ماهان شبکه ایرانیان

همه چیز درباره پرونده وحید مظلومین

حکم اعدام وحید مظلومین، متهم ردیف اول پرونده بزرگ اخلال در بازار ارز کشور که با خرید و فروش عمده و کلان کاغذی و معاملات فردایی بازار ارز و سکه را ملتهب نموده بود، پس از تایید در دیوان عالی کشور در سحرگاه ۲۳ آبان ماه با رعایت تشریفات قانونی اجرا شد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، رسیدگی به پرونده  وحید مظلومین ، به سرعت و قاطعیت طی شد این فرد که سابقه چند دهه فعالیت سوداگرایانه در بازار سکه و ارز را داشت سرانجام پس از تایید حکم اعدامش در دیوان عالی کشور سحرگاه دیروز 23 ابان ماه با رعایت تشریفات قانونی به دار مجازات آویخته شد،  در شبکه وحید مظلومین 170 هزار تراکنش مالی در قالب 219 فقره حساب انجام شده که رقم این تراکنش‌ها بالغ بر 14 هزار میلیارد تومان بوده است.
 
از جمله ویژگى فعالیت مجرمانه این گروه رد و بدل کردن غیر واقعى و صرفا شفاهى قیمت ارز و سکه بوده است که نقش بسزایی در افزایش قیمت داشته است شبکه مظلومین با خرید و فروش عمده و کلان کاغذى و معاملات فردایى بازار ارز و سکه را ملتهب نموده و از اقدامات غیر مجاز دیگر این شبکه خروج منابع مالى به صورت غیر قانونى از کشور بوده است.
 
 
 
همه چیز درباره پرونده وحید مظلومین
 
 
در این پرونده پس از اتمام تحقیقات و صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست به استناد مواد قانونى از جمله مواد ١ و ٢ قانون مجازات اخلال گران در نظام اقتصادى کشور پرونده به شعبه دوم دادگاه ویژه ارسال و با تعیین وقت و با حضور وکلا، متهمین و نماینده دادستان رسیدگى و طى دادنامه مورخ 97/٧/4 اعضاى دستگیره شده‌ى شبکه وحید مظلومین محکوم گردیدند.

اولین جلسه محاکمه وحید مظلومین و تعدادی از مرتبطین اخلال در نظام اقتصادی کشور شنبه 17 شهریور 1397 در شعبه 2 دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی سید احمد زرگر، برگزار شد.
 
 
همه چیز درباره پرونده وحید مظلومین
بر اساس بررسی‌های فنی صورت گرفته در شبکه وحید مظلومین 170 هزار تراکنش مالی در قالب 219 فقره حساب انجام شده که رقم این تراکنش‌ها بالغ بر 14 هزار میلیارد تومان بوده است.

اولین جلسه محاکمه وحید مظلومین را اینجا بخوانید
 
فیلم دادگاه مفسدان دانه درشت را اینجا ببینید

در ادامه جریان رسیدگی به این پرونده ، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه در برنامه زنده نگاه یک در تاریخ 17 شهریورماه امسال، سه نکته در مورد پرونده سلطان سکه را عنوان کرد.

مجری برنامه در رابطه با پرونده متهم معروف به سلطان سکه گفت که برخی اعتقاد دارند این فرد سکه‌هایی که بانک مرکزی به بازار روانه می‌کرده را خریداری کرده و خریدن سکه جرم نیست و لذا نباید این فرد محاکمه شود که سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به این شبهه اظهار کرد: اولاً این فرد بعنوان اینکه سکه خریده است، محاکمه نمی‌شود؛ بلکه اتهام او خارج کردن سکه و منابع از کشور است؛ اما در خصوص این روشِ بانک مرکزی و در خصوص این پرونده 3 نکته را باید توضیح دهم. اول اینکه آیا این سیاست بانک مرکزی در این شرایط صحیح بوده است یا خیر؟ بحث این است که آیا این سیاست بدون در نظر گرفتن شرایط و بدون این که شرط یا سقفی برای عرضه سکه قرار دهند، درست بوده است؟ حتی اگر انگیزه بانک مرکزی جمع کردن نقدینگی یا مداخله در بازار یا ایجاد تعادل در بازار باشد، باز هم اینکه به هرکسی هر مقدار می‌خواهد سکه بفروشد، محل بحث است. چه بسا ممکن است کسانی باشند که بخواهند این سکه‌ها را از کشور خارج کنند و قصد قاچاق داشته باشند و ممکن است با دشمن همسو و همفکر باشند؛ لذا این سیاست جای بحث دارد.
 

توضیحات سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده سلطان سکه را اینجا بخوانید 
 
29 مهرماه بود که حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای معاون اول و سخنگوی دستگاه قضا در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی از تایید حکم اعدام دو نفر از مفسدین اقتصادی در دیوان عالی کشور خبر داد و گفت: همانطور که قبلا عرض کرده بودم، رسیدگی به این پرونده‌ها با سرعت و دقت و قاطعیت ادامه دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان کرد: در این راستا امروز دو نفر از کسانی که به عنوان مفسد فی الارض در دادگاه بدوی حکم اعدامشان صادر شده بود، پرونده آن‌ها در دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفت و امروز حکم اعدامشان تایید شد.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از این افراد به نام "وحید مظلومین" فرزند حبیب‌الله و نفر دوم "محمداسماعیل قاسمی" فرزند غلامعلی معروف به "محمدسالم" است.
 
در این زمینه بیشتر بخوانید

و سرانجام رسیدگی به این پرونده وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمى به اعدام و سایرین به حبس محکوم شدند و پرونده متعاقب اعتراض وکلاى محکومین به اعدام، به دیوان عالی کشور ارسال و شعبه چهل و یک دیوان عالى با رسیدگى دادنامه صادره در مورد متهمین به اعدام را ابرام و تایید نمود .
 
آخرین گفت وگوی وحید مظلومین را اینجا بخوانید / گرانترین سیگار ایران را  می کشم
 
 
همه چیز درباره پرونده وحید مظلومین
 
 
سحرگاه روز چهارشنبه 23 آبان 1397 حکم وحید مظلومین فرزند حبیب‌اله و محمد اسماعیل قاسمی فرزند غلامعلی که به جرم افساد فی‌الارض از طریق تشکیل شبکه فساد اخلال در نظام اقتصادی و ارزی و پولی کشور با انجام معاملات غیرقانونی و غیرمجاز و قاچاق عمده و کلان ارز و سکه به اعدام محکوم گردیده بودند، به اجرا گذاشته شد.
 
 
همه چیز درباره پرونده وحید مظلومین
 
بنابر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، در این پرونده بر اساس گزارش بهمن ماه سال نود و شش بانک مرکزی و سپس با گزارشات وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی، تعدادى از عوامل مهم و موثر در اخلال ارزى و تلاطم بازار، از جمله دو مجرم فوق شناسایى و دستگیر شدند.
 
 
همه چیز درباره پرونده وحید مظلومین
 
 
گرچه متاسفانه از زمان اعلام بانک مرکزى و دستگیرى فرزند وحید مظلومین به نام محمد رضا مظلومین اعضاى شبکه موفق شده بودند بخشى از اسناد و مدارک جرم را معدوم یا مخفى نمایند معذلک با تحقیقات میدانى و تحقیق از جمعى از متهمین دستگیر شده مشخص شد شبکه وحید مظلومین از مؤثرترین فعالان غیر مجاز بازار ارز و سکه بوده و با استفاده از حساب هاى بانکى دیگران از چندین سال قبل تا زمان دستگیرى فعالیت گسترده غیر مجاز و در مدت زمانى فقط گردش حساب دو تن از اقوام و کارمندان نامبرده مبلغ 8/219/961/881/485 و 3/250/551/447/278 ریال بوده و حسب اسناد و مدارک و تحقیقات به عمل امده از حساب بیش از ٤٠ نفر با تبانی با بعضى از کارمندان بانک در جهت پوشش فعالیت غیر مجاز ارزی و سکه استفاده نموده اند.
 
 
لحظات پیش از اجرای حکم وحید مظلومین را اینجا ببینید
 
 
 
مستند اختاپوس با موضوع اقدامات اخلال گرایانه وحید مظلومین در بازار اقتصادی کشور  را اینجا ببینید
 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان