ماهان شبکه ایرانیان

وحشت غرب از رشد ۸ پله‌ای قدرت نظامی ایران

مجله فارس پلاس: منطقه غرب آسیا از دیرباز به دلیل وجود منابع معدنی و زیرزمینی ازجمله چاه‌های متعدد نفت مورد توجه بسیاری از استعمارگران بوده است. در تاریخ این منطقه می‌توان موارد زیادی از جنگ‌های داخلی و تهاجم از سوی سایر کشور‌ها را دید که تنها برای منافع مادی که در این منطقه وجود دارد، رخ داده است.

در این بین برخی کشور‌ها با خرید تسلیحات نظامی، همچون گاو شیردهی برای استکبار جهانی بوده و برخی مانند ایران نیز بدون وابستگی به شرق و غرب به یک قدرت نظامی تبدیل شده اند که این توان بازدارندگی بسیاری از اتفافات را در نطفه خفه کرده و باعث شده اساسا کار به جنگ نرسد. ضمن آن که علاوه بر بازدارندگی دفاعی، ایران با استفاده از توان داخلی توانسته است به صادرکننده تسلیحات نظامی تبدیل شود.

هر ساله تعدادی از مراجع خارجی دست به رتبه‌بندی کشور‌ها بر اساس قدرت نظامی می‌زنند که در آخرین رتبه‌بندی، ایران با 8 پله صعود به رتبه 13 دنیا رسیده است. اما میزان بودجه دفاعی ایران در مقابل سایر کشور‌های برتر این رده‌بندی به شدت کم بوده و ایرانی‌ها صرفا با تکیه بر جوانان و دانش بومی خود توانسته‌اند در تولید و انبوه‌سازی سلاح‌های موردنظر جهت دفاع از انقلاب و کشور به جایگاه مناسبی دست یابند.
وحشت غرب از رشد 8 پله‌ای قدرت نظامی ایران

رتبه کشورها در این رتبه‌بندی تنها براساس میزان تسلیحات نبوده و مولفه‌های ژئوپلیتیک و دیپلماتیک، ثبات مالی و توانایی فراخوانی متحدان قدرتمند نیز در نظر گرفته می‌شود.

در این شیوه از رتبه‌بندی، «شاخص قدرت» که کشورها متناسب با آن رتبه‌بندی شده‌اند، هر چه کمتر باشد، بهتر است. این شاخص، وضعیت هر کشور از نظر بودجه دفاعی، تعداد نیروهای نظامی، تعداد هواپیماها و تانک‌ها، زیردریایی‌ها و... را در بر می‌گیرد.

 

چرا غرب از قدرت نظامی ایران می‌ترسد؟

توان نظامی یا قدرت بازدارندگی کشور به حدی است که غرب گزینه حمله نظامی به ایران را فقط بر روی میز قرار داده و هیچ‌گاه جرات رفتن به سمت آن را تصور هم نمی‌کند. بسیاری از سلاح‌های سبک و سنگینی که امروز در ایران به تولید انبوه رسیده است و بخشی از توان کشور در حوزه بازدارندگی است،‌ تکنولوژی تولید آن در اختیار سایر کشورها نیز قرار گرفته و کشورهایی مانند سوریه، عراق،‌ یمن و حزب‌الله لبنان با استفاده از این تکنولوژی توانسته‌اند، در مقابل غرب و ایادی آن‌ها بایستند.

مصطفی محمد نجار، وزیر دفاع وقت کشور، در سال  1385 ایران را در زمره کشورهای صادرکننده تسلیحات نظامی دانست که محصولات خود را به 57 کشور نیز صادر می‌کند. در همین رابطه، موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم اعلام کرده است ایران بین سال‌های 2010 و 2014 دستکم 200 میلیون دلار سلاح و تجهیزات نظامی صادر کرده است.

این میزان صادرات تسلیحات نظامی اگرچه در میان گردش مالی خرید و فروش سلاح در جهان بسیار کم است، اما نشان از قدرت و توان دفاعی کشور دارد که بسیاری از کشورها به دنبال خرید تجهیزات تولید شده ایرانی هستند.

 

توان ارتش یا سپاه؟

این پایگاه‌های خبری قدرت «ارتش» ایران را اینگونه ارزیابی کرده‌اند. هواپیماهای ایران 505 فروند است که از این تعداد 150 فروند هواپیمای جنگنده، 158 فروند هواپیمای تهاجمی،192 فروند هواپیمای مسافربری، 101 فروند آموزشی،145 فروند بالگرد می‌باشد که از این تعداد بالگرد 12 فروند تهاجمی هستند. ایران 1650 تانک جنگی، 2215 دستگاه خودروی زرهی، تعداد440 فروند توپ SPG، 2188 عدد تریلر توپخانه ای، 1533 لانچر پرتابگر موشک در اختیار دارد. نیروی دریایی ارتش ایران از 398 کشتی و قایق جنگی بهره می‌برد که از این تعداد 5 ناوچه، 3 رزم ناو، 33 زیردریایی، 230 کشتی دفاع از ساحل و 10 ضد مین است.

این اطلاعات تنها توان نظامی ارتش را نشان داده و از قدرت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حرفی به میان نیامده است. این در حالی است که عمده توان موشکی کشور در اختیار سپاه بوده و شهرهای موشکی ایران نیز در این رتبه‌بندی نیامده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان