ماهان شبکه ایرانیان

یک کارشناس اقتصادی:

دولت هایمان صرفا آتش‌نشانی کرده‌اند

الحسینی: بزرگترین مشکل ایران این است که مساله حل نمی‌کنیم. سیاست‌گذاری مرده و دست‌کم ۷۰ سال است مسائل‌مان را حل نکرده‌ایم. وضعیت کنونی نتیجه دهه‌ها انباشتگی مسائل کوچکی است که هم‌اکنون بزرگ شده، به ابرچالش تبدیل شده و با هم تلاقی کرده‌اند.

دولت هایمان صرفا آتش‌نشانی کرده‌اند

به گزارش اقتصادآنلاین، محمدصادق الحسینی در توییتر خود نوشت:این نسل ناگزیر از پرداخت هزینه حل مسائل است.

مساله حل کردن هزینه دارد. فحش خوردن دارد. جلوی گروه‌های فشار ایستادن دارد. متهم شدن دارد. در کوتاه‌مدت نارضایتی عموم را دارد. #حل_مساله در جهان سوم مثل جراحی تومور بیمار سرطانی بدون بیهوشی و بدون رضایت بیمار است. درحالیکه حتی اجماع پزشکی راجع به درمان هم غیرممکن است

به همین جهت کارگزار سیاسی عاقل ترجیح می‌دهد به جای حل مساله در بخش واقعی، تصمیمی راجع به این مشکلات نگیرد تا هزینه نداده و پشتوانه مردمی خود را از دست ندهد. اما حل نکردن مدام مسائل باعث شده این عفونت‌های کوچک تبدیل به بیماری بزرگی شوند که هزینه حل آنها بصورت نمایی بزرگ شده است.

نهادها و ساختارهای کشور هم که ضعیف و لاجرم درگیر فساد است لذا طلب اصلاح و حل مساله از کارگزاران نمی‌کنند. ما مثل همه کشورهای توسعه نیافته #ساختار_نهادی ضعیفی داریم. این ساختارها در کنار توازن نیروها مولد #توسعه نیستند. پس فرق دوره‌های خوب و بد اقتصاد در این دهه‌ها چه بوده است؟

کشورهای #توسعه نیافته مثل ماشینی هستند که چرخ و موتور و فرمانش مشکل دارد و دنده‌اش جا نمی‌رود و جاده‌ای هم که می‌رود لغزنده و ناهموار است و مقصد هم نامعلوم است.  اما راننده خوب و حرفه‌ای نمی‌گذارد ماشین چپ شود یا به دره برود. در دوره‌های خوب راننده‌های حرفه‌ای و خوبی داشتیم

دولتهای ایرانی دولت‌های آتش نشان بوده‌اند. تا جایی آتش نگرفته سراغش نرفته‌اند.این روش نه تنها پایدار نیست بلکه در فاجعه‌ای مثل پلاسکو حتی نمی توانیم آتش را خاموش کنیم.

باید به هم قول بدهیم که بعد از خاموش کردن این آتش باید هزینه حل مسائلمان را بدهیم. هم دولت و هم ملت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان