ماهان شبکه ایرانیان

بخش‌هایی از سازوکارهای اروپا ظرف روزهای آینده وارد فاز عملیاتی می‌شود

مدیر سیاسی وزارت خارجه آلمان در دیدار با عراقچی گفت: تلاش داریم ظرف روزهای آینده در مشورت با طرف ایرانی سازوکارها را نهایی کرده و با توجه به اولویت‌ها، بخش‌هایی از آن را وارد فاز عملیاتی کنیم.

بخش‌هایی از سازوکارهای اروپا ظرف روزهای آینده وارد فاز عملیاتی می‌شود

به گزارش فارس، خانم «آنتیه لیندرتسه» مدیر سیاسی وزارت خارجه آلمان در سفر به تهران با حضور در محل وزارت امور خارجه کشورمان با سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، علاوه بر گفت‌وگو و تبادل نظر در خصوص طیفی از موضوعات دوجانبه و بین المللی، طرفین آخرین وضعیت اجرای برجام به ویژه تلاش‌های صورت گرفته برای مقابله با آثار تحریم‌های غیرقانونی آمریکا بعد از خروج آن کشور از برجام را مورد بحث و بررسی قرار دادند و بر ضرورت اجرایی شدن هر چه سریعتر این راهکارها به ویژه کانال ویژه مالی تاکید کردند.

طرف آلمانی تصریح کرد که کشورهای اروپایی به اهمیت و فوریت موضوع آگاه بوده و در هفته های اخیر به صورت بسیار فشرده مشغول کار بر روی جنبه‌های مختلف آن بوده‌اند و تلاش داریم ظرف روزهای آینده در مشورت با طرف ایرانی سازوکارها را نهایی کرده و با توجه به اولویت‌ها، بخش‌هایی از آن را وارد فاز عملیاتی کنیم.

در این دیدار همچنین عراقچی مراتب اعتراض شدید ایران به بازداشت اسدالله اسدی - دیپلمات سفارت کشورمان در وین - از سوی پلیس آلمان و استرداد وی به بلژیک را به طرف مقابل ابلاغ و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران این موضوع را به طرق سیاسی و حقوقی مورد پیگیری قرار داده و اقدامات مقتضی را به عمل خواهد آورد.

طرفین بر ضرورت استمرار رایزنی‌های نزدیک برای پرداختن به موضوعات مورد علاقه منطقه‌ای و بین ‌المللی و حل مشکلات در روابط دوجانبه و تلاش در جهت توسعه روابط اقتصادی، تجاری و بانکی تاکید کردند.

 در پی خروج آمریکا از برجام در 18 اردیبهشت ماه سالجاری (1397) مذاکراتی با طرف اروپایی و چین و روسیه برای ضمانت بهره‌مندی ایران از مزایای برجام آغاز شد و در ادامه این رایزنی‌ها بامداد سوم مهر ماه در نیویورک نشست وزرای خارجه ایران و 1+4 (چین، فرانسه، انگلیس، آلمان و روسیه) به همراه نماینده عالی اتحادیه اروپا برگزار و در پایان بیانیه‌ای 12 بندی مورد توافق قرار گرفت.

اعضا مسیرهای پیش رو برای تضمین اجرای کامل و موثر توافق هسته‌ای در تمامی ابعاد را بررسی کردند. آنها همچنین فرایند یافتن و عملیاتی کردن راهکارهای عملی برای مسایل ناشی از خروج یکجانبه ایالات متحده از این توافق و و وضع مجدد تحریم‌هایی که وفق برجام و پیوست شماره دو آن رفع شده بود را مورد مداقه قرار دادند.

در این بیانیه که توسط فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران قرائت شد، طرفین از به‌روزسانی «قانون انسداد» اتحادیه اروپا، و اعطای مجوز به بانک سرمایه‌گذاری اروپا برای اینکه ایران نیز واجد شرایط برای دریافت وام های خارجی محسوب شود، و اینکه این به‌روزسانی در 16 مرداد اجرایی شده است، استقبال کردند.

اعضا تداوم تعهد خود به اهداف مندرج در بیانیه وزرای جلسه کمیسیون مشترک در 15 تیرماه 1397، به ویژه پیگیری اقدامات مشخص و موثر برای تضمین کانال‌های پرداخت با ایران، و تداوم صادرات نفت و میعانات گازی، محصولات نفتی و پتروشیمی را مجددا مورد تایید قرار دادند.
در بند دهم این بیانیه آمده است:«نظر به فوریت و ضرورت حصول به نتایج ملموس، اعضا از پیشنهادات عملی برای حفظ و توسعه کانال‌های پرداخت و به طور مشخص ابتکار تاسیس یک «سازوکار ویژه» برای تسهیل پرداخت‌های مربوط به صادرات (شامل نفت) و واردات ایران، که فعالان اقتصادی را در تعقیب تجارت مشروع با ایران مساعدت کرده و به آنها اطمینان مجدد می‌دهد، استقبال کردند. اعضا مجددا بر اراده قوی خود برای حمایت از فعالیت بیشتر برای عملیاتی کردن این «سازوکار ویژه‌» در کنار تداوم تعامل با شرکای منطقه ای و بین المللی تصریح کردند.» (جزییات بیشتر)

موگرینی پیش از این نشست هم در دیداری که با ظریف داشت، بر ادامه حمایت اروپا از برجام تاکید کرد و گفت راه حل های عملیاتی اروپا برای تامین خواسته‌های ایران در حال تدوین نهایی است و به زودی اجرایی خواهد شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان