معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرد؛

افزایش سن امید به زندگی ایرانی ها/روند نزولی مرگ نوزدان

معاون کل وزارت بهداشت، در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی، به تشریح دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان کشور پرداخت

افزایش سن امید به زندگی ایرانی ها/روند نزولی مرگ نوزدان

معاون کل وزارت بهداشت، در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی، به تشریح دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان کشور پرداخت.

به گزارش به نقل از مهر، ایرج حریرچی، در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر، با عنوان این مطلب که شاخص توسعه انسانی در دو بخش سلامت و کیفیت زندگی محاسبه می شود، گفت: رتبه شاخص توسعه انسانی در ایران 0/557 بوده که در سال 2018 به 0/798 رسیده است.

وی با اشاره به افزایش سن امید به زندگی که به طور متوسط از 63/8 به 76/2 سال رسیده است، ادامه داد: سال‌های متوسط تحصیل از 4/2 به 9/6 ارتقاء یافته است.

حریرچی افزود: سازمان بهداشت جهانی از نظر شاخص توسعه انسانی کشورها را به چهار دسته طبفه بندی کرده است که ایران جز کشورهای رده بالا از نظر توسعه انسانی قرار دارد.

معاون کل وزارت بهداشت، با اعلام این مطلب که مرگ و میر نوزادان به کمتر از 15 نفر در 1000 نوزاد رسیده است، گفت: در دهه 50 از هر 1000 کودک 200 نفر قبل از 5 سالگی فوت می‌کردند. این میزان به 174 نفر در اوایل انقلاب و امروزه به زیر 15 نوزاد رسیده است.

وی در ارتباط با میزان مرگ و میر مادران باردار، افزود: این شاخص در حدود 91 درصد کاهش پیداکرده است.

حریرچی با عنوان این مطلب که رویکرد ما بعد از انقلاب اسلامی عدالت محور و توجه به مناطق محروم است، گفت: در اوایل انقلاب 75 درصد از جمعیت ما در روستا زندگی می‌کردند که در آن
زمان تعداد 1500 خانه بهداشت خدمات به مردم ارائه می‌دادند. امروزه با 21 میلیون روستایی 17هزار 945 خانه بهداشت و 2914 مرکز بهداشت روستایی در سراسر کشور مشغول به ارائه خدمات تقریبا رایگان هستند.

وی ادامه داد: در اوایل انقلاب کشور دارای 7 دانشکده پزشکی داشت که امروزه 62 مرکز دولتی و به طور کلی 72 مرکز پزشکی مشغول به تربیت دانشجویان هستند. در اوایل انقلاب 25 درصد داروها در کشور تولید و امروزه در حدود 97 درصداز داروها در داخل تولید می‌شود.

حریرچی افزود: تعداد پزشکان در اوایل انقلاب 14 هزار و 700 نفر بود که در حال حاضر 177 هزار پزشک و دندانپزشک در کشور فعالیت می‌کنند.

وی با عنوان این مطلب که در دهه 50 سالیانه 11 تا 20 هزار بیمار به خارج از کشور اعزام می‌شدند، گفت: هریک از این اعزام ها بالغ بر 30 هزار دلار برای کشور هزینه داشت و امروزه کمتر از تعداد انگشتان دو دست بیمار به خارج از کشور می‌رود.

حریرچی افزود: بر اساس سند چشم انداز و سیاست‌های کلی سلامت ابلاغیه مقام معظم رهبری، باید به رتبه اول منطقه در حوزه سلامت برسیم. در تولید علم در حوزه بهداشت و درمان نسبت به جهان سریع ترین رشد را داشته ایم. در سال 57 تنها 45 شهر کشور از آب بهداشتی بهره مند بودند که امروزه به یک هزار و 113 شهر رسیده است.

معاون کل وزارت بهداشت، گفت: در دهه 50 پوشش واکسیناسیون 30 درصد بود که در حال حاضر با تمهیدات انجام شده به 98 تا 100 درصد رسیده است.

حریرچی افزود: در دهه50 دسترسی مردم به خدمات بیمارستانی بسیار کمتر از امروز بود و تنها 547 بیمارستان و 5600 تخت در سراسر کشور داشتیم اما امروز بیش از 900 بیمارستان و تخت های بیمارستانی در کشور فعال است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر