خبرگزاری تسنیم: سی وپنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران از دیروز (جمعه 18 آبان) حرکت خودش را آغاز کرد.
در این روز 146 فیلم کوتاه داستانی، مستند، تجربی، پویانمایی در بخشهای بین الملل به نمایش در آمدند؛ مخاطبان سینما، اهالی رسانه و همچنین خانواده سینما و داوران این جشنواره در کنار هم به تماشای این آثار نشستند.
استقبال و حضور چشم گیرِ این جمعیت، با توجه به روز نخست جشنواره آنهم در روز جمعه نشان از اتفاقات خوبی است که دارد برای جریان فیلم کوتاه کشور شکل میگیرد.
اهالی فیلم کوتاه همواره از عدم استقبال فیلم کوتاه در کشور گلهمند بودند، اما وقتی دیروز با تعدادی از ایشان صحبت میکردیم به اتفاق از این حضور انبوه خوشحال و شگفتزده بودند. علت خوشحالی معلوم است، اما متعجب بودند چرا که دیدن این صفهای طولانی پشت درب سالنها نمایش (با تأکید دوباره بر روز افتتاحیه جشنواره) حقیقتا هم جای تعجب دارد. این ازدحام در جشنوارههای فیلم بلند مثل فجر امری بدیهی و طبیعی است، ولی برای فیلم کوتاه نه!
البته این سکه روی دیگری هم دارد، روی دیگرش آنجایی است که این جمعیت برای فیلم دیدن آمدهاند پس سالن میخواهند، صندلی میخواهند و توقع دارند به آنچه که برایش آمدهاند، برسند (که توقع بهجایی هم هست). اما آنچه در نهایت میماند این توقع است و عدم ظرفیت سالنها و بخش زیادی از این جمعیت!
اغراق نیست اگر بگوییم در برخی سانسها حدود نیمی از جمعیتی که دقایق طولانی شاید هم ساعتی در صف ایستاده بودند، موفق به ورود در سالن و تماشای آثار نمیشدند، که حتی قسمت جالب قصه اینجاست برخی از ایشان صاحب همان فیلمهایی بودند که قرار بود نمایش داده شود! شاید نیاز است جشنواره در ادوار بعدی برنامهای تدارک ببیند که صاحبان اثر، حتما بتوانند در سالن اکران فیلم خودشان حضور داشته باشند.
این ازدحام کار را به جایی رساند که در یکی از سانسهای بعدازظهر، مقابل یکی از سالنها اعتراضاتی صورت گرفت، در اینجا ادب و برخورد محترمانه پرسنل جشنواره در مقابل این جمعیت، نقش موثری بر خاتمه خیرِ این شلوغی داشت.
حدودا از بعد ساعتهای 7-8 غروب این شلوغی رو به افول رفت و فضا کمی آرامتر و خلوتتر شده بود.
تمام بخشها و قسمتهای جشنواره مثل نشستهای تخصصی علمی، ستاد خبری، پذیرایی و ... فعال بودند و فقط بخش بازار جشنواره (مارکت) در این روز شروع به کار نکرده بود که قرار شد از امروز یعنی (شنبه) فعالیت خودش را آغاز کند که اینچنین هم شد.
در پایان باید اشاره کرد در جشنوارههای مثل فجر که میزبان فیلمهای بلند و چهرههای مشهور است همواره جمعیت زیادی از تماشاگرنمایان و سلفی بگیران حضور دارند که فضای جشنواره را کمی شاید هم بیشتر از کمی، از آن حالوهوای فرهنگی و هنری خودش دور میکنند.
اما در این جشنواره، چون ماهیت فیلم کوتاه زیاد رابطه خوبی با حضور سلیبریتی ندارد و این چهرهها معمولا در فیلمهای کوتاه کمتر دیده میشوند طبیعتا در جشنواره فیلم کوتاه هم حضور آنچنانی ندارند؛ نتیجه بر آن میشود که آن دسته از عزیزانِ سلفی بگیرِ همیشه در صحنه هم دلیلی برای حضور نداشته باشند و به فرهنگیتر برگزار شدن جشنواره، کمک نمایند.
البته این روز خیلی هم خالی از چهرههای مطرح نبود، چرا که چندنفری از ایشان مثل کتایون ریاحی و بابک حمیدیان در این روز از جشنواره یعنی روز جمعه آمدند و رفتند، ولی خیلی سروصدایی نداشتند.