به گزارش ایرنا، میزان بارشهای کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تاکنون به 169 میلیمتر رسیده که در مقایسه با مدت زمان مشابه پارسال که 230 میلیمتر بود، 27 درصد کاهش داشته است.
بارشهای فصل بهار امسال در مقایسه با بهار سال گذشته 12 درصد رشد داشت، بارندگیها در فصل پاییز 26 درصد و در فصل زمستان 45 درصد نسبت به دوره مشابه در سال 95 کاهش نشان داد.
بررسی 6 حوضه آبریز اصلی کشور (دریای خزر، خلیج فارس و عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قرهقوم) نشان میدهد حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان که قسمتهای وسیعی از غرب، جنوب غربی و جنوب کشور را شامل میشود با افت 41 درصدی بارشها نسبت به سال گذشته بدترین شرایط را در میان سایر حوضهها تجربه میکند.
ثبت 212 میلیمتر بارش این حوضه در سال آبی جاری در حالی است که مقدار بارشهای آن در مدت مشابه سال گذشته 366 میلیمتر بوده است.
با توجه به اینکه حدود 86 درصد ظرفیت در دست بهرهبرداری نیروگاههای برق آبی در این حوضه آبریز واقع شده است، افت 42 درصدی بارندگیها در این حوضه آبریز و پایین بودن ارتفاع آب در مخازن سدها موجب شده تا میزان تولید انرژی نیروگاههای برق آبی هم با کاهش قابل توجهی نسبت به سالهای گذشته روبهرو شده به طوری که انرژی تولیدی این نیروگاهها از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 44 درصد کاهش داشته است.
همچنین در این بین، حوضههای آبریز فلات مرکزی 36 درصد، مرزی شرق 35 درصد و قرهقوم نیز 21 درصد کاهش بارش داشتهاند.
هرمزگان با منفی 75 درصد کم بارشترین استان کشور در سال آبی جاری بوده که پس از این منطقه نیز استانهای سیستان و بلوچستان با 73 درصد، کرمان با 69 درصد، فارس با 66 درصد و بوشهر با 61 درصد کم بارشترین مناطق کشور محسوب میشوند.