حسن صفاریه معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: هر فعالیتی نیاز به تامین سرمایه و بودجه دارد و اگر بودجه بحث همودیالیز را به جمعیت هلال احمر اختصاص دهند، طبیعتا ما می توانیم در این زمینه شاهد توسعه مراکز همودیالیز باشیم.
وی با اشاره به سنگین بودن هزینه های زیر ساخت های درمانی دیالیز بیان کرد: زیر ساخت های همودیالیز هزینه های سنگینی دارد و بنابر این نیازمند به سرمایه گذاری است که معمولا پرداخت هزینه ها توسط بیمه ها با فاصلهای 9 ماهه صورت می گیرد.
صفاریه با بیان اینکه متولی بحث بهداشت و درمان در کشور وزارت بهداشت و درمان است، عنوان کرد: دیالیز طبیعتا از آن جمله خدماتی است که متولی تامین آن در کشور وزرات بهداشت و درمان است.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر افزود: طی چند سال گذشته وزرات بهداشت تمایل داشت تا این نوع خدمت را به بخش بخش خصوصی واگذار کند تا سرمایه گذاری از آن طرف صورت گیرد؛ جمعیت هلال احمر در اعلام مناقصه وزرات بهداشت خواست در این زمینه شرکت کند که بنابر دلایلی این مسئله انجام نشد.
صفاریه در خصوص مراکز دیالیز جمعیت هلال احمر گفت: در شهرستان شاهرود استان سمنان از سال 94 تاکنون یک مرکز همودیالیز احداث شده است که در ابتدا 12 تخت و اکنون 24 تخت دارد و در حال حاضر از شرایط خوبی برخوردار است.
وی در خصوص آمار درمان بیماران دیالیزی در استان سمنان بیان کرد: از سال 94 تا سال جاری به طور متوسط 6 هزار بیمار در این مرکز خدمات دریافت می کنند.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر ادامه داد: همچنین یک مرکز همودیالیز تقریبا از 20 سال پیش تاکنون در خیابان جشنواره واقع در تهرانپارس تهران وجود دارد.
صفاریه در پاسخ به این سوال که آیا امکان گسترش مراکز دیالیز در سایر استان ها وجود دارد یا خیر، گفت: برای گسترش مراکز دیالیز باید بودجه اختصاصی در اختیار جمعیت هلال احمر قرار بگیرد تا ما بتوانیم مانند شاهرود در سایر مناطق هم فعال باشیم؛ اما این اقدام تاکنون صورت نگرفته است.