شناسه : ۱۲۶۸۷۶۶ - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۹
در مصاحبه با روزنامه یواسای تودی:
ظریف:آمریکا از جامعه بینالمللی نقض قوانین را میخواهد
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، وزیر خارجه ایران در مصاحبه اختصاصی با روزنامه «یو اس ای تودی» به سوالات این رسانه آمریکایی درباره بازگشت غیرقانونی تحریمهای واشنگتن و برخی مسائل دیگر پاسخ داد.
خبرنگار آمریکا در ابتدای این مصاحبه با اشاره به بازگرداندن غیرقانونی تحریمهای آمریکا علیه ایران بعد از خروج دولت «دونالد ترامپ» از توافق هستهای برجام از وزیر خارجه ایران سوال کرد: «آیا ایران آماده وضعیت پیش رو است؟»
«محمد جواد ظریف» گفت: «سوال این است که آیا جامعه بینالمللی آماده است یا نه؟ چرا که دولت کنونی آمریکا عملا از همه اعضای جامعه بینالمللی میخواهد که قوانین بینالمللی را نقض کنند و فقط اینطور نیست که فقط خودش قوانین بینالمللی را نقض کند بلکه دیگران را هم به این کار فرا میخواند. شما میدانید که وقتی ما با توافق برجام موافقت کردیم، این توافق مورد تایید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل هم قرار گرفت، قطعنامهای که آمریکا هم به آن رای داد البته توسط دولت قبلی این کشور انجام شد ولی به هر حال توسط دولت آمریکا مورد تایید و رای مثبت قرار گرفت. این قطعنامه از همه کشورها خواسته که به اجرای این توافق هستهای کمک کنند و کاری در جهت اینکه مانع از اجرای این توافق شود، انجام ندهند. حالا شاهدیم که خود آمریکا مانع از اجرای قطعنامه شده و حتی از دیگران هم میخواهد که مانع از اجرای آن شوند و با ایران وارد مراودات اقتصادی نشوند که معنای آن ممانعت از اجرای قطعنامه شورای امنیت است، هدف از قطعنامه، عادی سازی روابط اقتصادی بقیه جهان با ایران بوده است. در واقع شاهد آن هستیم که آمریکا در حال مجازات کردن مردم و کشورها به خاطر حفاظت از قوانین بینالمللی و دادن پاداش به آنها برای نقض کردن قوانین بینالمللی است».
وزیر خارجه ایران ادامه داد: «ایران به تحریمهای آمریکا عادت دارد و ما تقریبا 39 سال شاهد تحریمهای آنها بودهایم و ما یک تاریخ روابط راحت و خوبی با آمریکا نداشتهایم البته چنین نوعی از روابط از مدتها قبل و به سال 1953(کودتای 28 مرداد) برمیگردد. جدای از این موضوعات ما به تدابیر و اقدامات غیرقانونی آمریکا عادت داشتهایم البته این دفعه اقدامات آمریکا به طور خیلی ویژه غیرقانونی هستند چرا که دارد از دیگر کشورهای میخواهد قطعنامه شورای امنیت را نقض کنند. ما زندگی خواهیم کرد، ما هفت هزار سال سابقه تاریخی داریم، ما در دوره سخت جنگ هشت سالهای که بر ایران تحمیل شد، زندگی کردیم، جنگی که در آن همگان از صدام حسین تجاوزگر حمایت کردند، آمریکا، اتحاد شوروی و اروژاییها از او حمایت کردند، شورویها به او جنگندههای میگ دادند، فرانسویها به او جنگندههای میراژ دادند، بریتانیاییها به او تانکهای چیفتن دادند، آمریکاییها به او هواپیماهای شناسایی آواکس دادند، آلمانیها هم سلاحهای شیمیایی دادند در نتیجه همه با او همکاری کردند و سعودیها هم 35 میلیارد دلار کمک کردند در نتیجه همه با او همکاری کردند اما ما بقا یافتیم. در آن موقع ما منزوی بودیم اما حالا آمریکا منزوی شده است. شما بیانیه اتحادیه اروپا درباره تحریمهای آمریکا را دیدید. اینکه آیا مراولات تجاری خصوصی ادامه پیدا خواهد کرد یا نه، یک موضوع متفاوت دیگری است اما جامعه بینالمللی در مقابل این تحریمها میایستد».
خبرنگار آمریکایی از ظریف سوال کرد، پیام شما برای مردم ایران که در بین این تحریمهای آمریکا گیر افتادهاند، چیست؟ مردمی که خواهان یک زندگی عادی هستند؟
وزیر خارجه ایران جواب داد: «بله آنها حق داشتن یک زندگی عادی را دارند. دولت ایران برای تامین نیازهای اصلی مردم یارانهها و سوبسیدهایی میپردازد و این کار را در مراحل قبلی هم انتجام داده است. البته هیچکس ادعا نکرده که تحریمهای اقتصادی آسیب نمیرساند چرا که تحریمهای اقتصادی هیمشه آسیب میرسانند اما هیچ وقت سبب دستیابی به اهداف سیاسی که این تحریمها برای حصول به آنها وضع میشوند نخواهند شد و بعضی وقتها دقیقا نتایج معکوس بر جا میگذارند همانطور که این موضوع در قضیه تحریمهای قبلی دولت آمریکا علیه ایران صادق بوده است. آنچه که من به مردم عادی ایران گفتهام این بوده که برای ما صحبت با آمریکا تابو بود و ما این تابو را شکستیم، ما با آمریکا صحبت کردیم و طولانی ترین مذاکرات را با آمریکا برقرار کردیم به به آمریکا به یک توافق رسیدیم البته یک توافق دو صفحهای هم نبود بلکه توافقی 150 صفحهای بود و این آمریکا بود که تصمیم به خروج از آن گرفت. آیا این تقصیر ما بوده که آمریکا یک شریک قابل اتکا برای مذاکره نبوده؟ این مشکلی است که جامعه بینالمللی در حال حاضر با آن مواجه است. اینطور نیست که آمریکا فقط از توافق هستهای ایران خارج شده باشد، این کشور از توافق بینالمللی آب و هوایی پاریس، توافق کنترل تسلیحاتی با روسیه، نفتا، توافق مشارکت فرا اقیانوس آرام، یونسکو، شورای حقوق بشر سازمان ملل و همه اینها خارج شده است، در واقع استثناهایی درباره این دولت وجود دارد که در آن از توافق خارج نشده باشد. این نوع دولتی است که ما با آن روبرو هستیم و من مطمئنم که مردم ایران در حالی که قابل فهم است که از وضعیت کنونی خوشحال نیستند اما این را هم میدانند که مقصر این وضع دولت (ایران) نیست و ما شاهد یک رژیمی سرکشی در واشنگتن هستایم که اصلا هیچ توجهی به قوانین بینالمللی ندارد».
خبرنگار آمریکایی درباره ساز و کار ویژه اتحادیه اروپا برای تداوم مراودات اقتصادی با ایران سوال کرد و نظر وزیر خارجه ایران را درباره امکان تقابل این ساز و کار با تحریمهای آمریکا جویا شد.
این خبر در حال تکمیل است...