ماهان شبکه ایرانیان

دانش آموزان شبانه‌روزی مشمول سبد حمایتی شدند

خبرگزاری فارس: احمد میدری در هشتمین جلسه شورای هماهنگی، بهبود و ارتقای شاخص‌های آموزشی و پرورشی مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته، گفت: وزارت رفاه دو اقدام را به کمک آموزش‌وپرورش و سایر دستگاه‌های اجرایی در چند سال اخیر در دست اجرا داشته که یکی از آن‌ها کمک به مدارس شبانه‌روزی است.

وی افزود: درخواست داشتند به دانش‌آموزان شبانه‌روزی هم این کمک بسته حمایتی دولت تعلق بگیرد. در چند سال گذشته هر بار بسته حمایت خوراکی توزیع‌شده، کارت‌های 300 هزار دانش آموز شبانه‌روزی هم شارژ شده است. در این نوبت هم درخواست مشترک این است که این بار هم کمک کنیم و بسته حمایتی به آن‌ها تعلق بگیرد.

معاون رفاهی وزیر رفاه با اشاره به اینکه مشکل اساسی تأمین منابع است، گفت: می‌خواهیم هر دو وزیر نامه مشترک و درخواستی به سازمان برنامه بدهند که این کمک صورت بگیرد. 60 میلیارد تومان برای 300 هزار دانش‌آموز نیاز است.

وی گفت: برای کودکان خارج از مدرسه در دوره ابتدایی نیز آموزش‌وپرورش این کار را از سال 92 شروع کرد و از سال 95 مقرر شد ما هم کمک کنیم به همین دلیل کد ملی دانش آموزان خارج از مدرسه با انطباق اطلاعات ثبت‌احوال انجام شد. اطلاعات به وزارت فناوری ارتباطات داده شد و با بازدید میدانی و کمک مؤسسات خیریه علل بازماندگی استخراج شد تا بتوانیم دانش‌آموزانی که فقر عامل بازماندگی‌شان است را به مدرسه برگردانیم.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه امروز گفت: خواهیم توانست این کار را سالانه و با سرعت بیشتری جلو ببریم. چراکه بین سنین 6 تا 13 سال142 هزار و بین سنین 6 تا 11 سال نیز 98 هزار و 840 کودک در بیرون مدرسه داشتیم.

وی افزود: 1200 مورد بر اساس آمارها، در خارج از کشورند و 97 هزار مورد در داخل کشورند که 19 هزار مورد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی‌اند و عمده آن‌ها معلول هستند.

وی ادامه داد: موفق شدیم با حدود 63 هزار مورد سرپرست خانوار این کودکان تماس تلفنی بگیریم. 100 معلول در مؤسسه رعدالغدیر در یک مرکز تلفنی این کار را انجام دادند و تماس گرفتند و علت بازماندگی را پرسیدند. البته قبل از آن پیامکی به سرپرستان داده شده بود. درنهایت مشخص شد حدود 16 هزار کودک در مدرسه بودند و نقص اطلاعات آموزش‌وپرورش وجود داشت.

میدری گفت: در واقع 19 هزار نفر خارج از مدرسه‌اند و مسأله کوچک‌تر از آن است که قبل اظهار می‌شد و به‌راحتی می‌توان سیاست‌گذاری کرد. البته 26 هزار نفر هم به تماس‌های تلفنی پاسخ ندادند و همکاری نکردند.

معاون رفاهی وزیر رفاه ادامه داد: آن‌ها که به علت فقر بیرون بودند 3600 کودک‌اند. 1700 مورد فوت شدند.500 مورد در مدارس دینی تحصیل می‌کنند. تعدادی را هم آدرس محل سکونت و شماره تلفنشان را از بیمه سلامت گرفتیم و باید مراجعه حضوری داشته باشیم که نهاد‌های حمایتی انجام می‌دهند.

وی افزود: خوشبختانه ابعاد مسأله خیلی بزرگ نیست و قابل مدیریت است. سازمان هدفمندی هم طی تماسی که وزیر رفاه با رئیس سازمان هدفمندی داشت حاضر شد یارانه کودکانی که به علت فقر بیرون مدرسه‌اند افزایش دهد. البته اگر پول در اختیار خانواده بگذاریم ممکن است عامل تأخیر در بردن بچه‌هایشان به مدرسه بشود.

وی ادامه داد: قرار شد کمیته امداد و بهزیستی بررسی کنند که اگر علت ترک تحصیل فقر است نهاد‌ها و مؤسسات خیریه کمک کنند تا تحت پوشش بروند و اگر سهل‌انگاری خانواده است باید به آن‌ها آموزش‌های فرهنگی داده شود و اگر بحث دوری از مدرسه است باید منابع به آموزش‌وپرورش برای ایاب و ذهاب داده شود. در غیراین صورت کودکانی که علت مدرسه نرفتنشان فقر و معلولیت است بهزیستی و امداد امور مربوطه را انجام دهند.

وی گفت: امسال در دی‌ماه امیدواریم به‌سرعت بتوانیم مسئله را حل کنیم و درخواست ما این است که سریع‌تر اطلاعات در اختیارمان قرار بگیرد تا قبل از ماه مهر هرسال این کار حداقل برای پایه‌های بالاتر از اول انجام شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان