خبرگزاری تسنیم: محمدمهدی اسلامی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه درباره علت فوت محمدنبی حبیبی دبیرکل فقید حزب موتلفه که شب گذشته بر اثر عارضه قلبی درگذشت، گفت: بنده روز گذشته به دلیل حضور در جلسهای موفق به شرکت در جلسه هفتگی حزب نشدم. اما بر اساس صحبتی که با دوستان داشتم، ایشان تا ساعت 9:30 شب که جلسات حزب ادامه داشته، در سلامت کامل بودند.
وی افزود: ایشان پس از پایان جلسات حزب، در مراسم روضهای که به مناسبت ایام شهادت حضرت زهرا (س) در منزلشان برگزار شده بود، سخنرانی میکند. پس از این مراسم و در حدود ساعت یازده شب، زمانی که در جمع خانواده حضور داشتند، دچار حمله قلبی شده و به رحمت خدا میروند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه با بیان اینکه سابقه حضور مرحوم حبیبی در حزب موتلفه به سال 73 بازمیگردد، خاطرنشان کرد: مرحوم حبیبی پیش از عضویت در موتلفه، عضو هیچ حزب و گروه سیاسی نبود و در سال 73 که حزب موتلفه به دنبال تکمیل کادر خود از برادران انقلابی بود، از آقای حبیبی نیز دعوت به همکاری میکند. ایشان بارها خاطره روزهای پیش از عضویت در حزب موتلفه را برای بنده تعریف کرده بود. مرحوم حبیبی میگفت که در آن سالها در خلوت خودش به این موضوع فکر میکرده که اگر همانند انفجار در حزب جمهوری، اتفاق مشابهی برای موتلفه رخ دهد، آیا او خود را شهید تلقی خواهم کرد یا خیر.
وی ادامه داد: مرحوم حبیبی بر این موضوع تاکید داشت که همانطور که شهید بهشتی گفته بود، حزب باید "معبد" باشد، حزب موتلفه نیز دارای چنین شرایطی است و اگر در این مسیر کشته شود، خود را شهید تلقی میکند.
اسلامی با بیان اینکه حضور مرحوم حبیبی در حزب موتلفه کاملا عقیدتی بود، تصریح کرد: آنچه که برای مرحوم حبیبی در مواردی که با اعضای حزب دچار اختلاف نظر میشد، محور حرکت بود، برداشت ایشان از تکلیف شرعی بود.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه افزود: توجه ویژه به خرد جمعی در مسیر فعالیتهای حزبی از دیگر ویژگیهای آن مرحوم بود. موارد زیادی پیش میآمد که ایشان با دیگر اعضای حزب اختلاف سلیقه داشت، ولی ایشان در اینگونه موارد بیان میکرد با وجود اینکه نظر شخصیاش چیز دیگری است، ولی به عنوان دبیرکل موظف به بیان نظر جمع است.
وی با اشاره به تاکید دبیرکل فقید حزب موتلفه بر کادرسازی یادآور شد: مرحوم حبیبی در دوره جدید فعالیت حزب که اخیرا آغاز شده است، برای سومین دوره پیاپی تاکید داشت که دیگر قصد دبیرکلی ندارد و باید فضا برای گردش نخبگان در حزب فراهم شود. حتی در جلسه شورای مرکزی برای انتخاب دبیرکلی، ایشان علاوه بر اینکه تاکید کرد قصد دبیرکلی مجدد را ندارد، اعلام کرد که به خود رای نخواهد داد.
محمدمهدی اسلامی همچنین درباره دفاع مرحوم حبیبی از ولایت فقیه و مرزبندی وی با صحنهگردانان فتنه 88 گفت: مرحوم حبیبی بر اساس تلقی که از تکلیف شرعی داشت، تلاش میکرد تا رفتارهایش با مسیر تعیین شده از سوی، ولی فقیه منطبق باشد. در همین راستا برخی اوقات که میدانست رهبر معظم انقلاب در ارتباط با مسئلهای قصد سخنرانی دارند، موضعگیری حزب در قبال آن مسئله را به بعد از سخنرانی رهبر انقلاب موکول میکرد تا یک وقت مواضع حزب در تضاد با نظرات رهبری نباشد.
وی با بیان اینکه یکی از فعالیتهای جدی ایشان در مسیر حمایت از ولایت فقیه، به اتفاقات سال 88 بازمیگردد، خاطرنشان کرد: به یاد دارم که ایشان به عنوان دبیرکل از مرکز سیاسی حزب خواسته بود تا جزواتی را برای تقدیم به مراجع و علمای بزرگ آماده کنند تا آنها را در جریان برخی جزئیات حوادث سال 88 قرار دهند تا به این واسطه مواضع علما در قبال مقام معظم رهبری شفاف و حمایتی شود. همچنین دیدارهایی با برخی چهرههای شاخص که در فتنه محوریت داشتند، برگزار و تلاش کردند تا شرایط را برای بازگرداندن آنها به مسیر انقلاب و جلوگیری از فراگیرتر شدن فتنه فراهم کند.
این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در بخش دیگری از این گفتگو برای نخستین بار شرحی از دیدار برخی سران موتلفه با مرحوم هاشمی در خرداد سال 89 بیان کرد.
اسلامی گفت: در آن سالها مواضع مرحوم هاشمی به طوری بود که از نظر ما حمایت پررنگی از رهبری نداشت و انتظار ما از ایشان این بود که در رابطه با فتنهگران موضعگیری شفافی داشته باشد. بر همین اساس ساعتی پیش از دیدار اعلام شده اعضای حزب با آقای هاشمی به مناسبت شهادت شهدای موتلفه، دیدار خصوصی با مرحوم هاشمی داشتیم.
وی افزود: در آن دیدار بنده به عنوان یکی از حضار متنی را که از پیش آماده کرده بودم به شکل مکتوب تقدیم آقای هاشمی کردم و تنها مرحوم حبیبی بود که سخنانی را خطاب به رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت بیان کرد.
دیدار مرحوم حبیبی با رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام در دفتر هاشمی
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه ادامه داد: آقای حبیبی به طوری مواضع خود را به شکل صریح و شفاف مطرح کرد که مرحوم هاشمی سخنان خود را با این جمله آغاز کرد که "تشکر میکنم هیچ حرفی را در دلتان نگه نداشتید. " آقای حبیبی در آن دیدار، مطالب بسیار جدی را درباره فتنهگری برخی نامزدهای انتخابات سال 88 و همچنین در رابطه با برخی نزدیکان آقای هاشمی مطرح کرد. از سوی دیگر درباره برخی از ادعاهایی که در جامعه مطرح شده بود که انتظار میرفت آقای هاشمی در مواجهه با آنها سکوت نکند، مطالبی از سوی آقای حبیبی مطرح شد و در نهایت از مرحوم هاشمی اصلاح رویکرد و حمایت پررنگ از رهبری را مطالبه کرد.
اسلامی یادآور شد: مرحوم هاشمی در همان دیدار تاکید کرد که هیچ فردی را بهتر از آیت الله خامنهای برای رهبری انقلاب سراغ ندارد و همچنان پیرو ایشان است. اما در مجموع فضای آن جلسه فضای آرامی نبود و مطالب مطرح شده موجب رنجش مرحوم هاشمی شد. با این حال آقای حبیبی در بیان مطالبی که معتقد بود بیان آنها از جمله تکالیف شرعی او است، اغماض نکرد.
وی تصریح کرد: رسانهای شدن دیدار رسمی انجام شده پس از آن دیدار خصوصی که به مناسبت سالروز شهادت شهدای موتلفه با آقای هاشمی انجام میشد، موجب هجمه به حزب موتلفه شد و منتقدان این دیدار معتقد بودند که حزب موتلفه با این کار قصد اعلام بیعت با آقای هاشمی را داشته است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: صبر آقای حبیبی دربرابر انتقادات و هجمههای وارده پس از رسانهای شدن دیدار خانواده شهدای موتلفه با مرحوم هاشمی را میتوان تکمیل کننده اقدام انقلابی ایشان در بیان مواضعشان در قبال حمایت از رهبری در جلسه خصوصی با آقای هاشمی برشمرد.