ماهان شبکه ایرانیان

مدیرعامل سابق استقلال مطرح کرد

نمایندگان مجلس مشکل باشگاهداری هستند!/ مسیر کنونی، گرداب است

مدیرعامل سابق استقلال قوانین متناقض و عدم طرح قوانین باشگاهداری در مجلس شورای اسلامی را مشکل کنونی باشگاهداری حرفه‌ای دانست.

نمایندگان مجلس مشکل باشگاهداری هستند!/ مسیر کنونی، گرداب است

به گزارش ایسنا، بدهکاری کنونی تیم‌ها و باشگاه‌های لیگ برتری نشأت گرفته از نبود ساز و کار مناسب برای درآمدزایی و تأمین منابع مالی است. عمده باشگاه‌های حاضر در لیگ برتر از بخش دولتی ارتزاق می‌کنند که طبق قوانین برنامه پنجم و ششم توسعه، نمایندگان مجلس هر گونه کمک دولتی به باشگاه‌ها را ممنوع کرده است. در نتیجه، نه درآمدی حاصل می‌شود و نه هزینه‌ای از سوی دولت به تیم‌ها و باشگاه‌ها می‌رسد.

در چنین شرایطی، بدهی سرسام آور و بی‌پولی شدید گریبان همه تیم‌ها را گرفته و معدود تیم‌های خصوصی فعلاً از این گرفتاری مهلک جان سالم به در کردند. یکی از مربیان شاغل در لیگ برتری که باید تمرکز خودش را روی مسائل فنی منعطف کند، این روزها درگیر و دار تهیه پول برای سفرهای تیمش به استان‌های مختلف است و عملاً زمانی برای برگزاری تمرینات برای او نمانده است.

*هر چه از بی‌پولی فرار می‌کنیم، بیشتر فرو می‌رویم

کاظم اولیایی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مشکلات مالی تیم‌های فوتبال و شایع شدن این مشکل در نیم فصل دوم بعد از گذشت 18 فصل از شروع لیگ برتر و نبود راهکار برای فرار از این بحران، خاطرنشان کرد: چند سال است که زنگ خطر را در این زمینه به صدا در آورده‌ام. هیچ راه گریزی از این مشکل نداریم. هر چه بیشتر تلاش می‌کنیم، بیشتر در این مشکل فرو می‌رویم.

مدیرعامل سابق استقلال با اشاره به تدوین طرح جامع باشگاهداری و ارائه به مجلس شورای اسلامی، گفت: 12 سال پیش طرح جامع باشگاهداری را به مجلس ارائه کردیم. این طرح در نوبت اول در صحن مجلس ارائه و تصویب شد اما در ادامه به مرکز پژوهش‌های مجلس ارائه شد و از 12 سال پیش تاکنون در این مرکز مانده است. این مسیر غیر از بن‌بست چیزی ندارد. تا طرح جامعه باشگاهداری نداشته باشیم، شرایطمان روز به روز بدتر می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکل کنونی تیم‌ها از ابتدای دهه هشتاد قابل پیش بینی بود، افزود: وقتی فوتبال ما حرفه‌ای شد، نتوانستیم موضوعی را به صورت قانون مصوب کنیم و باشگاه‌ها از یک طرح جامعه تبعیت کنند. نمایندگان مجلس فقط شعار می‌دهند. ما شاهد قوانین متناقض هستیم. این مشکل باید از مجلس حل شود. مجلس هم مشکلات ریز و درشت خودش را دارد و نمی‌تواند این قانونی برای باشگاه‌داری مصوب کند.

*نمایندگان مجلس مشکل باشگاهداری هستند

اولیایی درباره قوانین متناقض در مجلس از جمله منع کمک دولت به تیم‌های ورزشی و تلاش نمایندگان شهرستان‌ها برای کمک دولت به تیم‌های این شهرها، تاکید کرد: نماینده برای رأی‌گیری مجبور است قول و وعده به مردم شهرش بدهد اما وقتی بحث منافع ملی می‌شود، طور دیگری عمل می‌کند. نمایندگان مجلس مشکل باشگاهداری هستند. نمایندگان ملی که بتوانند منافع ملی را ببینند و در عمل در ورزش به آن توجه کنند کم هستند.

مدیرعامل سابق پاس همدان همچنین درباره ادعای یکی از مدیران مبنی بر اینکه صفایی فراهانی رئیس وقت فدراسیون فوتبال با این استدلال که فوتبال در ایران به لحاظ شرایط خاص اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جامعه نمی‌تواند روی پای خودش بایستد، با حرفه‌ای شدن لیگ ایران مخالف بوده است، تاکید کرد: با این ادعا مخالفم چون دوران صفایی فراهانی فوتبال ما حرفه‌ای شود.

وی در واکنش به اینکه صفایی فراهانی با ماهیت فوتبال حرفه‌ای مخالف نبود بلکه در شرایط کنونی جامعه ایران این موضوع را امکان پذیر نمی‌دانست، یادآور شد: لازم بود فوتبال ما حرفه‌ای شود و این موضوع اجتناب ناپذیر بود. ما از صفایی فراهانی ممنونیم که قدم اساسی را برداشت. اگر الان حرفه‌ای نبودیم در آسیا شرکت نمی‌کردیم.

*نقش دولت در عقب ماندگی فوتبال در حرفه‌ای شدن

اولیایی در پاسخ به این سوال که آیا حرفه‌ای شدن فوتبال به شرط جعل سند، ارزشمند است، گفت: قرار شد ما قدم به قدم مجوز حرفه‌ای بودن باشگاه‌ها را بگیریم. باید قدم‌های بعدی را بر می‌داشتیم. مشکل اصلی هم در این بخش خود دولت است چرا که دولت باید قدم‌های بعدی را بر می‌داشت. دولت به جای تصدی‌گری، باید متولی گری می‌کرد. دولت متولی فوتبال است اما در نقش متصدی ظاهر شده است.

او ادامه داد: در هیچ جای دنیا دولت‌ها در ورزش و تجارت موفق نیستند. بخش خصوصی همیشه بهتر کار می‌کند. عمر من به دولت‌های کمونیستی و شوروی سابق قد می‌دهد. شوروی حجم زیادی از مدال‌های جهانی را می‌گرفت چون به صورت گلخانه‌ای عمل می‌کرد. رشد گلخانه‌ای ورزشکاران به جهت مدال انجام می‌گیرد. ما نوک هرم را می‌بینیم، در حالی که باید سطح هرم را ببینم. در تمام دنیا ورزش حرفه‌ای در بخش خصوصی درآمدهایی دارد که حجم زیادی از این درآمد از طریق مالیات به دولت باز می‌گردد و در ورزش همگانی و عمومی هزینه می‌شود.

مدیرعامل سابق استقلال با بیان اینکه دولت راه اشتباهی را می‌رود، گفت: ما ورزش همگانی را پولی کردم اما به ورزش حرفه‌ای پول می‌دهیم. مسیری که انتخاب کردیم مثل گرداب است و هر چه دست و پا می زنیم، راه نجاتی نیست.

*وزارت ورزش باید لایحه ساختار باشگاه‌ها را به مجلس بدهد

اولیایی در پاسخ به این سوال که دولت و وزارت ورزش را در حرفه‌ای نشدن باشگاه‌ها مقصر می‌داند، گفت: وزارت ورزش باید لایحه ساختارمند شدن باشگاه‌ها و موجودیت آن‌ها را به صورت یک لایحه به مجلس بدهد. بالاخره بالاترین رکن ورزش در کشور وزارت ورزش است. توقع است که ساختار باشگاه‌ها توسط دولت و مجلس تعیین شود.

او در واکنش به اینکه تا زمانی که محل درآمدزایی تیم‌ها و باشگاه‌ها پیش‌بینی نشود، وضعیت به همین منوال است، خاطرنشان کرد: در تمام دنیا حق پخش و تمام درآمدها تعریف دارد. ما باید این موضوعات را به رسمیت بشناسیم. مجلس قانون را می‌نویسد.

*دولت را از کمک به باشگاه‌ها ممنوع کردیم ولی مسابقات در حد آسیا برگزار می‌کنیم!

مدیرعامل سابق استقلال در پاسخ به این سوال که چرا فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی اقدامی در جهت حرفه‌ای شدن باشگاه‌ها بر نمی‌دارد، تاکید کرد: مجلس چه نظری درباره ورزش دارد؟ آیا این موقعیت را قبول دارد؟ هر چه شفافیت روی دولت بیش به ورزش فشار بیشتری وارد می‌شود. در برنامه پنجم و ششم توسعه هرگونه پرداخت به ورزش حرفه‌ای ممنوع شده و از این سمت ما مسابقات حرفه‌ای در سطح آسیا برگزار می‌کنیم. ما قوانین متناقض داریم. اگر قرار است فوتبال حرفه‌ای داشته باشیم باید باشگاه قوی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: اگر دولت پول ندهد، باشگاه از کجا بیاورد؟ رقابت دولت با بخش خصوصی مهم‌ترین خطر است. دولت با پول اضافه فوتبال را گران کرده است؛ در غیر این صورت بخش خصوصی می‌داند چقدر هزینه کند.

اولیایی تصریح کرد: نمی‌گویم دولت نباید به باشگاه‌ها کمک کند، بلکه باید هدفمند کمک کند. دولت باید در یک پکیج اقتصادی به بخش خصوصی کمک کند. چندین باشگاه در بخش خصوصی تشکیل شدند اما در رقابت با دولت از بین رفتند.

مدیرعامل سابق پاس همدان خاطرنشان کرد: می‌دانید دولت چقدر باید برای بازیکنان خارجی پرداخت کند؟ با این روند فاجعه عظیم اجتماعی و امنیتی درست می‌شود. ما مقررات و قوانینی برای اداره فوتبال نداریم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان