ماهان شبکه ایرانیان

ژان شاردن ؛ سیاح و هنرمند فرانسوی

عمده ترین دلیل شهرت ژان شاردن کتاب ۱۰ جلدی او از سفرهای خود می باشد که “سفرهای سِر ژان شاردن ” نام دارد. این کتاب ها یکی از بهترین کارهای پژوهشی غربی درباره ایران و خاور نزدیک برشمرده می شود. این کتاب در ایران با نام «سیاحتنامه شاردن» در سال ۱۳۳۵ منتشر شده است.

دلیل شهرت ژان شاردن

عمده ترین دلیل شهرت ژان شاردن کتاب 10 جلدی او از سفرهای خود می باشد که “سفرهای سِر ژان شاردن ” نام دارد. این کتاب ها یکی از بهترین کارهای پژوهشی غربی درباره ایران و خاور نزدیک برشمرده می شود. این کتاب در ایران با نام «سیاحتنامه شاردن» در سال 1335 منتشر شده است.

ژان شاردن

او اولین فرانسوی بود که در سفرنامه های خود از شاهنامه و فردوسی و چند شاعر دیگر ایرانی و اشعارشان یاد کرده اگرچه اطلاعات شاردن کامل نبود اما باعث جلب توجه جامعه ادبی فرانسه به ادبیات فارسی شد.

او در سفرش به ایران در دوران صفویه از شاه عباس دوم لقب “تاجرشاه” را دریافت کرد و بسیاری از بناهای تاریخی ایران که بازدید کرد را نقاشی کرده است.

تولد

ژان شاردن در 16 نوامبر سال 1643 میلادی، در شهر پاریس به دنیا آمد و در همان محل به تحصیل پرداخت. پدرش جواهرساز بود و او از سنین کودکی با سنگ های قیمتی آشنا شد و فنون جواهرسازی را آموخت او در نقاشی کشیدن نیز تبحر داشت.

زندگی

خانواده او از فرقه های شاخه پروتستان بودند و مشکلات زیادی را با کلیسای کاتولیک و مقامات رسمی فرانسه داشتند. این مشکلات باعث شد تا وی علاقه زیادی برای ماندن در فرانسه از خود نشان ندهد و در سن 22 (1664–1665 م) سالگی اولین سفر خود را آغاز کند او 6 سال در سفر بود که از ایران نیز بازدید کرد و ایران بیش از کشورهای دیگر برایش جالب بود. 

سفر و ماجراجویی دوم او در سال 1671 میلادی به همراه خانم بازرگانی به نام لسکو آغاز شد. آن ها در تابستان 1673 میلادی به اصفهان رسیدند و 4 سال در اصفهان اقامت داشتند سپس به هندوستان سفر کرده و پس از 2 سال اقامت در آنجا به اروپا بازگشتند.

مرگ

ژان شاردن 5 ژانویه 1713 در سن 70 ساگی در شهر لندن درگذشت و در منطقه ای به نام Turnham Green دفن شد و بنای یابودی برای او ساخته شد.

 

نمونه‌ ای از نقاشی‌ ژان شاردن از شهرها و بناهای تاریخی ایران ؛ مسجد شیخ فضل الله

طراحی مسجد شیخ لطف الله
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان