شناسه : ۱۴۹۶۸۸۱ - سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۲۷
فلوشیپ طب خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران:
آنچه در مورد فلج خواب باید بدانید
فلوشیپ طب خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به علائم ابتلا به فلج خواب گفت: این اختلال خواب در دهه دوم و سوم زندگی شایعتر است
فلوشیپ طب خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به علائم ابتلا به فلج خواب گفت: این اختلال خواب در دهه دوم و سوم زندگی شایعتر است.
به گزارش به نقل از فارس،مجاهده سلمانی، فلوشیپ طب خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباط با فلج خواب اظهارداشت: این اختلال زمانی اتفاق میافتد که در شروع به خواب رفتن و یا هنگام بیدار شدن از خواب، فرد بیدار است ولی قادر به حرکت دادن بدن خود نیست.
وی افزود: فلج خواب میتواند یکی از نشانههای نارکولپسی (نوعی اختلال خواب با خوابآلودگی بیش از حد روزانه) باشد.همچنین در طی فلج خواب ممکن است فرد قادر به صحت کردن نباشد، نتواند اندامها و بدن و سر را تکان دهد ولی تنفس وی نرمال است.
فلوشیپ طب خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: فرد کاملاً هوشیار است و میداند در اطراف چه اتفاقاتی رخ میدهد. اگر کسی فرد را در این حالت تکان دهد یا با وی صحبت کند به حالت نرمال برمیگردد. گاهی با تلاش زیاد فرد برای حرکت دادن خود، فلج خواب خاتمه مییابد. این حالت برای فرد ترسناک و اضطرابآور است ولی هر بار فقط چند ثانیه یا چند دقیقه طول می کشد.
سلمانی با بیان اینکه فلج خواب از سن 10 سالگی به بعد رخ میدهد ولی در دهه 2 یا 3 شایعتر است، خاطرنشان کرد: این اختلال خطری برای فرد ندارد ولی باید با پزشک مشورت شود.
وی خاطرنشان کرد:برخی از عوامل باعث افزایش بروز فلج خواب میشوند مثل کمبود خواب، برنامه خواب متغیر، استرس روحی روانی همچنین وقتی فرد به پشت میخوابد فلج خواب بیشتر اتفاق میافتد.