ماهان شبکه ایرانیان

میزان گزارش می‌دهد

مشروح چهارمین جلسه محاکمه متهمان پرونده دومان توکان به ریاست قاضی صلواتی/ ختم رسیدگی اعلام شد

چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات ۴ نفر از متهمین پرونده دومان توکان به ریاست قاضی صلواتی در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی برگزار شد.

چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمین پرونده دومان توکانبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، چهارمین جلسه محاکمه متهمین پرونده شرکت دومان توکان به ریاست قاضی صلواتی در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده‌های اخلالگران و مفسدان اقتصادی با حضور مستشاران، وکلای مدافع، وکلای شکات و نماینده دادستان بصورت علنی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه قاضی صلواتی از متهم ردیف دوم این پرونده خواست در جایگاه حاضر شده و خود را معرفی کند.

متهم پس از قرار گرفتن در جایگاه خود را معرفی کرده و گفت: بنده مهدی ذکایی متولد سال 1354 هستم، سابقه کیفری ندارم، متاهل هستم، مدرک تحصیلی‌ام فوق دیپلم است و کارمند شرکت دومان توکان بوده‌ام.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: اتهام شما دائر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی و مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای بوده که به شما تفهیم می‌گردد. دفاعیات خود را بیان کنید.

متهم ذکایی گفت: آقای قاضی بنده یک کارمند در این شرکت بودم که در سال 95 در این شرکت مشغول به کار شدم و به دستور مدیرعامل تمام کار‌های اجرایی و اداری رستوران‌ها را انجام می‌دادم و هیچ اطلاعی از کار‌های مالی شرکت نداشتم.

این متهم ادامه داد: در ایام همکاری چندین نوبت خواستم از کار‌های شرکت مطلع شوم که با برخورد بد آقای دومان مواجه شدم. چون او همیشه می‌گفت: کار ما در شرکت درست است و کار خلافی نمی‌کنیم.

وی افزود: بنده بر مبنای قسم برادری که این فرد با من خورده بود مشغول به کار در شرکت او شدم.

متهم ادامه داد: من دفاع خاصی ندارم وکیل محترمم دفاعیات را انجام خواهند داد.

متهم ذکایی گفت: البته دو سه نکته را باید توضیح دهم یکی اینکه آقای دومان در جلسات قبلی گفتند که وکلا به زندان مراجعه نکرده‌اند بنده این موضوع را تکذیب می‌کنم چون دوستان (وکلا) آمدند؛ و هر وقت بنده به وکیل خود زنگ می‌زدم او جواب می‌داد و با هم صحبت می‌کردیم.

متهم ردیف دوم پرونده شرکت دومان توکان ادامه داد: بنده کل مبلغی که از این شرکت گرفته‌ام 3 میلیارد تومان بوده است. در اقرار‌های حضوری و مواجهه حضوری که در بازپرسی انجام شده است خود آقای دومان هم به این موضوع اقرار کرده و این مبلغ را قبول کرده است. البته آقای دومان در ابتدا گفتند که من 3 میلیارد گرفته‌ام، اما بعدا گفتند 5 میلیارد دوباره گفتند 7 میلیارد و می‌ترسم کل بدهی به سرمایه‌گذاران را گردن من بیندازد.

ذکایی افزود: این پول که دریافت کرده بودم بابت هزینه‌های جاری بود که بخشی از آن در گاوصندوق موجود بود و تحویل من به صورت امانی نبوده است این مبلغ (3 میلیارد) کل حقوق و مزایا و سنوات بنده بوده که در همین 3 میلیارد حساب شده است.

قاضی صلواتی پس از دفاعیات متهم از وی پرسید: از نحوه جذب سرمایه‌ها، میزان آن و نقش خود در تهدید سرمایه‌گذاران توضیح دهید.

متهم گفت: همانطور که گفتم بنده اصلا اجازه دخالت در امور مالی را نداشتم. من حتی یک نفر را در خصوص موضوعات مالی تهدید نکرده‌ام. چون کار من فقط کار‌های اداری رستوران‌ها بود. بنده در امور مالی نه دخالت داشته‌ام و نه اجازه دخالت، چون هروقت سوال می‌کردم آقای دومان می‌گفت: شما فقط یک کارمند هستی.

قاضی صلواتی: قبل از وارد شدن به این شرکت در کجا مشغول بودی؟ چه شغلی داشتی؟

متهم: بنده قبل از ورود به این شرکت در یک موسسه حقوقی کار‌های اداری را انجام می‌دادم.

قاضی صلواتی پرسید: بله شما در این شرکت هم کار معاونت حقوقی را بر عهده داشته‌اید.

متهم پاسخ داد: من به عنوان یک کارمند در آنجا کار می‌کردم، چون یک موسسه حقوقی بوده است و نقش یک کارمند ساده را داشتم.

قاضی صلواتی پرسید: میزان حقوق دریافتی شما چقدر بوده است؟

متهم: در اوایل ماهی 3 میلیون تومان حقوق می‌گرفتم که بعدا 5 میلیون تومان شد.

قاضی صلواتی پرسید: مگر کار شما چه بوده است که 5 میلیون حقوق می‌گرفتید؟

متهم: بنده از ساعت 7 صبح تا 12 شب در شرکت کار می‌کردم.

قاضی صلواتی خطاب به متهم پرسید: شما چطور معاونت حقوقی داشته‌اید، اما کار‌های اجرایی می‌کرده‌اید؟

ذکایی پاسخ داد: من فقط یک کارمند ساده اداری بودم.

قاضی در ادامه از متهم درباره دیگر مبالغ اخذ شده توسط متهم سوال کرد و گفت: وجوه دیگری که شما دریافت می‌کردید بابت چه چیزی بوده است؟

متهم ردیف دوم شرکت دومان توکان پاسخ داد: آقای دومان این پول‌ها را داده بود و گفته بود که این پول‌ها همراه شما باشد که با آن خرید‌هایی مثل خرید فرش انجام می‌دادیم.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: شما علاوه بر حقوق ثابت، پول و مزایای دیگری هم می‌گرفته‌اید چرا؟

متهم گفت: من هیچ پول اضافه‌ای دریافت نکرده‌ام.

قاضی پرسید: اصلا هزینه جاری یعنی چه؟

متهم: مثلا می‌گفت: برو دو تخته فرش بخر.

قاضی صلواتی: شما این پول‌ها را برای پرداخت رشوه می‌گرفته‌اید.

متهم: اصلا من رشوه به کسی نداده‌ام.

قاضی: قضیه آن فردی که به رستوران مراجعه کرده بود چه بوده است؟

متهم: یک بار یک فرد به رستوران آمد و خود را بازرس اماکن معرفی کرد و به این بهانه از من 5 میلیون تومان گرفت که البته بعدا من از او شکایت کردم و 4 تومان از آن 5 تومان به صندوق رستوران برگشت.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: یکی از کار‌های اصلی شما در این شرکت پرداخت رشوه به افراد مختلف بوده است.

متهم گفت: من این حرف را کاملا تکذیب می‌کنم، چون این حرف‌ها صرفا اظهارات آقای دومان است.

قاضی صلواتی: اما در اقاریر شما همین حرف هم هست. آقای اردشیر که خود را منتسب به بانک مرکزی می‌دانسته است 500 میلیون از شما گرفته است. 

متهم پاسخ دلد: من حتی یک هزار تومان هم به کسی رشوه نداده‌ام.

وی گفت: آقای دومان همیشه می‌گفت: که چون ما یک شرکت مالی هستیم و درآمد شرکت بسیار خوب است باید همیشه با خود پول داشته باشیم تا بتوانیم بلافاصله در مواقع نیاز استفاده کنیم.

قاضی صلواتی: شما 300 میلیون تومان بابت درمان همسرت هزینه کرده‌ای که این پول، پول مردم بوده است.

متهم گفت: 300 میلیون نبوده است بلکه حدود 100 میلیون و خورده‌ای می‌باشد که این مبلغ هم جزو همان 3 میلیارد تومان حساب شده است. در این خصوص بنده، چون به پول احتیاج داشتم این مبلغ را به عنوان کمک و قرض دستی از آقای دومان گرفته‌ام.

قاضی صلواتی گفت: شما با پول مردم 250 میلیون تومان خودروی سانتافه، 50 میلیون تومان خودروی زانتیا، 2 میلیون تومان ساعت خریده‌اید حتی 20 میلیون پول برای خرید سیم کارت رند داده‌اید.

متهم در دفاع از خود گفت: آقای دومان معتقد بود که شما باید با این ماشین‌ها رفت و آمد داشته باشید که کلاس کار داشه باشد این هزینه‌ها هم که گفتید جزو آن بدهی 3 میلیاردی بنده است.

قاضی خطاب به متهم پرسید: مگر سمت شما چه بوده است که باید ماشین مدل بالا و سیم کارت رند استفاده می‌کرده‌اید مگر غیر از این است که شما معاونت حقوقی شرکت بوده‌اید؟

متهم گفت: آقای قاضی من یک کارمند بوده‌ام و ساعت من حدود 200 هزار تومان ارزش دارد که اکنون هم بر روی دستم است همه حرف‌هایم را صادقانه می‌گویم تمام اظهاراتی که آقای دومان علیه من مطرح کرده است بخاطر خصومت شخصی بوده است.

قاضی صلواتی پرسید: حدود 1 میلیارد و 600 میلیون تومان پول نقد دست شما بوده است. برای چه؟

ذکایی جواب داد: بله، آقای دومان می‌گفت که شما مدیران شرکت باید همیشه پول به همراه داشته باشید من نه سواد حقوقی داشتم و نه کار حقوقی می‌کردم.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: پس آنجا یک شرکت نبوده است دنیایی از هرج و مرج بوده است که با پول مردم هرکاری می‌خواستید می‌کردید برایتان پول مردم مهم نبوده است.

متهم گفت: آقای قاضی من واقعا از کارهای خود پشیمان هستم، چون فریب آقای دومان را خوردم بر این حرف که این پول‌ها حق مردم است شکلی ندارم من مثل یک کارمند ساده از 7 صبح تا 12 شب در خدمت آقای دومان بوده‌ام و برای او کار می‌کردم.

قاضی صلواتی پرسید: ما هنوز نفهمیدیم که کار اصلی شما در این شرکت چه بود؟

متهم گفت: راستش را بخواهید من خودم هم نمی‌دانم یک بار به امور بهداشتی رستوران می‌رسیدم یک بار به کارهای بانکی و...

قاضی صلواتی پرسید: کار شما این بوده است که رشوه پرداخت کنی؟

ذکایی گفت: خیر اصلا بنده رشوه‌ای به کسی نداده‌ام.

قاضی: به نظر من شما مسئول پرداخت رشوه‌ها بوده‌ای.

متهم: حاج آقا اصلا اینگونه نبوده است.

قاضی صلواتی: شما بعد از اینکه با آقای دومان اختلاف پیدا کردید بحث اخراج شما پیش آمد.

متهم پاسخ داد: خیر من تا زمان قبل از دستیگری در شرکت آقای دومان کار می‌کردم و او را قبول داشتم من فکر می‌کردم که آقای دومان در دنیا یک دانه است و همتا ندارد. اگر می‌دانستم که دارد در شرکت چه کار می‌کند خدا شاهد است یک ساعت هم آنجا نمی‌ماندم.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: شما می‌دانستید که نباید رشوه پرداخت کنید و پول‌های مردم را حیف و میل کنید، چرا این کار‌ها را انجام می‌دادید. شما خانم ندا مختارزاده را تشویق می‌کردید که سرمایه‌گذاران را از عودت سرمایه‌ها منصرف کند.

متهم پاسخ داد: بنده این کار را نمی‌کردم من بعد از دستگیری تازه متوجه شدم که آن‌ها یک گروه تلگرامی دارند و آقای دومان در آنجا فعالیت‌ها خود را انجام می‌داده است و من اصلا از این کانال تلگرامی خبر نداشتم.

قاضی صلواتی پرسید:‌شما مگر چه سمتی داشتید که به خانم مختارزاده دستور می‌دادید؟

متهم گفت: یک وقتی متوجه شدیم که برخی از اطلاعات شرکت افشا شده است لذا آقای دومان به من ماموریت داد که بفهمم چه کسی این اطلاعات را بیرون داده است.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: اما شما کاملا در جریان تخلفات و کلاهبرداری‌های شرکت بوده‌اید.

متهم: من اینجا تکرار می‌کنم که اصلا خبری از کار‌های شرکت نداشته‌ام. کل مبلغ دریافتی من 3 میلیارد تومان بوده است.

قاضی صلواتی در ادامه محاکمه متهم ردیف دوم پرونده شرکت دومان توکان از این متهم پرسید: شما فرش‌ها را از کجا و برای چه می‌خریدید؟

متهم در دفاع از خود گفت: آقای دومان به من گفت که شما برو فرش بخر، چون می‌خواهیم یک کارگاه قالیبافی بزنیم بطوریکه حتی علامت شرکت را هم بر روی تعدادی از فرش‌ها زد؛ که خدا را شکر در این کار موفق نشد.

قاضی صلواتی گفت: تعدادی از شکات اعلام کرد‌ه‌اند که شما آن‌ها را تهدید می‌کرده‌اید.

ذکایی پاسخ داد:‌ خیر اینگونه نیست، بلکه آقای دومان سرمایه گذاران را تهدید می‌کرد بطوریکه بنده یک وقتی دیدم که او می‌خواست با یکی از سرمایه‌گذاران درگیری فیزیکی پیدا کند که من مانع این کار شدم و برای این حرفم شاهد هم دارم من اصلا کسی را تهدید نکردم.

قاضی: شما یک شبه سلاح، شوکر و افشانه به همراه داشته‌اید.

متهم توضیح داد: این تفنگ را آقای دومان خریده بود و با آن با بچه‌ها شوخی می‌کرد که من آن را از او گرفتم و در کشوی میز گذاشتم، چون اصلا در شان من نیست که بخواهم اسلحه با خود حمل کنم.

قاضی صلواتی پرسید: بالاخره نفهمیدیم شغل شما چه بوده است؟ و برای چه شوکر داشته‌اید؟ چرا اسلحه داشتید؟

متهم گفت: آن اسلحه هم مال من نبوده است و از هر مغازه اسباب بازی فروشی می‌توان آن را تهیه کرد.

قاضی صلواتی از متهم خواست در خصوص قرارداد‌ها توضیح بدهد.

متهم گفت: هیچ گونه خبری ندارم و اجازه دخالت در موضوع مالی و جذب سرمایه و سوددهی را نداشتم دومان می‌گفت: سوددهی خوب است و درآمد داریم.

قاضی صلواتی گفت: اختلاف شما با دومان و جدایی از شرکت چه بود؟

متهم پاسخ داد: از شرکت جدا نشدیم تا 5 اسفند ماه با هم بودیم.

قاضی صلواتی پرسید: موضوع رشوه را به دومان سهند گفتی؟

متهم بیان کرد: یک هزار تومانی رشوه ندادم.

قاضی صلواتی گفت: همه سرمایه گذاران از شما به عنوان مسئول مالی و پرداخت رشوه یاد می‌کنند.

متهم افزود: اگر چنین صحبتی شده بر مبنای صحبت‌های دومان است.

رئیس دادگاه گفت: بعضی وقت‌ها خود را نظامی معرفی می‌کردید.

متهم گفت: اصلا، نه نظامی هستم نه نظامی بودم و نه خودم را نظامی معرفی کردم.

در ادامه رسیدگی به این پرونده نماینده دادستان عنوان کرد: ایشان مدعی عدم علم و اطلاع از فعالیت شرکت است، یک نمونه پیام در تلگرام بین ایشان و خانم مختارزاده را قرائت می‌کنم. در این پیام اشاره شده است سعی کن ازش وویس بگیری. بخواهد یا نخواهد بر می‌گردد.

متهم افزود: این همان موضوعی است که در خصوص آقای شایان رحمتی که از کارمندان شرکت است گفته‌ام. نیازی به دروغ نیست 11 ماه است که در زندان هستم و اطلاعی از موضوعات مالی شرکت نداشتم.

قاضی صلواتی گفت:  اما در اقاریر شما همین حرف هم هست. آقای اردشیر که خود را منتسب به بانک مرکزی می‌دانسته است 500 میلیون از شما گرفته است. 

متهم گفت: آقای دومان 500 میلیون یکجا و دو چک 250 میلیون تومانی بار دیگر داده است. دومان گفت: هر جوری شده است باید کار را انجام دهی حتی با رشوه، بنده جز واقعیت دروغی نگفته‌ام.

نماینده دادستان افزد: این پول را برای چه گرفته بودی؟

متهم گفت: دراساسنامه ما مجوز سازمان بورس نوشته شده است و بر این اساس فعالیت می‌کردیم روزی که بانک مرکزی اعلام کرد این شرکت مجوز ندارد از آقای دومان در این مورد سوال کردم که او گفت: با ما لج کرده‌اند، شرکت مجوز دارد.

قاضی صلواتی پرسید: چرا به کارمند بورس رشوه دادی؟

متهم گفت: کارمند بورس واقعا با شخصیت بود من دوبار او را دیدم به عنوان کارمند آقای دومان در جلسه شرکت کردم آن روز به عنوان راننده رفتم.

قاضی صلواتی گفت: مگر راننده جلسه می‌رود؟

متهم گفت: بنده هیچ گونه دخالت و صحبتی در جلسه نداشتم.

قاضی صلواتی بیان کرد: هشدار بانک مرکزی از صدا و سیما شبکه اول پخش شد.

متهم گفت: آقای دومان گفت: مجوز داریم و غیر قانونی کار نمی‌کنیم.

نماینده دادستان بیان کرد: ادعا می‌کنید که نقش کارمند ساده و راننده ساده دارید کارمند ساده و راننده ساده به همراه بادیگارد جایی نمی‌رود و تردد نمی‌کند.

متهم اظهار کرد: شرکت مالی بوده است آن روز به همراه مسئول حراست مجموعه برای بازدید از غرفه مجلات (روزنامه آسمان آبی) که در آنجا غرفه داشتیم رفتم. چه شخصیتی بودم که بادیگارد داشته باشم همه جا می‌رفتم و بادیگارد نداشتم.

نماینده دادستان گفت: فیلمی تقدیم دادگاه شده است که شما با اسلحه یکی از شکات را منصرف می‌کنید.

قاضی صلواتی گفت: شما مدیریت انصراف سرمایه گذاران را انجام می‌دادید، اسلحه هم داشتید و معاونت حقوقی هم بودید.

متهم گفت: آقای قاضی تابع دستورات شما هستم، اشتباه کردم که وارد شرکت دومان شدم. در این رابطه با ورود و خروج سرمایه گذاران و کارکنان فکر می‌کردم که کار درست است. دومان می‌گفت: 11 سال است که کار می‌کنیم. از بابت اینکه رشوه دادم و کار خلاف انجام دادم به صراحت می‌گویم که اینکار را انجام ندادم.

قاضی صلواتی گفت: در شمال کشور ویلای 250 میلیون تومانی خریدید؟

متهم گفت: آنجا زمینی بود که دومان گفت: در متل قو سرمایه گذاری کنیم و قرار دادی ببندیم که بچه‌ها پول هتل و ویلا ندهند لذا اینجا را جهت استفاده کارمندان خریدیم.

قاضی صلواتی گفت: مگر راننده نبودید چطور زمین خریدید؟

متهم گفت: راننده‌ای بودم که قانونی کار انجام می‌دادم.

قاضی صلواتی گفت: کار اصلی شرکت چه بوده است؟

متهم بیان کرد: رستوران بود به آقای دومان می‌گفتم وضعیت رستوران‌ها چگونه است که همیشه می‌گفت: در حال سوددهی هستیم من در این رابطه دخالت نمی‌کردم و اجازه دخالت هم نداشتم.

قاضی صلواتی بیان کرد: کلا 250 میلیون تومان سوددهی داشته است.

متهم گفت: آقای دومان می‌گفت: اینقدر درآمد داریم که این‌ها گم است نمی‌دانستم هتل‌ها و رستوران‌ها درآمد ندارند. دومان می‌گفت: درآمد داریم و در خصوص درآمد‌ها اطلاعی نداشتم یک بار درباره هتل ستاره کیش سوال کردم که گفت: 600 میلیون تومان درآمد هتل ستاره کیش بوده است؛ اشتباه کردم باورکردم.

در ادامه رسیدگی قاضی صلواتی از وکیل متهم خواست دفاعیات خود را ارائه کند.

وکیل متهم گفت: موکل بنده پولی از مردم دریافت نداشته است و از دومان گرفته است. در خصوص تیزر‌هایی که ساخته شده است هیچ کدام نبوده و انجام اموری که به وی محول شده کاملا متفاوت بوده است.

مستشار دادگاه خطاب به وکیل عنوان کرد: موکل اقرار دارد که از مدیران شرکت، مسئول حراست، پیگیر امول مالی هستم.

وکیل گفت: این‌ها را شرکت وعده داده است.

وکیل در ادامه عنوان کرد: عنصر معنوی مفقود است ایشان خودش 500 میلیون تومان درشرکت سرمایه گذاری کرده است، ولی بزه دیده است.

وکیل گفت: واریز و جه باید مشخص شود که چه اندازه‌ای واریز کرده اند و چه اندازه برداشت شده است.

قاضی صلواتی از متهم مهدی ذکایی خواست آخرین دفاعیات خود را ارائه دهد.

متهم اعلام کرد: فریب دومان سهند را خوردم و اغفال وعده‌های دروغین او شدم. گمان می‌کردم با فعالیت شبانه روزی در حال خدمت به خلق هستم.

در ادامه قاضی صلواتی از رشید جباری فرد فرزند محمد خواست که از خود دفاع کند.

متهم گفت: رشید جباری فرد فرزند محمد متولد 1359 تحصیلات فوق دیپلم، در شرکت دومان به عنوان ریاست هیئت مدیره فعالیت می‌کردم. درابتدای دفاعیات تمامی اتهامات را رد می‌کنم. این شرکت فاقد اقدامات متقلبانه بوده است. این شرکت با اشتغالزایی 300 نفر جزو شرکت‌های کارآفرین بوده است و غیر قانونی نبوده و به هیچ وجه سپرده گذاری از مردم نداشته است.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: به شما متن دیکته شده داده‌اند بهتر بود دفاعیات خود را می‌نوشتید. بهتر است به جای دفاع از آقای دومان از خود دفاع کنید. با او چه نسبتی دارید؟

متهم گفت: دامادمان است حدود سه سال است در این شرکت کار می‌کردم و متوسط 3 میلیون تومان حقوق می‌گرفتم پروژه‌ها زیان ده نبوده است.

قاضی صلواتی گفت: یعنی گزارش کارشناس دادگستری دروغ است؟

متهم گفت: نه دروغ نیست.

قاضی صلواتی گفت: ساعت 40 میلیون تومانی که داشتید از درآمد شرکت بوده است؟

متهم گفت: گفتم در این شرکت سه سال کار کردم و 15 سال در بازار آهن بوده‌ام.

قاضی صلواتی گفت: 45 میلیون تومان اسلحه شکاری خریدی؟

متهم گفت: از درآمد شرکت بوده است؟

قاضی صلواتی بیان کرد: کجا زندگی می‌کنی؟

متهم بیان کرد: شیخ بهایی.

قاضی صلواتی خطاب به متهم جباری فر گفت: تمامی حرف‌ها در اقاریر شما بوده است.

قاضی صلواتی پرسید: پس پول‌های مردم و این 150 میلیارد تومان چه شده است؟

متهم گفت: این پول‌ها در شرکت‌های مختلفی سرمایه گذاری شده است.

قاضی صلواتی خطاب به متهم اظهار کرد: مستندات گوشی شما نشان می‌دهد که به شدت به سرمایه گذاران فشار می‌اورده‌اید که از بازپس‌گیری سرمایه خود منصرف شوند.

متهم: بنده طبق دستور مدیرعامل سعی می‌کردم آن‌ها را در حفظ سرمایه خود در شرکت ترغیب کنم. این کار با پیشنهاد بود و نه با فشار.

قاضی صلواتی:‌حقوق شما چه میزان بوده است؟ آیا به جز حقوق دریافتی دیگری داشته‌اید؟

متهم جباری فر پاسخ داد: میانگین دریافتی بنده حدود ماهی 3 میلیون تومان بوده است البته برای هزینه‌های جاری، خورد و خوراک و ... از پول‌ها برداشت می‌کردیم که لیست هزینه‌ها را به آقای دومان می‌دادیم.

در اینجا قاضی صلواتی از نماینده دادستان خواست اگر در دفاع از کیفرخواست مطلبی دارد بیان کند.

صفریان نماینده دادستان پس از حضور در جایگاه اظهار کرد: اخذ هرگونه وجوهی حتی به اسم ودیعه نیازمند به مجوز بانک مرکزی است و اساسنامه‌ای که شما به آن اشاره می‌کنید برای شما اهلیتی ایجاد نمی‌کند که از مردم وجوه اخذ کنید.

قاضی صلواتی در ادامه خطاب به این متهم گفت: آیا شما قرارداد‌هایی هم با سرمایه گذاران امضا کرده‌اید؟

متهم جباری فر گفت: بله بنده از طرف آقای دومان وکالت داشته‌ام و برخی از قرارداد‌ها را امضا کرده‌ام.

قاضی صلواتی: چند قرارداد امضا کرده‌اید؟

متهم: تعدادشان را نمی‌دانم.

قاضی صلواتی: شما اقرار کرده‌اید که حدود 200 قرارداد امضا کرده‌اید.

قاضی صلواتی گفت: براساس مستندات گوشی شما جنابعالی در کار‌های خلاف شرکت اشراف داشته‌اید.

متهم: اصلا شرکت تخلفی نداشته است و سرمایه‌گذاران به نحو مناسبی سود خود را دریافت می‌کردند.

قاضی صلواتی: پس این 186 نفر که شکایت کرده‌اند چه می‌شوند؟

متهم: این 186 نفر پس از دستگیری شکایت کرده‌اند و قبل از دستگیری اصلا شکایتی از شرکت نداشتند.

قاضی صلواتی در ادامه از وکیل این متهم خواست اگر دفاعی از موکل خود دارد بیان کند.

وکیل متهم در ابتدا گفت: بر خود تکلیف می‌دانم که از حق خود و سایر همکاران مبنی بر همکاری با متهمین در اخذ دفاعیاتشان دفاع کنم.

وی گفت: ریاست محترم دادگاه بر خلاف اظهارات آقای دومان وکلای متهمین چندین جلسه باآن‌ها برگزار کرده‌اند و ادعای اینکه اصلا پرونده مطالعه نشده است کذب بوده و برای انحراف دادگاه از مسیر اصلی است.

وی در دفاع از موکل خود گفت: جناب آقای قاضی شما از موکل بنده پرسیدید که این پول‌های مردم کجاست؟ باید پاسخ داد طبق رصد‌های انجام شده و گزارش‌های اعلامی حدود 90 میلیارد تومان پول در حساب آقای دومان وجود دارد. به نظرم موکل بنده به خاطر رابطه‌ای که با آقای دومان دارند از بیان همه واقعیات خودداری می‌کنند.

پس از اخذ دفاعیات وکیل مدافع قاضی صلواتی از متهم خواست آخرین دفاعیات خود را بیان کند.

متهم در دفاع از خود گفت: بنده تمامی اتهامات وارده را رد می‌کنم و آن‌ها را قبول ندارم.

وی گفت: از همه شکات عذرخواهی میکنم و در صورت فراهم شدن شرایط این آمادگی را دارم که تمامی اصل و سود سرمایه‌گذاری شده توسط شکات و ضرر و زیان آن را پرداخت کنم.

پس از تنفس 15 دقیقه‌ای به علت رسیدن به اوقات شرعی قاضی صلواتی در ادامه جلسه محاکمه متهمین پرونده دومان توکان از متهم ردیف سوم خواست در جایگاه حاضر شده و خود را معرفی کند.

متهم ردیف چهارم پس از حضور در جایگاه خود را احسان حدیدساز و متولد سال 63 معرفی کرد و گفت: مدرک تحصیلی من لیسانس مکانیک و ارشد مدیریت صنعتی است و سابقه کیفری ندارم.

قاضی صلواتی خطاب به متهم پس از قرائت اتهام وارده از وی خواست تا از خود دفاع کند.

متهم در دفاع از خود بیان کرد: من از طریق آگهی سایت دیوار وارد شرکت آژانس هواپیمایی شدم و چون به زبان انگلیسی مسلط بودم در بخش فروش تور‌های خارجی مشغول به کار شدم.

وی گفت: پس از حضور دو ماهه در این آژانس متوجه شدم که این آژانس زیرمجموعه شرکت بزرگتری به اسم دومان توکان است؛ و آگاه شدم که این شرکت چندین رستوران، هتل، روزنامه، مجله و کارخانه دارد. این فعالیت‌ها باعث شد که به این شرکت اعتماد کنم و حتی چندین نفر از دوستان و آشنایان خود را برای سرمایه گذاری و اشتغال در این شرکت ترغیب کنم.

این متهم ادامه داد: با توجه به رشته تحصیلی اینجانب آقای دومان کار‌های اجرایی را بر عهده من گذاشت. بنده در طی فعالیت خود در این شرکت بار‌ها درباره نحوه سرمایه‌گذاری‌ها و دیگر فعالیت‌های شرکت از آقای دومان سوال کردم، اما وی پاسخی نمی‌داد. بطوریکه اکنون هم اطلاع دقیقی از کار‌های شرکت ندارم.

حدیدساز گفت: بنده حدود دو سال پیش از این شرکت خارج شدم و زمانی که در آنجا بودم سود‌های سرمایه گذاران به درستی و سر موعد پرداخت می‌شد. اما چون اسناد مالی محرمانه بود و بنده از آن‌ها اطلاعی نداشتم بنده به کار‌های شرکت مشکوک شدم و پس از مدتی از آنجا استعفا دادم که با عدم قبولی استعفا مواجه شد.

قاضی صلواتی پرسید: سمت شما در شرکت چه بوده است؟

متهم حدیدساز گفت: بنده کارمند اجراییات بودم.

قاضی صلواتی تصریح کرد: سمت خود را پایین نیاورید، چون شما جانشین مدیرعامل و مسئول واحد جذب سرمایه بوده‌اید.

متهم تصریح کرد: خیر بنده این موضوع را اصلا قبول ندارم.

قاضی صلواتی: شما چه زمانی به این شرکت وارد شده‌اید؟

متهم: آخرین ماه سال 1393 به این شرکت آمدم.

قاضی صلواتی: پس حدود دوسال شما در این شرکت فعالیت داشته‌اید در این مدت شما چقدر حقوق می‌گرفته‌اید؟

متهم پاسخ داد: در حدود دو سال کار خود در مجموع با توجه به کار خود و ارتباط با پیمانکاران بنده تنخواه‌بگیر بودم که پس از مصرف و ارائه اسناد این تنخواه دوباره شارژ می‌شد البته تمامی مبالغ در زمان خارج شدن از شرکت تسویه شده است.

این متهم در دفاع از خود گفت: بنده از ساعت 8 صبح تا 12 شب در این شرکت کار می‌کردم.

قاضی صلواتی پرسید: آیا خود شما هم در این شرکت سرمایه گذاری کرده بودید؟

متهم: خیر، مادر همسرم و برخی دوستان سرمایه گذاری کرده بودند.

قاضی صلواتی:آیا آن‌ها هم اکنون جزو شکات هستند؟

متهم: خیر، آن‌ها در همان اوایل سرمایه گذاری کرده بودند و بعدا سرمایه خود را خارج کردند.

قاضی صلواتی: کار شما تجهیز چه جا‌هایی بوده است؟

متهم: بنده 9 دفتر را برای این شرکت تجهیز کردم. تجهیز موسسه حقوقی، آژانس هواپیمایی، دفتر روزنامه، مجله، رستوران‌ها با بنده بوده است.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: همین حرف‌ها را هم آقای ذکایی می‌زند که کار تجهیز شرکت را انجام می‌داده است.

متهم گفت: خیر ایشان در بخش دیگری بوده است، چون کار بنده از نظر فنی بوده یعنی نصب کولر، رنگ کاری و امثال آن را انجام می‌داده‌ام.

قاضی صلواتی:، اما گویا شما مسئول جذب سرمایه بوده‌اید.

متهم: خیر من اصلا مسئول جذب سرمایه نبودم.

قاضی صلواتی: آقای جباری فر گفته‌اند که شما از این شرکت پورسانت می‌گرفته‌اید. این پورسانت برای چه بوده است؟

متهم: بنده اصلا پول بابت پورسانت نگرفته‌ام و هرچه گرفته‌ام حقوق، مزایا، سنوات، پاداش و عیدی بوده است.

قاضی صلواتی از متهم خواست که درباره علت خروجش از شرکت توضیح دهد.

متهم توضیح داد: چون این شرکت هیچ توضیحی درباره فعالیت‌های خود نمی‌داد و بنده وقتی سوال می‌کردم مدام پاسخ می‌شنیدم که کار‌های شرکت محرمانه است و حتی متهم می‌شدم که بنده سواد اقتصادی ندارم. به مرور زمان متوجه شدم که ورودی‌های شرکت با خروجی‌ها مطابقت ندارد لذا تصمیم به ترک شرکت گرفتم.

قاضی صلواتی: در زمانی که شما از شرکت خارج شدید چند سرمایه گذار در شرکت سرمایه گذاری کرده بودند؟

متهم: حدود 40 نفر.

قاضی صلواتی: آیا آن زمان مشکلی وجود نداشت؟

متهم: خیر هیچ مشکلی وجود نداشت و همه سرمایه‌گذاران سود‌های خود را در وقت مقرر دریافت می‌کردند.

در ادامه رسیدگی به اتهامات متهمین این پرونده قاضی صلواتی از وکیل مدافع این متهم خواست از موکل خود دفاع کند.

وکیل این متهم گفت: موکل من در شرکتی که قبلا فعال بوده است از طریق آگهی بصورت کارمند مشغول به کار شده است و بخاطر اعتمادی که به شرکت داشته است حتی مادرزن خود را تشویق به سرمایه گذاری کرده است. موکل بنده پس از مشکوک شدن به عملکرد شرکت استعفا داده است.

قاضی صلواتی در ادامه خطاب به متهم گفت: شما یک ماشین به ارزش 150 میلیون تومان و مبلغ 150 میلیون تومان دیگر برای رهن منزل از شرکت گرفته‌اید این موضوع را توضیح دهید.

متهم گفت: این‌ها جزو خدماتی بوده است که شرکت به پرسنل خود می‌داده است و پول آن از حقوق‌ها کم می‌شده است.

وی در خصوص اعتماد خود به این شرکت گفت: بنده زمانی که جذب آژانس هواپیمایی شدم پس از مدتی متوجه شدم که این آژانس زیرمجموعه شرکت بزرگتری به اسم دومان توکان است در آنجا مجله‌ای به ما نشان دادند که نام آقای دومان به عنوان مدیر سردبیر قید شده بود و یا اسم آقای دومان به عنوان دبیر اقتصادی یک روزنامه ثبت شده بود. همه این‌ها باعث می‌شد که ما به این شرکت اعتماد کنیم حتی یک بار در جلوی جمع اعلام کرد که آژانس هواپیمایی ما جزو آژانس‌های برتر شناخته شده است.

وی گفت: حتی این فرد مجوز‌های قانونی فعالیت‌ها را به همه نشان می‌داد و ما می‌دیدیم که در آن مجوز قید شده است «به موجب مجوز سازمان بورس». این‌ها باعث می‌شد که ما اعتمادمان به این شرکت بیشتر شود.

این متهم ادامه داد: البته بنده در ذهن خود فکر می‌کردم که این شرکت سرمایه زیادی جذب می‌کند، اما از خروجی آن‌ها خبری نیست.

قاضی صلواتی خطاب به متهم با تفهیم اتهام به وی از او خواست که آخرین دفاعیات خود را بیان کند.

حدیدساز در دفاع آخر از خود گفت: من هم به مانند سایر افراد و کارمندان به این شرکت اعتماد کردم.

پس از اخذ آخرین دفاعیات از متهم ردیف سوم قاضی صلواتی ختم رسیدگی را اعلام کرده و گفت: حکم صادره در مهلت قانونی صادر و ابلاغ خواهد شد.

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد پرونده دومان توکان

بیشتر بخوانید: مشروح جلسه اول دادگاه رسیدگی به اتهامات شرکت دومان توکان

ببینید: جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده دومان توکان

ببینید: دلگرمی شکات پرونده دومان توکان با اظهارت قاضی صلواتی

بیشتر بخوانید: مشروح جلسه دوم دادگاه رسیدگی به اتهامات شرکت دومان توکان

بیشتر بخوانید: مشروح جلسه سوم دادگاه رسیدگی به اتهامات شرکت دومان توکان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان