سرهنگ حمیدرضا گرامی سه شنبه 20 آذر در حاشیه بازدید از ایسنا منطقه فارس که به مناسبت هفته دانشجو و سالگرد بیست سالگی این خبرگزاری انجام شد، گفت: رسانه باید چشم بیدار و زبان گویای مردم و مسئولان باشد.
او با بیان اینکه رسانه پل ارتباطی دولت و حاکمیت و مردم محسوب می شود، گفت: این پل ارتباطی باید ایمن و امن بوده و وظیفه اتصال بین مردم و مسئولان را به خوبی انجام دهد.
گرامی،امانت داری را اصلی مهم دانست که باید رسانهها به آن توجه داشته باشند و گفت:بعضی از اخبار که در رسانهها منعکس میشود و عمدتا نیز از زبان مسئولان است، امیدبخش نیست، در جاهایی احساس ناامیدی بیش از تلاش و امیدواری دامن زده میشود.
او با بیان اینکه امروز باید دستگاههای نظارتی و مسئول، با توانی دوچندان به دنبال شناسایی و رفع تخلفات باشند، گفت: باید به دنبال ایجاد و گسترش هم افزایی بود تا حرکت رو به جلوی کشور و انقلاب به باور تبدیل شود و این با شعار و زیاده گویی و تندگویی محقق نمیشود،باید عملگرا باشیم، مردم به دنبال عملکردها هستند و گوش به شعار نمیدهند.
گرامی با بیان اینکه ایران بهترین سرمایه،یعنی نیروی انسانی متخصص و متعهد را در اختیار دارد، لزوم توجه به نیروی جوان و متخصص در همه بخشها را متذکر شد و گفت: در این زمینه مقام معظم رهبری بهترین الگو محسوب میشوند اما بسیاری از ما مسئولان هنوز درگیر شعار هستیم.
این مقام مسئول در خصوص وضعیت کنونی موزه و مجموعه فرهنگی دفاعمقدس در شیراز گفت: احساس میشود که در حق فارس و جامعه ایثارگری این استان در حوزه دفاع مقدس ظلم شده است؛ جامعه ایثارگری فارس 250 هزار نفر را شامل میشود اما متناسب با این جمعیت و جایگاه آنان کار انجام ندادهایم.
وی با بیان اینکه وضعیت املاک موجود در محدوده موزه دفاع مقدس استان فارس هنوز روشن نیست،گفت: در بخش جنوبی که پیش از این باغی وجود داشته و مالک خصوصی دارد، مالک مجوز تغییر کاربری گرفته و ملک را هم تفکیک کرده است.
گرامی با بیان اینکه شهرداری و شورا میتوانند با ورود به این موضوع، با مالک تهاتر انجام دهند،گفت: در این خصوص نیازمند یک عزم جدی و همت جمعی هستیم، امروز همدلی وجود دارد اما این همدلی و همزبانی به یک عزم جدی منتهی نشده است.
او با اشاره به وجود جاذبههای گردشگری مذهبی، تاریخی، فرهنگی، علمی، پزشکی و ... در استان فارس،گفت:موزه یا مجموعه فرهنگی دفاع مقدس نیز میتواند به عنوان یک جاذبه تاثیرگذار مورد توجه ویژه قرار گیرد.
گرامی با یادآوری اینکه فعالیتهای مربوط به محوطه سازی و فضای داخلی این مجموعه انجام شده و موزهآرایی نیز در حال انجام است، گفت: در موضوع فضای پیرامونی این مجموعه و تملک مغازهها، انبارها و خانهها و زمینهای اطراف اقدام عاجلی انجام نشده است حال آنکه اکثر اماکن موجود در این فضا، فرسوده بوده و خطری بالقوه محسوب میشوند.
او با بیان اینکه مکان یابی موزه دفاع مقدس در شیراز، با نگاه توسعهای و تدبیری مناسب همراه نبوده است،گفت: امروز و در اکثر شهرها نظیر یزد، تبریز، تهران و ... شاهد مکان یابی مناسب و اختصاص فضاهایی وسیع به موزه هستیم اما در مورد فارس این اتفاق نیفتاده و به نوعی در حق جامعه ایثارگری استان ظلم شده است.
گرامی با تاکید براینکه امروز هم موزه دفاع مقدس با کمی توجه میتواند تاثیر فرهنگی مناسبی داشته باشد،گفت: این مجموعه در ابتدای بلوار مدرس و مسیر ورود مسئولان و گردشگران به شیراز قرار دارد و میتواند با یک طراحی و اقدام مناسب، مورد توجه قرار گیرد به طوری که مسئولان کشوری در بدو ورود به شیراز با حضور در این مجموعه و ادای احترام به شهدای گمنام، ماموریت خود را آغاز کنند.
گرامی از اتمام مرحله سوژه یابی و سناریونویسی در بخش موزه آرائی خبر داد و گفت: منتظر هستیم که بعد از تصویب سوژه و سناریوهای ارائه شده، با هنرمندان برای اجرای کار قرارداد منعقد کنیم.
گرامی گفت: از حدود 850 سوژه مورد نظر، قریب به 60 سوژه در مرحله اول قرار دارد و امیدواریم هرچه زودتر این سوژهها تصویب و ابلاغ شوند؛ سایر سوژهها نیز میتواند به شکل دیجیتال دنبال شود.
وی همچنین گفت: در سطح شهرستانها فرماندار مسئول مرتبط با این حوزه محسوب میشود، البته بحث ایجاد پایگاه فرهنگی دفاع مقدس در شهرستانها مد نظر قرار دارد، اگرچه برخی نقاط به شکل خودجوش این حرکت آغاز شده است.