به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی شهیدی در مراسم گرامیداشت هفته "دفاع مقدس" در سخنانی بیان کرد: همواره هرگاه انقلابی در تاریخ شکل میگیرد سه گروه بروز و ظهور میکنند. نخست، دستهای هستند که رهبر انقلاب را یاری میکنند و در این راه در نهایت به شهادت میرسند. گروه دوم افرادی هستند که از همان ابتدا به مخالفت با آن برمیخیزند، این گروه کافران هستند. گروه سوم نیز دستهای هستند که برای به دست آوردن مقام سیاسی یا ثروت همراه انقلاب میشوند اما وقتی به جایی نمیرسند به مخالفت با آن میپردازند.
وی ادامه داد: در انقلاب اسلامی نیز ما این سه گروه را داشتیم. یعنی افرادی که به انقلاب مومن بودند. دستهای دیگر که کافر بودند و دسته سوم که منافق بودند. عموما دسته دوم و سوم با یکدیگر هماهنگ میشوند تا بتوانند هر یک به اهدافی که برای خود تعریف کردهاند دست بیابند. در دوران انقلاب اسلامی ما شاهد گروهی بودیم که با عنوان مجاهدین خلق به دشمنی با مردم پرداختند.
معاون رئیسجمهور در بنیاد شهید و امور ایثارگران در بخش دیگر سخنان خود گفت: سه عامل همواره باعث پیروزی و بقای انقلابها هستند. نخستین عامل اعتقاد قلبی افراد به هدفی است که برای خود تعیین کردهاند و حاضرند برای آن ایثار و فداکاری کنند. عامل دوم رهبری است. در دوران صدر اسلام حضرت محمد (ص) و پس از آن ائمه(ع) و در دوران انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) و اکنون مقام معظم رهبری همواره عاملی بودهاند که انقلاب به درستی مسیر خودش را طی کند. سومین عامل پیروزی و بقای یک انقلاب، مردم هستند. مردم تا زمانی که ایثار و فداکاری میکنند و به رهبر به عنوان ستون خیمه مینگرند، راهشان ادامه دارد.
حجتالاسلام شهیدی یادآور شد: ما فقط در جنگ تحمیلی 188 هزار شهید تقدیم انقلاب کردیم و مجموع شهدای ما بالای 230 هزار شهید است که با عناوین مختلفی همچون شهدای انقلاب اسلامی، شهدای ترور، شهدای دفاع مقدس، شهدای هستهای و شهدای مدافع حرم نامگذاری شدهاند. موضوع این است که تا وقتی در راه شهداء قدم برمیداریم هیچگاه شکست نخواهیم خورد و انقلاب به راه خودش ادامه خواهد داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با خطاب قرار دادن هنرمندان، گفت: هنرمندان باید بتوانند با تخصصی که دارند به توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه بپردازند. نسل امروز ما نیازمند فرهنگ ایثار و فداکاری است. موضوعی که روی آن تاکید دارم، ایثار اجتماعی است. ما اکنون باید به تشریح مولفههای ایثار اجتماعی در جامعه بپردازیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در بخش پایانی سخنان خود که در جمع تشکلهای نخبه شاهد و ایثارگر سخن میگفت، یادآور شد: متاسفانه در جامعه عنوان میکنند که شما عزیزان با سهمیه به جایگاهی که قرار دارید دست یافتهاید. اما وقتی موفقیتهای شما را مشاهده میکنم به خودم میبالم. تصور جامعه این است که شما با سهمیه وارد دانشگاه میشوید. این در حالی است که ما عنوان کردیم که ابتدا ثبتنام کنیم و در صورت نیاز از سهمیه استفاده کنید. ما اکنون 9 هزار نخبه ایثارگر، 2300 استاد دانشگاه و 114 هزار دانشجو در جامعه ایثارگر داریم که برخی از آنها بدون استفاده از سهمیه، رتبه نخست کنکور را به دست آوردهاند. شما نخبگان مایه افتخار ما هستید.