ماهان شبکه ایرانیان

لزوم برنامه ریزی برای سونامی سالمندی

حرکت به سمت پیری، کاهش جمعیت جوان کشور، افول نرخ رشد جمعیت و در نهایت کاهش جمعیت کشور با شیبی نه چندان ملایم. این ها الفاظی است که طی چند سال اخیر زیاد به گوشمان خورده است.

لزوم برنامه ریزی برای سونامی سالمندی

حرکت به سمت پیری، کاهش جمعیت جوان کشور، افول نرخ رشد جمعیت و در نهایت کاهش جمعیت کشور با شیبی نه چندان ملایم. این ها الفاظی است که طی چند سال اخیر زیاد به گوشمان خورده است.

به گزارش به نقل از روزنامه آرمان ،شاهد موج سالمندی در کشور هستیم به طوری که آمارهای این پدیده به شدت در حال افزایش است و در حال حاضر نرخ سالمندان بالای 60 سال در کشور 5/9 درصد است. به علاوه تا سال 1400 این رقم به 11 درصد خواهد رسید اما آمار عجیب و نگران‌کننده دیگر آن است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 1429 یعنی حدود سه دهه آینده به شمار سالمندان به بیش از 32 درصد رسد.

ایران در 20 سال آینده با یک سونامی سالمندی مواجه خواهد، این امر به ساختارهای اجتماعی و اقتصادی کشور آسیب وارد کرده و کشور را دچار مشکل‌های جدی خواهد کرد. در حال حاضر تعداد جوانان دهه 60 در کشور ما زیاد است هر چند که در دهه‌های آینده شاهد کاهش آنها و در واقع حرکت این جمعیت به سوی پیری هستیم.

با بررسی هرم جمعیتی مشخص است در صورتی که دولت و مسئولان مربوطه به فکر اصلاح الگوی جمعیت و فرزندآوری نباشند، طی سال‌های آینده همچون کشورهای غربی دچار بحران و رکود جمعیت سال‌هاست که کارشناسان این حوزه نسبت به امر کاهش جمعیت به دستگاه‌های مربوطه و دولت هشدار داده‌اند اما ادامه این روند بیانگر بی توجهی نهادهای مسئول در برابر این امر است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ایران در 20سال آینده با یک سونامی سالمندی مواجه خواهد شد که مسئولان باید از هم‌اکنون برای مواجهه با آن برنامه‌ریزی کنند.

وحید قبادی دانا در مراسم افتتاح خانه سالمندان قیومی ابرکوه به وجود سالمندان در کشور اشاره کرد و افزود: مراکز نگهداری شبانه‌روزی یکی از مأمن‌های حضور سالمندان است به‌ طوری‌ که هم‌اکنون در سطح کشور بیش از 11هزار سالمند در 300 مرکز شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند. وی با اشاره به این که اگر بهترین شرایط رفاهی هم برای سالمندان فراهم شود باز احساس تنهایی دارند، اظهارکرد: حضور سالمندان در خانه‌های کوچک سالمندی بخشی از این مشکل را مرتفع می‌کند.

وی ادامه داد: مشارکت سالمندان در اداره امور خانه و انجام امور روزانه همچون افراد عادی، ضمن تقویت روحیه اعتمادبه‌نفس به‌طور طبیعی یک نوع کاردرمانی محسوب می‌شود.رئیس سازمان بهزیستی کشور از وجود موج سونامی سالمندی در 20 سال آینده کشور خبر داد و گفت: مسئولان باید از هم‌اکنون خود را برای مواجهه با این مشکل آماده کرده و در این رابطه از ظرفیت خیرین نیز بهره‌گیری کنند.

این مسئول با تأکید بر این که سازمان بهزیستی مجموعه‌ای شامل نیازمندان، معلولین، کودکان بی‌سرپرست و بد سرپرست، بخشی از زنان سرپرست خانوار و سازمان‌های مردم‌نهاد است، گفت: هم‌اکنون 92 درصد از فعالیت‌های سازمان بهزیستی توسط بیش از 40 هزار مرکز که در حوزه بهزیستی فعال هستند، انجام می‌شود. قبادی‌دانا یادآور شد: با وجود تمام سختی‌ها و مشکلات مالی، اقتصادی و بین‌المللی که دولت با آن مواجه است، میزان مستمری افراد تحت پوشش بهزیستی بین 3 تا 5 برابر شده و همچنین تعداد افرادی که تحت پوشش این مستمری‌ها قرارگرفته‌اند نیز تقریباً دو برابر شده است.

حجت‌الاسلام سید ابراهیم حسینی امام جمعه ابرکوه نیز در ادامه ابراز کرد: سیاست‌گذاری همه دولت‌ها در دو بخش فرهنگی و حمایت از محرومین و رسیدگی به آن‌ها بسیار ضعیف بوده و هست.وی ادامه داد: شعار عدالت اجتماعی به طرق مختلف و توسط افراد متعدد مطرح شد اما عملا شکاف بین فقر و غنا به یک درد بی‌درمان تبدیل‌شده و همچنان محسوس است.

امام ‌جمعه ابرکوه تأکید کرد: کم‌توجهی به محرومین آن‌چنان محسوس است که افزایش مساعدت‌هایی که تاکنون انجام‌ شده است، هنوز پاسخگو نیست و این موضوع ناشی از سیاست‌گذاری‌های غلط است. اگر یک درصد از درآمد نفت، گاز و سایر منابع طبیعی به بهزیستی و کمیته امداد اختصاص می‌یافت، ما امروز مشکلات فلاکت‌بار فقر و محرومیت را نداشتیم.حجت‌الاسلام حسینی تصریح کرد: شما مسئولان باید از هیات دولت مطالبه‌گری کنند و دولت نیز موظف است اعتبارات و تسهیلات و توانمندی شما را تقویت کند تا بتوانید دست بینوایی را بگیرید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان