علی حنیفهلو در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در دنیای امروز بیآنکه متوجه شویم، ترافیک، محیط کار، فشار درس و صدها مورد دیگر، ذهن را به خود درگیر میکند و باعث میشود که از روزهای خود لذتی که باید و شاید را نبریم. روزهایی که به هر حال در زندگی محدود هستند و زمانی به پایان میرسند.
این روانشناس با تاکید بر اینکه سلامتی روان اگر مهمتر از وضعیت جسمی نباشد، به هیچوجه کمتر از آن برآورد نمیشود، ادامه داد: اولین گام برای بهبود سلامت روان، پیادهروی در محیط باز است. آنچه که طبیعت به ما میبخشد را هیچ سالن ورزشی نمیتواند با خود به همراه بیاورد. از اینرو بهتر است به محیطهای باز برویم و گرههای ذهنی خود را با دویدن و پیادهروی آزاد کنیم.
وی افزود: طبیعت انرژی خود را انتقال میدهد و آرامش عجیبی را در فرد به وجود میآورد. تحقیقات نشان داده افرادی که در طبیعت تلاش بیشتری از خود برای حرکات ورزشی بروز میدهند، در نهایت حس سرزندگی، مثبتاندیشی و اعتمادبهنفس بیشتری دریافت میکنند. علاوه بر این، نوشتن هدفهای ساده و تعریف شده نیز میتواند یکی از بهترین راهها برای موفقیت باشد. احساس موفقیت یکی از عواملی است که ذهن را شاداب میکند. با همین هدفهای ساده به راحتی میتوانیم احساس موفقیت کنیم و اعتمادبهنفس بیشتری را در خود به وجود آوریم.
حنیفهلو با بیان اینکه باید برای دستیابی به هر یک از اهداف تعریف شده، برای خود جایزهای را اختصاص دهیم، تصریح کرد: گوش دادن به موسیقی آرامشبخش از دیگر راههای دستیابی به آرامش روان است. تحقیقات متعددی نشان داده که گوش دادن به موسیقی کلاسیک در حین کار میتواند راندمان را بسیار بالا ببرد. موسیقی کلاسیک در واقع این قدرت را دارد تا ذهن را نوازش کند و از شدت دلواپسی و تشویش بکاهد. اما اگر اهل موسیقی کلاسیک نیستیم، میتوانیم آهنگهایی آرام را برگزینیم تا ذهنمان لطافت را تجربه کند .
این روانشناس همچنین با بیان اینکه باید برای سلامت روحمان، برای دیگران پول خرج کنیم، یادآور شد: بدون شک این حس را تا به حال تجربه کردهایم که برای دیگری هدیهای خریده باشیم و از خوشحالی وی بابت دریافت هدیه، خودمان هم خوشحال شویم. تحقیقاتی که در این رابطه صورت گرفته نشان میدهد که افراد از خوشحال کردن یکدیگر، انرژی میگیرند و در نهایت روز خود را بهتر به پایان میرسانند. برای این کار هم لازم نیست ثروتمند باشیم، چند هزار تومان هزینه هم کافی است تا کسی که دوستش داریم را خوشحال کنیم .
این روانشناس خاطرنشان کرد: مدیتیشن و انجام حرکتهایی که منجر به مدیتیشن میشود نیز آرامش را به ذهن ارمغان میآورد؛ در واقع مدیتیشن حکم تنظیم کننده احساسات ذهن را دارد و میتواند در جنگ با افسردگی، استرس، بیخوابی، تشویش و مواردی مشابه به کمکمان بیاید. برای این منظور میتوانیم مدیتیشن را با انجام تمریناتی کوتاه به مدت 3 تا 5 دقیقه در روز آغاز کنیم و از تغییراتی که در درونمان به وجود میآید، لذت ببریم.