ماهان شبکه ایرانیان

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

این روز‌ها خبر‌هایی در ارتباط با ورود یک کمپانی جدید به کشور ما و تولید خودرو توسط آن به گوش می‌رسد. این کمپانی هنوز نیامده برای خود اسم و رسمی دست و پا کرده و در حال حاضر افراد زیادی هستند که علاقه فراوانی به کنکاش در مورد این خودروساز و نحوه حضور آن در صنعت خودروسازی ایران دارند.

برترین ها - امین نقی زاده: این روز‌ها خبر‌هایی در ارتباط با ورود یک کمپانی جدید به کشور ما و تولید خودرو توسط آن به گوش می‌رسد. این کمپانی هنوز نیامده برای خود اسم و رسمی دست و پا کرده و در حال حاضر افراد زیادی هستند که علاقه فراوانی به کنکاش در مورد این خودروساز و نحوه حضور آن در صنعت خودروسازی ایران دارند.

اما خودروساز مذکور یک کمپانی روسی بوده و به همین دلیل اغلب متخصصان و صاحب نظران صنعت خودروسازی کشور، نسبت به ورود و تولید محصولات این کمپانی روسی روی خوشی نشان نداده و اکثر نظرات در رابطه با کمپانی مذکور منفی است.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

خودروساز مورد بحث ما لادا نام دارد. این خودروساز که پیش از برجام نیز خبر‌هایی در رابطه با حضور آن در ایران به گوش می‌رسید؛ مدعی شده است که با خودروسازان ایرانی برای عرضه و تولید خودرو در خاک ایران وارد مذاکره شده و امیدوار است که بزودی فرایند اولیه تولید و عرضه محصولاتش به بازار ایران را آغاز کند.

در حال حاضر براساس آمار منتشر شده؛ در سال 2018 کمپانی لادا حدود 38 هزار دستگاه از انواع خودرو‌های تولیدی خود را صادر کرده است. این آمار نشان از رشد 57 درصدی صادرات این کمپانی روسی دارد. اما نکته قابل توجه این است که محصولات این کمپانی در مصر نیز مونتاژ شده و اکثر کشور‌های طرف معامله با این خودروساز روسی از نظر اقتصادی جایگاه مناسبی ندارند و شاید ارزانی محصولات لادا آن‌ها را مجبور به واردات محصولات لادا کرده است.

لادا زیر مجموعه یک کمپانی بزرگ روسی به نام AvtoVAZ است و باید توجه داشت که بخشی از سهام کمپانی لادا در اختیار گروه فرانسوی رنو است. این خودروساز روسی اولین‌بار با نام AvtoVAZ و با استفاده از پلتفرم و امکانات فنی فیات ایتالیا اقدام به ساخت خودرو کرد و اولین محصول خود را با برند Zhiguli به بازار معرفی کرد. در همان ابتدا آن‌ها به فکر صادرات محصولاتشان افتادند و برای ورود به بازار‌های جهانی تلاش کردند؛ اما نام Zhiguli چندان مناسب به نظر نمی‌رسید و مردم در تلفظ و خواندن آن دچار اشتباهات فراوانی شدند.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

بنابراین کمپانی AvtoVAZ به فکر تغییر افتاد و در سال 1973 برند لادا را معرفی کرد. لادا نامی مشتق شده از یک قبیله وایکینگی بوده و به خوبی بیانگر تاریخچه روسیه و شوروی سابق بود. از همان ابتدا لادا سعی در بهره‌گیری از توان صنعت خودروسازی کشور‌های بنام اروپایی را داشت که در این راه چندان موفق عمل نکرد؛ زیرا الارقم استفاده از پلتفرم محصولات اروپایی، به دلیل کیفیت پایین محصولات لادا، از آن استقبال نشد. با این حال لادا اکنون مقرون به صرفه‌ترین خودروساز جهان بوده و محصولاتش با قیمتی بسیار کم و قابل توجه به فروش می‌رسند. در شعار‌های تجاری لادا، کلید موفقیت عبارت بود از: قیمت رقابتی، کیفیت قابل اطمینان، عملکرد قابل قبول و تعمیر آسان! ولی باید توجه داشت که لادا از بین موارد مطرح شده در شعار‌های خود؛ تنها از قیمت رقابتی برخوردار بود و به همین خاطر در کشور‌های جهان سوم حضور پررنگ‌تری داشته و از محصولاتش به عنوان خودروی پلیس، تاکسی و... استفاده می‌شود. البته کشور‌های شرق اروپا و حوزه کارائیب از هجوم وایکینگ روسی در امان نمانده و لادا برای حضور گسترده در بازار‌های مذکور همواره در تلاش بوده و اقدامات قابل توجهی کرده است.

حال سوال این است که لادا در حال حاضر برای بازار ایران و موفقیت در آن چه برگ برنده‌ای داشته و محصولات احتمالی این برند روسی در بازار ایران چه نام دارند و با چه مشخصاتی به رقابت با خودروسازانِ چینی بازار ایران می‌پردازند.

اولین محصول از کمپانی لادا که به احتمال قوی و در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات این کمپانی با خودروسازان ایرانی، به خیابان‌های کشور ما خواهد آمد، یک خودروی کاملا اقتصادی است.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

خودروی مذکور Granta liftback نام داشته و از نظر سطح امکانات و... شبیه به خودرویی مانند تندر 90 است. در Granta liftback از زبان طراحی جدید لادا استفاده شده و می‌توان گفت که این محصول روسی چهره بروز و قابل قبولی دارد. لادا Granta liftback را در چهارکلاس مختلف تولید کرده و در هر کلاس از یک پیشرانه و با توانی متفاوت استفاده می‌کند. پیشرانه کلاس پایه Granta liftback یک موتور 1.6 لیتری با توان 87 اسب‌بخار بوده و گشتاوری معادل با 140 نیوتن‌متر دارد.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

این مدل از خودروی Granta liftback از توان یک گیربکس 5 سرعته دستی برای انتقال قدرت موتور به محور جلو استفاده کرده و شتاب صفر تا 100 آن نزدیک به 12 ثانیه است. حداکثر سرعت آن 171 کیلومتر در ساعت بوده و مصرف سوخت ترکیبی آن حدود 6.8 لیتر اندازه‌گیری شده است. در کلاس دوم Granta liftback از همان پیشرانه 1.6 لیتری استفاده شده؛ اما با این تفاوت که توان آن به 106 اسب‌بخار رسیده و از یک گیربکس 5 سرعته اتوماتیک از نوع AMT استفاده شده است. گشتاور تولیدی پیشرانه مذکور به 148 نیوتن‌متر رسیده و حداکثر سرعت Granta liftback را به 183 کیلومتر در ساعت می‌رساند.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

همچنین مصرف سوخت ترکیبی نسخه دوم Granta liftback حدود 6.5 لیتر است. در نسخه سوم Granta liftback، کمپانی لادا با انجام تغییراتی قدرت پیشرانه مذکور را به حدود 98 اسب‌بخار رسانده و از یک کیربگس 4 سرعته معمولی استفاده کرده است. گشتاور پیشرانه مذکور به 145 نیوتن‌متر رسیده و حداکثر سرعت Granta liftback را به 174 کیومتر در ساعت می‌رساند. میزان مصرف سوخت ترکیبی نسخه سوم Granta liftback در هر 100 کیلومتر پیمایش، 7.2 لیتر است. اما آخرین نسخه از خودروی Granta liftback توانی معادل با 106 اسب‌بخار داشته و از یک گیربکس 5 سرعته دستی برخوردار است. گشتاور این مدل از خودروی Granta liftback به 148 نیوتن‌متر رسیده و حداکثر سرعت آن به 183 کیلومتر در ساعت می‌رسد. مصرف سوخت ترکیبی آخرین کلاس از خودروی Granta liftback حدود 6.5 لیتر اندازه‌گیری شده است. شتاب صفر تا 100 خودروی Granta liftback به دلیل استفاده از گیربکس‌های گوناگون و توان متفاوت موتورِGranta liftback در نسخه‌های مختلف؛ بین 11 تا 13 ثانیه متغیر است.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

خودروی Granta liftback امکانات ویژه و متمایز کننده‌ای نسبت به محصولاتِ ارزان قیمتِ تولید شده در ایران ندارد؛ اما کابین جادار، صندلی‌های راحت، امکان برقراری تماس با سیستم صوتی و ایمنی مناسبی دارد. در این خودرو از فن‌آوری‌های پیشرفته‌ای جهت بالا بردن ایمنی بدنه استفاده شده و باید گفت که Granta liftback مجوز تردد در جاد‌های اروپا را به دلیل ایمنی مطلوب و قابل قبول خود در اختیار دارد.

به نظر می‌رسد که نسخه‌های یک و سه لادا Granta liftback گزینه‌های مناسبی برای حضور این برند در بازار ایران باشند و احتمالا قیمت نهایی این محصول در صورت تولید و مونتاژ در ایران؛ معادل با محصولاتی همانند تندر 90 خواهد بود. البته باید توجه داشت که خودروی مذکور در دو نسخه هاچ‌بک و sw نیز به تولید رسیده و اگر خودروسازان ایرانی از مونتاژ و فروش این خودرو رضایت کامل داشته باشند؛ احتمالا شاهد عرضه آن‌ها نیز خواهیم بود.

دومین محصول لادا که به نظر می‌آید با عرضه و فروش آن در بازار ایران روس‌ها آبروداری کرده و حرفی برای گفتن خواهند داشت؛ مدل Vesta است. این خودرو در کلاس‌های سدان، کراس، CNG، اسپرت، sw و sw کراس به تولید رسیده و با این حال به نظر می‌آید که نسخه‌های کراس و سدان Vesta انتخاب نهایی لادا برای حضور در بازار ایران باشند.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

Vesta در نسخه سدان خود دارای چهار کلاس مختلف بوده و از دو پیشرانه متفاوت استفاده می‌کند. پیشرانه اول همان موتور 1.6 لیتری Granta liftback است که توان آن معادلِ 106 اسب‌بخار بوده و گشتاوری معادل با 148 نیوتن‌متر دارد. اما پیشرانه دوم Vesta کمی متفاوت و قدرتمندتر است.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

این موتور 1.8 لیتر حجم داشته و توان آن به 122 اسب‌بخار می‌رسد. گشتاور پیشرانه مذکور 170 نیوتن‌متر بوده و حداکثر سرعت Vesta را به 186 کیلومتر در ساعت می‌رساند. میزان مصرف سوخت ترکیبی Vesta در صورت استفاده از پیشرانه 1.8 لیتری لادا، به 7.2 لیتر خواهد رسید.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

هر دو پیشرانه مذکور برای انتقال قدرت خود به محور جلو، از یک گیبرکس 5 سرعته دستی و یا 5 سرعته AMT (تیپ‌ترونیک) استفاده می‌کنند. Vesta از طراحی پویا، قوی و جذابی برخوردار بوده و چهره زیبایی دارد. در این خودرو شاهد استفاده از یک صفحه نمایش 7 اینچی، بلوتوث، سیستم کنترل آب و هوا، کروز کنترل، سنسور پارک عقب، سیستم کنترل پایداری الکتریکی، سنسور باران و... هستیم. همچنین Vesta از ایمنی بالایی برخوردار بوده و برای ساختِ بدنه آن از فولادی بسیار مستحکم استفاده می‌شود. علاوه بر این در Vesta از دو کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو استفاده شده و سرنشینان عقب خیالشان از بابت وجود کیسه هوا باید راحت باشد!

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

اگر نسخه سدان Vesta به ایران بیاید؛ می‌توان قیمتی بین 100 تا 130 میلیون تومان را برای آن متصور شد؛ البته همه ما خوب می‌دانیم که لادا اصولا یک خودروساز ارزان قیمت است، اما اینجا ایران بوده و کمی با دیگر نقاط جهان از نظر قیمت‌گذاری، نحوه فروش و... متفاوت است!

محصول بعدی لادا که احتمالا در ایران شاهد حضورش خواهیم بود؛ XRAY نام دارد. البته به نظر نمی‌رسد که لادا در همان سال‌های اولیه حضورش در ایران به دنبال عرضه XRAY باشد؛ زیرا این خودرو یک محصولی استراتژیک بوده و به تازگی توسط کمپانی لادا معرفی شده است.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

XRAY را می‌توان یک شاسی بلند کوچک دانست. در این شاسی‌بلند کوچک از پیشرانه‌های مدل Vesta کمپانی لادا استفاده شده و در مجموع شاهد عرضه آن در سه کلاس مختلف هستیم.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

البته باید توجه داشت که پیشرانه 1.6 لیتری XRAY گیربکس دنده‌ای برای انتقال قدرت خود به محور جلو استفاده می‌کند. XRAY از امکانات و ویژگی‌هایی نظیرِ؛ سنسور باران، چراغ‌های LED، سیستم ترمز ضد قفل، سیستم BAS، سیستم کنترل کشش، سیستم الکتریکی توزیع نیروی ترمز، کروزکنترل، مانیتور لمسی و... برخوردار است.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

XRAY در صورت عرضه در بازار ایران با قیمتی نزدیک به 140 تا 180 میلیون تومان به فروش خواهد رسید. البته به یاد داشته باشید که کمپانی لادا به سادگی کلاس‌بندی و... محصولاتش را دست خوش تغییر قرار داده و با کم کردن امکانات محصولاتی مانند XRAY، می‌تواند قیمتِ کمتری برای آن متصور شد!

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

از دیگر محصولات لادا باید به شاسی‌بلند 4x4 اشاره کرد. این خودروی دو دیفرانسیل از یک پیشرانه 1.7 لیتری با توان 83 اسب‌بخار استفاده می‌کند! عرضه این خودرو با چهره قدیمی و پاترول مانندش در ایران بعید به نظر می‌رسد و ما امیدواریم که شاهد حضور این شگفتی روسی در بازار ایران نباشیم.

لادا و خودرو‌های احتمالی آن برای ایرانی‌ها؛ وایکینگ آمد!

به غیر از محصولات مذکور باید به Largus هم اشاره کرد که اساسا یک ونِ خانوادگی بوده و احتمال حضورش در بازار ایران بسیار پایین است؛ زیرا شرایط بازار ایران به گونه ایست که عرضه خودرو‌های سدانِ ارزان قیمت در آن بسیار مهم بوده و خودروسازان ایرانی به دلیل فروش کمترِ خودرو‌های ون، کمتر خطر کرده و خط تولید خود را برای مونتاژ آن‌ها فعال می‌کنند.

در هر حال به نظر می‌آید که دست خودروسازان ایرانی هر روز خالی‌تر از گذشته شده و آن‌ها دست به دامن خودروسازانی همانند لادا شده‌اند. لادا در روسیه و سایر نقاط جهان فعالیتِ بسیاری داشته و در طول یک سال می‌توان بیش از 1 میلیون خودرو را به تولید برساند. هم اکنون لادا به غیر از کشور‌هایی مانند ترکیه، قزاقستان، قرقیزستان، تونس، اردن، گرجستان، بلغارستان، مصر، بولیوی و... در کشور‌هایی نظیر آلمان نیز فعالیت داشته و شاید در چشم‌انداز بلند مدت خود، آرزوی فتح اروپا را در سر دارد. رویایی که کمی دور از واقعیت است؛ اما حداقل لادا بسیار خوش‌حال می‌‎شود که در بازار سوت و کور خودروسازان ایرانی حضور داشته و برای بازاری به وسعت ایران برنامه‌ریزی کند!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان