خبرگزاری فارس: «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهارنظری تازه درباره بحران ونزوئلا ضمن اتهامزنی به دولت «نیکلاس مادورو» و بدون توجه به پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری سال 2018 گفته که برای حل بحران در ونزوئلا باید انتخابات جدیدی برگزار شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ابتدای بیانیه خود دولت قانونی ونزوئلا را «رژیم» خواند و تصریح کرد: «بدتر شدن شرایط زندگی در ونزوئلا با توجه به بحران چند بُعدی کنونی در این کشور، دارد به طور روز افزون روی تعداد بیشتری از ونزوئلاییها تاثیر میگذارد. انکار این وضعیت اضطراری انسانی در ونزوئلا توسط رژیم (دولت نیکلاس مادورو) دارد به تشدید تنشها میانجامد. گزارشهای نگرانکنندهای درباره شورش، اقدامهای خشونتآمیز و افزایش تعداد قربانیان به ویژه در مناطق مرزی وجود دارد».
فدریکا موگرینی ادامه داد: «ما قویا از نیروهای اجرای قانون و نهادهای امنیتی (ونزوئلا) میخواهیم خویشتنداری نشان دهند، از توسل به زور اجتناب کنند و اجازه وارد شدن کمکها را بدهند».
موضوع «ارسال کمکها» در روزهای اخیر به مسالهای جنجالی تبدیل شده و دولت ونزوئلا اعلام کرده که آمریکا و متحدانش در حال استفاده از این موضوع برای تضعیف و از بین بردن حاکمیت و استقلال ونزوئلا و پیش بردن اهداف خصمانه خود هستند.
موگرینی در بیانیه تازه خود ضمن تاکید بر تعهد اتحادیه اروپا برای کمک بیش از 60 میلیون یورویی در سال 2018 و 2019 به مردم ونزوئلا گفت که این اتحادیه همچنان متعهد به ارائه کمکها به ونزوئلا بر اساس اصول انسان دوستانه، بیطرفی و استقلال است.
وی ادامه داد: «ریشههای بحران جاری در ونزوئلا، سیاسی و نهادی هستند و به همین روی، راهحل تنها میتواند یک راهحل سیاسی باشد. ما قویا خشونت و هر اقدامی که سبب ثباتزدایی کردن بیشتر منطقه شود را رد و محکوم میکنیم».
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «مردم ونزوئلا تا همین حالا هم رنج بسیاری کشیدهاند. از مدتها قبل باید به مردم اجازه داده میشد که درباره آیندهشان تصمیمگیری کنند. ما قویا درخواستمان را برای احیای دموکراسی از راه انتخابات ریاست جمهوری آزاد، شفاف و معتبر تکرار میکنیم. اتحادیه اروپا از طریق گروه تماس بیناللمللی آماده حمایت از این فرایند است».
تاکید او بر لزوم برگزاری انتخابات در حالی صورت گرفته که مادورو توانست در انتخابات 20 می 2018 برای یک دور دیگر به عنوان رئیسجمهور انتخاب شود، اما مخالفان او در ونزوئلا مدعی هستند که این انتخابات فاقد مشروعیت بوده است.
مخالفان رئیسجمهور ونزوئلا که از سال 2017 اکثریت «مجمع ملی» (کنگره) این کشور را در اختیار دارند، ضمن رد مشروعیت این انتخابات به مخالفتها با رئیسجمهور ادامه دادند.
ژانویه 2019 بود که «خوان گوایدو» به عنوان رئیس مجمع ملی ونزوئلا تعیین شد و او در اقدامی جنجالی خود را «رئیسجمهور مشروع ونزوئلا» خواند.
آمریکا و دیگر متحدانش که پیش از این اقدام گوایدو رایزنیهای پشت پرده بسیاری با او داشتند، بلافاصله او را به عنوان «رئیسجمهور موقت ونزوئلا» به رسمیت شناختند.
آمریکا در ادامه انواع حمایتهایش از رئیسجمهور خودخوانده، در حال اعمال فشارها علیه دولت «نیکلاس مادورو»، تطمیع و تهدید ارتش برای جدا شدن از دولت هستند و این فشارها به شدت همچنان ادامه دارد.