ماهان شبکه ایرانیان

مهر خبر می‌دهد؛

جزئیات واردات کالاهای اساسی در نیمه نخست امسال

طی نیمه نخست سال جاری واردات کالاهای اساسی به کشور تا حدودی بدون وقفه در حال انجام بود به گونه ای که واردات ذرت، دانه های روغنی، گوشت قرمز و جو افزایش یافته است.

جزئیات واردات کالاهای اساسی در نیمه نخست امسال

به گزارش خبرنگار مهر، با ناپایدار شدن نرخ ارز و افزایش ناگهانی قیمت آن طی ماه های اخیر، بسیاری از واردکنندگان کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید، برای واردات کالای خود دچار مشکل شدند و این موضوع سبب شد تا مقادیر زیادی کالا در گمرک دپو شود.

در این میان با توجه به تسهیلاتی که در اختیار واردکنندگان کالاهای اساسی قرار گرفت به نظر می رسد واردات کالاهای اساسی تقریبا بدون مشکل انجام شده است.

بر این اساس؛ از جمله کالاهای اساسی که طی 6 ماه وارد کشور شده می توان به ذرت، برنج، دانه های روغنی، دارو، روغن های خوراکی، گوشت قرمز، کنجاله سویا، جو، کود، قند، شکر و گندم اشاره کرد.

طبق آماری که گمرک ایران در اختیار خبرنگار مهر قرار داده، ذرت از جمله کالاهای اساسی است که رتبه نخست در لیست کالاهای اساسی وارداتی را به خود اختصاص داده است به طوری که طی شش ماه اول سال‌ جاری به میزان 4 میلیون و 156 هزار تن و به ارزش 972 میلیون دلار وارد کشور شده که از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 17 و 19 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

939 هزار تن برنج وارد کشور شد

برنج از دیگر کالاهای اساسی است که رتبه دوم را در لیست کالاهای اساسی وارداتی در نیمه اول سال به خود اختصاص داده است؛ این کالا طی مدت مذکور 939 هزار تن به ارزش 967 میلیون دلار وارد کشور شده است.

دانه‌های روغنی با ارزش 822 میلیون و 195 هزار دلار در رتبه سوم لیست کالاهای اساسی وارداتی جای دارد؛ حجم این کالا به میزان یک میلیون و 574 هزار تن نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 26 درصد و 31 درصد افزایش داشته است.

واردات 483 میلیون دلار دارو

دارو به ارزش 483 میلیون دلار و با حجم 3 هزار و 720 تن طی شش ماه اول سال‌جاری در ردیف چهارم کالاهای اساسی وارد شده به کشورمان جای دارد.

روغن‌های خوراکی در ردیف پنجم لیست مذکور قرار گرفته و طی مدت مذکور 467 میلیون و 317 هزار دلار با حجم 561 هزار تن وارد کشور شده است.

72 هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شد

گوشت قرمز از دیگر کالاهای اساسی است که در ردیف ششم لیست کالاهای اساسی قرار گرفته و به ارزش 365 میلیون دلار و با حجم 72 هزار تن وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 17 و 36 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

براساس این گزارش طی مدت مذکور کنجاله سویا با میزان 536 هزار تن و ارزش 239 میلیون دلار در ردیف هفتم لیست کالاهای اساسی جای دارد.

همچنین جو با میزان یک میلیون و 13 هزار تن به ارزش 218 میلیون و 572 هزار دلار هشتمین کالای اساسی وارداتی طی مدت مذکور است که بیانگر افزایش 20 درصد از نظر وزنی و 43 درصدی از حیث ارزش بوده است.

کود در ردیف نهم از لیست کالاهای اساسی وارداتی جای گرفته است که وزن این کالا 186 هزار تن و ارزش آن 101 میلیون و 595 هزار دلار بوده است.

خودکفایی در گندم/ واردات 88 هزار تن قند وشکر 

بنابراین گزارش؛ قند و شکر با حجم 88 هزار تن و به ارزش 41 میلیون دلار ردیف دهم از لیست کالاهای اساسی وارداتی را به خود اختصاص داده است.

نکته قابل توجه اینکه گندم با واردات 197 تن و ارزش 87 هزار دلار در ردیف یازدهم کالای اساسی وارداتی بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش صد درصدی از نظر وزنی و 99 درصدی از نظر ارزش همراه بوده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان