تدوین رژیم غذایی برای سیر کردن ۱۰ میلیارد انسان؛ خداحافظ گوشت قرمز

در حال حاضر روند تولید و مصرف مواد غذایی در دنیا به سمتی می رود که در آینده نه چندان دور، بحران غذا گریبان جمعیت بیشتری را خواهد گرفت

تدوین رژیم غذایی برای سیر کردن 10 میلیارد انسان؛ خداحافظ گوشت قرمز

در حال حاضر روند تولید و مصرف مواد غذایی در دنیا به سمتی می رود که در آینده نه چندان دور، بحران غذا گریبان جمعیت بیشتری را خواهد گرفت. در این بین نهادهای مختلف جهانی به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از فجایع انسانی و طبیعی هستند که در یکی از تازه ترین موارد، رژیم غذایی نوینی تدوین شده که بر اساس پیش بینی ها، قادر به تغذیه 10 میلیارد انسان بدون ریشه کن کردن منابع طبیعی خواهد بود.

در حال حاضر بیش از یک سوم غذای تولید شده در سطح دنیا دور ریخته می شود

رژیم غذایی مورد بحث که توسط کمیسیون بین المللی EAT-Lancet پیشنهاد شده، با توجه به پیش بینی جمعیت 10 میلیاردی در سال 2050 (توسط سازمان ملل متحد)، به منظور تحول در فرهنگ غذایی جوامع و پیشگیری از بحران های طبیعی و نابودی منابع غذایی تدوین گشته و می تواند انسان های زیادی را از سوء تغذیه نجات دهد.

در رژیم غذایی جدید، افراد در طول هفته تنها مجاز به مصرف 98 گرم گوشت قرمز خواهند بود چرا که تولید این محصول نیازمند زمین های وسیع، منابع غذایی گسترده (برای تغذیه دام ها) و همچنین تولید گازهای گلخانه ای در حجم بالا بوده که در مجموع، مصرف آن را توجیه ناپذیر می کند.

علاوه بر موارد فوق، تأثیرات منفی مصرف گوشت قرمز بر سلامت انسان نیز از دیگر عوامل کاهش مقدار آن در رژیم غذایی آینده بوده که بر اساس آن، افراد باید پروتئین مورد نیاز بدن خود را از منابعی مانند نخود و سویا تأمین کنند.203 گرم مرغ و 196 گرم ماهی نیز در طول هفته در نظر گرفته شده که در کنار این موارد، افراد باید روزانه 500 گرم میوه و سبزیجات تازه به علاوه 125 گرم انواع غلات، خشکبار و مغزها را مصرف کنند.

رژیم غذایی

شاید رژیم غذایی فوق برای بسیاری از افراد در سراسر دنیا ناآشنا به نظر بیاید و عادت به آن مدتی طول بکشد؛ اما در مناطقی مانند مکزیک و هند، غذای روزمره مردم از ترکیب مشابهی برخوردار بوده و و در این نواحی بر خلاف آمریکای شمالی (که 6.5 برابر استاندارد جهانی گوشت قرمز مصرف می کند)، مصرف گوشت قرمز چندان زیاد نیست.

البته تغییر رژیم غذایی تنها راهکار مقابله با بحران غذا نخواهد بود؛ چرا که طبق آمار انجمن غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، در حال حاضر بیش از یک سوم غذای تولید شده در سطح دنیا دور ریخته می شود که تنها اصلاح همین مورد کمک شایانی به پیش گیری از بحران غذا خواهد کرد.

از سوی دیگر با افزایش جمعیت زمین، به موازات رشد سوء تغذیه در کشورهای فقیر، تعداد انسان هایی که از چاقی و دیابت رنج می برند نیز رو به افزایش است و طبق آمار، در حال حاضر بیش از 2 میلیارد انسان بالغ در دنیا به اضافه وزن دچار هستند.

برقرای تعادل میان این دو گروه نیز از جمله برنامه های سازمان ملل بوده که تصمیم دارد با اصلاح الگوی تغذیه، کنترل رشد جمعیت و توزیع مناسب مواد غذایی، از بروز فاجعه انسانی و طبیعی در آینده پیشگیری کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر