به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، نشست 2 روزه ورشو به میزبانی آمریکا که از روز چهارشنبه آغاز شده، ماه گذشته و برای نخستین بار از سوی واشنگتن اعلام شد.
مایک پمپئو خبر برگزاری این نشست را پس از سخنرانی ضد ایرانی خود در پایتخت مصر اعلام کرد و این نشست به عنوان تلاشی برای جلب پشتیبانی کشورهای مختلف برای موضع آمریکا در برابر ایران در نظر گرفته شد، اما این نشست در زمانی حساس برگزار میشود که اتحادیه اروپا در تلاش است تا از شکست توافق هستهای با ایران جلوگیری کند.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرده که در این نشست شرکت نخواهد کرد.
روسیه به عنوان یکی از متحدان ایران نیز از شرکت در این نشست خودداری کرده است.
بر اساس گزارش گاردین اتحادیه اروپا نیز حضور محدودی در این نشست دارد.
«جبران باسیل»، وزیر خارجه لبنان نیز روز دوشنبه اعلام کرد که در این نشست شرکت نمیکند.
مقامات عراق و تشکیلات خودگردان فلسطین نیز از حضور در این نشست خودداری کردهاند.
این نشست در حالی برگزار میشود که ترامپ در حال کاهش حضور خود در منطقه است و نشست ورشو میتواند به عنوان نخستین تلاش برای ایجاد یک ائتلاف در نظر گرفته شود.
خبرگزاری فرانسه مینویسد: هفته جاری آمریکا به دنبال آن است تا در ورشو کشورهای جهان را درباره دیدگاه خود درباره خاورمیانه که شامل فشار حداکثری علیه ایران است گرد هم آورد، اما موفقیتی در کسب حمایت بیشتر کسب نمیکند.
در ادامه این گزارش آمده است: ماه گذشته مایک پمپئو اعلام کرد که کشورهایی از سراسر جهان در این نشست شرکت میکنند، اما پس از آنکه پاسخهای مثبت کمی برای حضور در این نشست دریافت شد، آمریکا و لهستان مجبور به تغییر دستور کار این نشست شدند.
خبرگزاری فرانسه میافزاید: اگرچه این نشست در اروپا برگزار میشود، اما قدرتهای اصلی اتحایه اروپا به جز انگلیس مقامات سطح پایینی به این نشست فرستادهاند. «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس نیز نشان داده که قصد دارد بحران حقوق بشری ایجاد شده در یمن در پی حمله ائتلاف عربستان را مورد بررسی قرار دهد.
در بخش دیگری از این گزارش ضمن اشاره به میزبانی لهستان برای این نشست آمده است: حتی لهستان نیز که مشتاق برقراری روابطی قوی با آمریکا است نیز تأکید کرده که همچنان در حمایت از توافق هستهای ایران، با اتحادیه اروپا همراه است.