امروز کارناوال می خواهد تو را به جایی در میان ناشناخته ها ببرد، خودت را برای سفری هیجان انگیز آماده کن.
مقصد سفرمان این بار سرزمین جادویی آفریقاست. گوشه گوشه این سرزمین جادویی سرشار از ناشناخته هاست. امروز هم کارناوال یکی از کم تر شناخته شده ها را برایت در نظر گرفته، تا سفری شگفت به قلب کوهی از جنس آتش وگدازه داشته باشی.
کوهی پر اقتدار که درونش غوغایی به پاست ، هر از چند گاهی خودش را خالی می کند و از درونش گدازه هایی آتشین زبانه می کشد. این جا یکی از فعال ترین کوه های آتش فشانی دنیاست که دانش مندان جرات ندارند به آن نزدیک شوند به همین خاطر تا به حال کم ترین مطالعات بر روی آن انجام شده است.
دریاچه ای از جنس آتش درون دیواره های با صلابتش جریان دارد، دریاچه ای که اکر از افق به آن بنگرید هم چون نگینی سرخ رنگ در میان دیواره هایی نقره گون خود را نمایان می کند.
با ما همراه باشید تا از #کوه آتش فشان “نایراگونو” Nyiragongo و #دریاچه آتشین آن بیشتر بدانیم.
نزدیکش که می شوی نعره هایش تنت را به لرزه می اندازد، گرمایش صورتت را می سوزاند و گازهای سمی اش شاید کاری دستت بدهد.
اما با این حال باز هم هستند کسانی که خطر را به جان می خرند و برای دیدن این کوه و دریاچه آتشینش راهی می شوند.
این را هم بدان این جا سرزمین ناامنی است، شاید اصلا راهزنان نگذارند قدم هایت به این #کوه با صلابت برسد، اما اگر راهی این سرزمین شدی حتی لحظه ای شک نکن، زیرا با دیدنش درمیابی در این دنیا تنها قطره ای در #اقیانوس هستی، شاید هم حتی کوچک تر از یک قطره.
با ما در ادامه همراه شو تا از عظمت و صلابت کوهی آتشین برایت بیشتر بگوییم.
آتش فشان “نایراگونو ” ؛ کوهی از جنس جهنم
خوی وحشی سرزمین #آفریقا این بار در کوهی از جنس آتش جلوه می یابد. گوشه گوشه این سرزمین جلوه ای از قدرت بی کران طبیعت را نشان می دهد پس نمایشی شگرف از قدرت طبیعت را خوب تماشا کن در کوه های آتش فشانی “نایراگونو ” Nyiragongo.
فعال ترین کوه آتش فشانی دنیا همین جاست. این کوه پس از سالها هنوز گرم و پابرجاست و علاوه بر فعال بودن باید بدانید بزرگ ترین کوه آتش فشانی هم هست. ارتفاع آن به 3470 متر می رسد و دهانه اصلی آن حدود 2 کیلومتر مساحت دارد. دارای دو دهانه فرعی هم هست که یکی در ارتفاع 3175 متری و دیگری در ارتفاع 2975 متری واقع شده است.
شاید اگر بگوییم این کوه یکی از #وحشتناک ترین مکان ها برای تحقیقات دانش مندان است اغراق نکرده باشیم، زیرا با وجود قدرت بی کران آن تا کنون دانش مندان انگشت شماری برای تحقیق به این کوه ها آمده اند و هنوز هم مشخص نیست از چه زمانی تا به امروز فعال بوده است ولی گفته می شود از سال 1882 نزدیک به 34 بار فوران کرده است.
پدیده ی شگفت انگیزی در این کوه و درست بر روی قله آن وجود دارد، دریاچه ای است از جنس گدازه های سوزان آتش فشانی که بسیاری را برای دیدن زیبایی اش راهی این منطقه می کند. در ادامه از این دریاچه بیشتر خواهیم گفت.
نگین سرخ کوهستان ؛ دریاچه ای گدازنده
درست در بالای این کوه آتش فشانی ، دریاچه ای مملو از گدازه های آتش فشانی هم هست که به تازگی کشف شده است و پیش بینی می شود این دریاچه تبدیل به یکی از بزرگ ترین دریاچه های گدازنده گردد.
برای تماشای نگین سرخ رنگ #کوهستان باید مسافت بسیاری را با پای پیاده طی کنید، حدودا 8 ساعت زمان می برد تا از دامنه های کوهستان به #قله برسید، با وجود خستگی فراوان قطعا از تماشای زیبایی های این دریاچه حیرت زده خواهید شد. باید کمی تمحل تان را افزایش دهید تا گازهای سمی و بخارهای گوگرد در ارتفاعات شما را از آمدن منصرف نکند. اگر در روز آنرا تماشا کنید حرارت سوزانش را بر روی پوست بدن تان احساس خواهید کرد؛ اما شب هنگام سرمایی سوزان در انتظارتان خواهد بود.
طبق بررسی های انجام شده در سال 1977 عمق این دریاچه در زمان های مختلف متفاوت بوده است اما حداکثر عمق آن 3250 متر و در حالت عادی عمق آن 600 متر گزارش شده است. البته آخرین بررسی ها نشان می هد که ارتفاع این دریاچه کاهش پیدا کرده است و به 2700 متر رسیده است.
کمپ زنی در همسایگی جهنم
با وجود خطرات و مشکلات بسیار در این منطقه، هستند افراد جسوری که راهی این منطقه می شوند تا بر فراز فعال ترین کوه آتش فشانی و مشرف به سوزاننده ترین دریاچه چادر بزنند. کسانی که راهی مقصد “نایراگونو “Nyiragongo می شوند، قبل از رسیدن باید با راهزنان و افراد خطرناکی که در منطقه هستند مقابله کنند، بعد از آن تاب آوردن در مقابل گازهای سمی و کمبود اکسیژن در ارتفاعات هم باز مشکل دیگری است، اما با وجود همه سخت گیری های کوهستان ، عاشقان طبیعت کم نمی آورند و چادرهای خود را بر روی ناهموار ترین زمین های کوهستانی برپا می کنند و محو سرخی دریاچه ای آتشین می شوند. شب هنگام هم در کنار این دریاچه سر به بالین می گذارند و از این که این همه راه را برای دیدن زیبایی مسحور کننده این دریاچه آمده اند هرگز پشمان نخواهند شد.
چهره خشمگین کوهستان در پس دو فوران ….
تا به حال دو فوران بزرگ در این کوهستان خشمگین روی داده است. اولین فوران به سا ل1977 باز می گردد.
فوران سال 1977 با زمین لرزه های ماه سپتامبر آغاز شد قبل از فوران چندین بار زمین لرزه ها اتفاق افتاد تا این که پس از این زمین لرزه ها چندین شکاف در منطقه ایجاد شد که شکاف اصلی آن حدودا 6 کیلومتر بود و تا دهکده “بوشواگا ” Bushwaga ادامه پیدا کرد. از همین شکاف بود گدازه ها به راحتی به #دهکده رسیدند و طبق گزارش های عینی شاهدان این گدازه ها با سرعت 60 کیلومتر بر ساعت حرکت می کردند و آن چنان داغ بودند که در راه درختان را به آتش می کشیدند. عاقبت پس از طی مسافتی بالغ بر 9 کیلومتر متوقف شدند.
در فوران سال 1977 بیش از 20 میلیون متر مکعب ماگما در کم تر از یک ساعت از کوهستان بیرون ریخته شد. در هر ثانیه نرخ فوران 6 هزار متر مکعب تخمین زده شده بود که این مقدار فوران واقعا بی سابقه بوده است. جالب است بدانید تنها 10 درصد ماگما ها به سطح زمین رسیده است و بیشتر آن به دلیل شکستگی هایی که در لایه های داخلی زمین رخ داده به داخل نفوذ کرده و اصلا بیرون نیامده بودند!
در سال 2002 هم بار دیگر کوهستان قدرتش را به رخ کشید. فوران سال2002 به خاطر تاثیراتی که داشت بسیار در مجلات علمی مورد بحث بود. پس از این واقعه نگرانی هایی در رابطه با شیوع بیماری های عفونی وجود داشت که خوشبختانه رفع شد اما غارتگران و افراد سیاسی همواره بلای جان مردم این منطقه بودند و با وقوع چنین اتفاقی از فرصت استفاده کردند. مهم ترین کار پس از فوران سم زدایی منطقه بود زیرا گازهای سمی هم چون گوگرد در اطراف منطقه پر شده بودند و باید هر چه زودتر برای زدودن آنها برنامه ریزی می شد. از طرفی همین گازهای اسیدی بر روی گیاهان هم بی تاثیر نبوده و از آنجا که گیاه غذای دام است و دام هم غذای انسان صد درصد تاثیراتی را روی مردم آن منطقه داشته است.
دهکده ای در دامان آتش فشان
یکی از دلایل مشهور بودن این کوهستان، وجود دهکده ای در ارتفاعات آن است. “نایراگونو” Nyiragongo کوهستانی معمولی نیست، هر لحظه ممکن است فوران کند و برای روستاییان تبدیل به فاجعه بزرگ شود اما با این حال هنوز هم مردمان روستا در دامن آن تن به هر گونه خطری سپرده اند و از هیچ چیز ابایی ندارند؛ گرچه در طول فوران های کوهستان بسیاری از ساکنان خانه و پناهگاه شان را و حتی بسیاری هم جانشان را از دست داده اند.
دانستنی ها زمین شناسی درباره “نایراگونو”
کسی نمی داند این آتش فشان چه مدت است که فعال است اما این آتش فشان از سال 1882 حدود 34 بار فوران کرده است.
گدازه های این آتش فشان نسبت به آتش فشان های دیگر مایع تر هستند و این به خاطر وجود مایعی به نام “ملی لیتل نفیلینایت ” melilite nephelinite می باشد. این ماده یک ترکیب غیر معمول شیمیایی است.
به علت کم بودن این ترکیب در گدازه های این آتش فشان سرعت آن به نسبت آتش فشان های دیگر بیشتر است و با سرعت 100 کیلومتر بر ساعت می تواند مسیر کوه را طی کند البته در افزایش سرعت آن عوامل دیگری هم دخالت دارد مثل شیب دامنه کوه که هر چه تند تر باشد بر سرعت آن می تواند تاثیر داشته باشد .
گوشه از این جهنم سوزان را در این ویدئو با هم می بینیم.
در حال بارگذاری ویدئو ...
بازدید و اطلاعات تکمیلی
بازدید از بزرگ ترین کوه آتش فشانی دنیا، کار چندان ساده ای هم نیست. برای گرفتن ویزا باید مراحل اداری پیچیده ای را طی کنید و هم چنین مبلغی قابل توجه هم می بایستی هزینه نمایید. اما کسانی که این مراحل را طی کرده و راهی این مقصد شده اند هیچ گاه از تصمیم خود پشیمان نبودند زیرا تماشای این کوه و دریاچه گدازنده آن از نزدیک برای آنها تجربه ای منحصر به فرد بوده که طبق گفته های خودشان دیگر هیچ گاه برای آنها تکرار نخواهد شد.
آدرس: آفریقا، جمهوری کنگو، شهر گما
Address: Goma, Democratic Republic of the Congo
سخن کارناوال
امروز با هم به کوهی آتش فشانی سفر کردیم. کوهی که یکی از بزرگ ترین آتش فشان های دنیاست و تا به حال دو بار فوران کرده است. به خاطر ویژگی های خاص این منطقه تحقیقات بسیار کمی در این مکان انجام شده است و دانش مندان نمی دانند فوران های بعدی چه زمانی است؛ به همین دلیل هم همیشه در این منطقه نگرانی هایی وجود دارد و مردم در هراسند. زیرا هر لحظه ممکن است دوباره این آتش فشان تمام شهر ها و روستاهای اطراف را با گدازه و خاکستر بپوشاند. نظر خود را در رابطه با این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.