خون به قلب شکل می گیرد - باشند. برای تمایز بین سوزش سردل و یک حمله قلبی می توانید برخی موارد را مد نظر قرار دهید. به عنوان مثال، سوزش سردل معمولا در صورت دراز کشیدن تشدید می شود و همچنین می تواند موجب بروز مزه ای ترش در دهان شود. با این وجود، همواره موارد استثنا وجود دارند و اگر بین سوزش سردل و حمله قلبی شک دارید باید به پزشک مراجعه کنید. اگر با احساس تنگی در قفسه سینه، تعریق، رنگ پریدگی، ضعف شدید و یا غش مواجه هستید نیز هرچه سریع‌تر به اورژانس مراجعه کنید.

سوزش سردل می تواند در واقع سنگ کسیه صفرا باشد

سنگ های صفراوی تکه های سخت شده مایع گوارشی هستند که در کیسه صفرا شکل می گیرند. سنگ صفراوی مجرای صفرا را مسدود می کند و می تواند گرفتگی عضلانی در بخش میانی یا قسمت بالا سمت راست شکم را موجب شود. اغلب، درد پس از غذا خوردن رخ می دهد که همانند سوزش سردل است. اگر همواره با معده درد پس از غذا خوردن مواجه هستید و پس مصرف ضداسیدها نیز بهبودی خاصل نمی شود برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.

سوزش سردل شدید می تواند نشانه ای از بیماری بازگشت اسید معده به مری (GERD) باشد

افراد مبتلا به بیماری بازگشت اسید معده به مری اغلب با سوزش سردل مواجه هستند. بیماری بازگشت اسید معده به مری یک بیماری گوارشی مزمن است که به واسطه بازگشت اسید یا محتوای معده به مری رخ می دهد. این شرایط دیواره داخلی مری را تحریک کرده و به بیماری بازگشت اسید معده به مری منجر می شود. اگر حداقل دو بار در هفته سوزش سردل یا بازگشت اسید را تجربه می کنید یا اگر این شرایط در زندگی روزانه شما تداخل ایجاد می کند، بهترین گزینه مراجعه به پزشک است.

بیماری بازگشت اسید معده به مری می تواند به بیماری مری بارت منجر شود

در صورت عدم درمان، بیماری بازگشت اسید معده به مری می تواند به بیماری مری بارت تبدیل شود. در این بیماری، بافت دیواره داخلی مری تغییر کرده و وضعیتی شبیه به دیواره داخلی روده شکل می گیرد. این شرایط خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد.

درد سوزش سردل می تواند زخم معده را پنهان کند

زخم معده در دیواره داخلی معده شکل می گیرد. درد زخم معده می تواند در قسمت بالایی شکم احساس شده و تا ناحیه سینه گسترش یابد که شبیه سوزش سردل به نظر می رسد. در صورت عدم درمان مناسب، زخم های معده می توانند به خونریزی، ایجاد سوراخ در دیواره معده، و انسداد بین معده و روده کوچک منجر شوند. در شرایطی که برخی زخم های معده به خودی خود بهبود می یابند، برخی دیگر نیازمند مصرف آنتی بیوتیک و حتی انجام عمل جراحی هستند.

سوزش سردل می تواند به واسطه فتق هیاتال شکل بگیرد

دیافراگم به طور معمول دارای یک سوراخ کوچک است که مری از آن عبور کرده و به معده منتهی می شود. فتق هیاتال زمانی رخ می دهد که معده از طریق این سوراخ دیافراگم بالا می آید. یک فتق هیاتال بزرگ می تواند موجب بازگشت غذا و اسید به مری شده و سوزش سردل را به همراه داشته باشد. اگر با نشانه ها یا علائم پایدار یا شدید سوزش سردل مواجه هستید باید به پزشک مراجعه کنید. در شرایطی که مصرف دارو به طور معمول برای کنترل این شرایط کفایت می کند، گاهی اوقات ممکن است به انجام عمل جراحی برای اصلاح شرایط نیز نیاز باشد.

سوزش سردل شدید می تواند به التهاب مری منجر شود

التهاب مری اغلب به واسطه بازگشت اسید معده به مری رخ می دهد. این شرایط می تواند موجب دشواری و احساس درد هنگام قورت دادن و سینه درد شود. در صورت عدم درمان، التهاب مری می تواند به دیواره داخلی مری آسیب رسانده و به عوارضی مانند ایجاد زخم و دشواری در قورت دادن منجر شود. اگر علائم سوزش سردل بیشتر از چند روز ادامه داشته و با مصرف ضداسیدهای بدون نسخه نیز بهبودی در این شرایط حاصل نشده، غذا خوردن دشوار شده، با علائم شبه آنفلوآنزا مواجه هستید یا تنگی نفس یا سینه دردی که اندکی پس از غذا خوردن شکل می گیرد را تجربه می کنید به پزشک مراجعه کنید.

سوزش سردل می تواند از علائم سرطان باشد

در موارد نادر، سوزش سردل می تواند نشانه ای از سرطان معده یا مری باشد. اگر با سوزش سردل پایدار یا دشواری در قورت دادن غذا برای سه هفته یا بیشتر مواجه هستید باید برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید. از دیگر نشانه ها می توان به احساس چسبیدن غذا در گلو هنگام قورت داد، کاهش وزن بی دلیل، گاز بیش از حد، احساس سیری غیر عادی، حالت تهوع یا استفراغ، و درد یا ناراحتی در قسمت بالای معده اشاره کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان