به گزارش ایسنا، صبح امروز طرح پیشنهادی در مورد تعیین نرخ بازدید از خانه موزه "سیمین و جلال" روی میز بررسی شورای شهر قرار گرفت و حجت نظری در توضیح این پیشنهاد گفت: خانه موزه سیمین و جلال مورد توجه آحاد مردم است اما برای آنکه نیازهایش را مرتفع کند نیازمند آن هستیم که برایش هزینه کنیم.
وی با بیان اینکه بر این اساس پیشنهاد میشود مبلغ 3,000 تومان برای بازدید از این خانه موزه در نظر گرفته شود گفت: این در حالی است که مبلغ ورودیه برای گردشگران خارجی 10 هزار تومان در نظر گرفته شده و برای جانبازان و خبرنگاران نیز تخفیف 50 درصد لحاظ شده است.
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر در ادامه به بیان نکته نظرات خود پرداخته و احمد مسجد جامعی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: این اولین بار است که میخواهیم موزههای شهرداری را پولی کنیم.
وی با بیان اینکه شهرداری دارای خانه موزههایی همچون بهشتی، مطهری، شریعتی، خط و خوشنویسی و …است گفت: اگر قرار باشد از خانه موزه سیمین و جلال ورودیه بگیریم باید این قاعده مند باشد و در مورد همه خانه موزهها تصمیم بگیریم.
وی با بیان اینکه حال موزهها خوب نیست و عمده آنها رها شدهاند گفت: باید یک تصمیم کلان در مورد همه خانه موزهها اخذ شود.
به گزارش ایسنا، محمود میرلوحی در موافقت با پیشنهاد اولیه گفت: اگر پولی نگیریم مجبور هستیم که از کیفیت کار کم کنیم و باید نگاه اقتصادی داشته باشیم. در غیر این صورت به مانند بلیط مترو میشود که رقم اصلیاش 11 هزار تومان است اما باید 10 هزار تومان سوبسید بدهیم.
بهاره آروین در مخالفت با این پیشنهاد گفت: در نفس اینکه این مکان پتانسیل فرهنگی بالایی دارد و باید مسائل مالی آن تأمین شود تردیدی وجود ندارد اما دقت داشته باشید که با توجه به آمار بازدید کنندگان این خانه موزه، درآمد شهرداری از این محل کمتر از 20 میلیون تومان است و این در حالیست که هزینهی یک ساله این خانه موزه 500 میلیون تومان است و بهتر است بلیط فروشی نکنیم تا بدنامیاش برایمان نماند و نگویند پولی کردیم.
در ادامه حجت نظری با بیان اینکه نمیتوان همه خانه موزههای متعلق به شهرداری را مشمول این پیشنهاد کرد و برای آنها ورودیه تعیین کنیم گفت: در بازدیدهایم مسئولان موزهها گفتهاند که برخی از همشهریان اول میپرسند که آیا رایگان است یا ورودیه دارد. و اگر رایگان باشد وارد خانه میشوند و ما نمیتوانیم برای همه خانه موزهها یک نسخه بپیچیم. اما از سوی دیگر باغ موزههایمان همچون قصر که جذابیت زیادی دارد ورودیه اخذ میکنیم و مشکلی هم در این زمینه نیست.
به گزارش ایسنا، در نهایت کلیات این پیشنهاد به تصویب رسید و اخذ ورودیه برای خانه موزه سیمین و جلال در سال 98 الزامی شد.
در ادامه پیشنهاد خدا کرمی مبنی بر رایگان شدن بازدید گروهی دانش آموزان و دانشجویان به شرط آنکه حداقل 4 هفته قبل از بازدید درخواست کتبی خود را به مدیریت خانه موزه داده باشند، نیز به تصویب رسید.
رسولی نیز در بررسی لایحه تعیین بهای بلیط بازدید از خانه موزه سیمین و جلال درباره پیشنهادی مبنی بر اینکه شورا برای قراردادهای این خانه موزه با اشخاص حقیقی و حقوقی تعیین و تکلیف کند، گفت: اگر خانه موزه سیمین و جلال متقاضی برای برگزاری و تشکیل جلسات و کنفرانس و غیره با پرداخت اجاره بها را داشته باشد منع قانونی ندارد و نیاز به اجازه شورای شهر نیز ندارد.
وی گفت: شورا درباره قرارداد بستن اشخاص حقیقی و حقوقی با این خانه موزه مرجع تشخیص نیست و تنها تعیین کننده عوارض است. مدیریت مجموعه این خانه موزه درباره تقاضاهای افراد حقیقی و حقوقی تصمیم گیر است و نیازی به مجوز شورا ندارد.
به گزارش ایسنا، خانه موزه سیمین و جلال، ساختمان ویلایی کوچکی در محله دزاشیب تهران است که توسط شهرداری خریداری و احیا شد. این خانه موزه در روز 8 اردیبهشت 1397 در سالروز تولد سیمین دانشور افتتاح شد.