خبرگزاری فارس: پس از موفقیت برداشت کاهو تازه در فضا در سال 2015، فضانوردان در انتظار منوی جدید غذایی خود تا سال 2021 هستند.
براساس گزارش «خبرگزاری شینهوا»، قرار است به لطف توسعه تکنولوژی پیشرفته کشاورزی محققان نرژوی تا سال 2021 این منوی غذایی آماده شود.
«سیلوی ولف» فیزیولوژیست گیاهی مرکز تحقیقات علمی فضا در دانشگاه علوم و فناوری نروژ گفت: یکی از آرزوهای فضانوردان خوردن غذاهای تازه مانند توتفرنگی، گوجهفرنگی گیلاسی و ... است، به همین منظور محققان در یک اتاق کار فنی در دانشگاه، مدلی از جعبه کشاورزی را برای تولید غذا در فضا ارائه کردهاند.
گفتنی است؛ طولانیترین مدتی که فضانوردان در ایستگاه فضایی بینالمللی زندگی میکنند 6 ماه است، اما افرادی که به مریخ سفر خواهند کرد باید خود را برای مدت حداقل یک سال آماده کنند، بنابراین توسعه یک سیستم بیولوژیکی که فضانوردان بتوانند گیاهانی را در طول سفر فضایی خود رشد دهند، مورد نیاز است.
ولف تنها آزمایشی را که از خاک مصنوعی متشکل از سنگ مذاب برای رشد کاهو استفاده کرده بود، کامل کرد و گفت: هدف این است که گیاهان را به طور مستقیم در آب با میزان دقیقی از مواد مغذی، گاز و هوای مورد نیاز رشد دهند تا آب و غذا بهبود یابد.
طبق این گزارش، قرار است دانههایی، چون لوبیا به منوی فضانوردان اضافه شود.