خبرگزاری فارس: منابع آگاه اعلام کردند که شاخه سیاسی و نظامی شبهنظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» حاضر در منطقه شرق فرات نشست طولانی برگزار کردند.
این منابع به گروه موسوم به دیدبان حقوق بشر سوریه –نزدیک به معارضان- اعلام کردند که هدف از مذاکرات فیما بین شبهنظامیان کُرد آزادی هزاران نفر از عناصر و خانوادههای وابسته به گروه تروریستی داعش بوده است.
این افراد وابسته به داعش در اردوگاهها و زندانهای متعلق به شبهنظامیان کُرد حضور دارند.
در واقع این عناصر داعشی و خانوادههای آنان از تبعههای خارجی و غیر سوری بودهاند و شبهنظامیان کُرد با کشورهای آنان تماس گرفته بودند تا این افراد را تحویل بگیرند، ولی این کشورها از پذیرش این افراد سر باز زدند.
دیدبان اعلام کرد که شمار کودکان و زنان حدود 2080 نفر از 44 تابعیت مختلف است و تعداد عناصر داعشی نیز 1100 نفر است که از 31 تابعیت مختلف هستند.
این افراد تبعههای عربی، آسیایی، غربی، آمریکایی و لاتینی هستند و بر اساس مذاکرات فیما بین شبهنظامیان کُرد قرار است فرآیند آزادسازی عناصر و خانوادههای وابسته به داعش در داخل سوریه صورت گیرد و در زمان مشخصی آزاد شوند.
در همین راستا، منابع مذکور اعلام کردند که شبهنظامیان کُرد تصمیم دارند در صورت آغاز هر عملیات نظامی از سوی ترکیه در شرق فرات، همه نیروهای خود را از جبهههای عملیاتی با داعش خارج و به شرق فرات انتقال دهند.
رئیس جمهور ترکیه اخیرا اعلام کرد که این کشور قصد دارد عملیات خود در شرق رود فرات در سوریه را تا چند روز دیگر آغاز کند تا «شرق فرات از [حضور]گروه تروریستی جداییطلب [کُرد]آزاد شود».
همزمان با احتمال آغاز عملیات نظامی ترکیه، رسانههای آمریکا نقل از منابع آگاه گزارش دادند ارتش این کشور در تدارک خارج کردن نیروهایش از سوریه است و مقامهای دولتی آمریکا نیز این گزارشها را تأیید کردند.
شبهنظامیان کُرد هم که تحت حمایت آمریکا قرار داشتند، اعلام کردند که این تصمیم واشنگتن «خنجر از پشت» است.
«خالد العبود» دبیر پارلمان سوریه نیز تأکید کرد که خارج شدن نیروهای آمریکایی به خاطر توافق، معامله یا مذاکرات بین سوریه، اروپا و آمریکا نبوده، بلکه معلول ایستادگی حکومت سوریه است.