متخصص مغز و اعصاب گفت: 45 درصد کودکان و نوجوانان کمتر از هشت ساعت در طول شبانه روز می خوابند؛ این روند میزان یادگیری و رشد آنها را کاهش می دهد.
به گزارش به نقل از ایرنا،احمد رمضانی افزود: خواب برای کودکان و نوجوانان برای داشتن عملکرد مناسب در مدرسه ضروری است و شواهد تجربی نشان می دهد که این گروه سنی به طور متوسط به 9 ساعت خواب شبانه نیاز دارند.
وی اظهار داشت: شروع کلاس ها در صبح زود، فشار تحصیلی، استرس و اضطراب و سرگرم شدن در فضای مجازی از جمله عللی است که باعث کم خوابی کودکان و نوجوانان و در نهایت منجر به نامنظمی خواب می شود.
رمضانی ادامه داد: خواب ناکافی، کیفیت پایین خواب و بی خوابی از مشکلات مهم در نوجوانان است که با یادگیری، حافظه و عملکرد در مدرسه مرتبط است؛ به طوری که تحقیقات نشان می دهد که خواب ناکافی با افزایش برهم گسیختگی خواب و همچنین خواب دیروقت بر کاهش توان یادگیری و عملکرد تحصیلی آنها تاثیر می گذارد.
این پزشک تصریح کرد: همچنین کیفیت پایین خواب، خواب آلودگی روزانه را نیز به دنبال دارد. در مواردی که کافئین به عنوان متداول ترین محرک برای مقابله با اثرات خواب آلودگی مصرف می شود، اثرات مخرب قابل توجهی روی خواب بعدی می گذارد.
رمضانی ادامه داد: کافئین در منابع غذایی متنوعی مانند قهوه، چای، شکلات ها، برخی نوشابه ها و همچنین برخی داروها یافت می شود. مطالعات مختلف نشان داده است که دریافت بالای کافئین سبب کاهش مدت و کیفیت خواب و ایجاد بی خوابی در مصرف کنندگان می شود و به طور موثری روی حالات روانی تاثیر می گذارد و با سطح پایین هوشیاری که به دنبال خواب آلودگی ایجاد شده، مقابله می کند و عملکرد تضعیف شده فرد را که در نتیجه محرومیت از خواب ایجاد شده است، بهبود می بخشد.
وی گفت: سطح کافئین دریافتی برای وزن در کودکان و نوجوانان نسبت به بزرگسالان کمتر است ولی همین سطح پایین می تواند مشکلات خواب را در آنها ایجاد کند؛ بنابراین توجه و نظارت کافی والدین بر میزان مصرف کافئین فرزندان، امری مفید است.