ماهان شبکه ایرانیان

تا پایان سال۹۸

ظرفیت نیروگاه‌های ایران به ۸۵ هزار مگاوات می‌رسد

در حال حاضر ظرفیت نصب شده نیروگاهی ایران به حدود ۸۱ هزار مگاوات رسیده، اما بر اساس گفته‌های مسؤولان برقی ۷۰۰ مگاوات نیروگاه جدید در فروردین‌ماه امسال وارد مدار می‌شود و طبق یش‌بینی صورت گرفته ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور تا پایان امسال به حدود ۸۵ هزار مگاوات خواهد رسید.

به‌گزارش ایسنا، در سال 1396 کل تولید برق کشور 288 میلیارد کیلووات ساعت بود که نسبت به سال 1395، هشت تا 9 درصد رشد داشت. در شش ماه اول سال 1397 نیز میزان تولید برق به بیش از 185 میلیارد کیلووات ساعت رسید که 96.2 درصد آن در نیروگاه‌های حرارتی تولید شد. همچنین حداکثر تولید برق پارسال حدود 53 هزار مگاوات بود که سهم نیروگاه‌های حرارتی 48 هزار مگاوات بوده است و پیش‌بینی می‌شود که میزان مصرف برق در پیک امسال به 61 هزار مگاوات برسد که بدین ترتیب 8000 مگاوات کمبود تولید خواهیم داشت.

برای حل این مساله قرار شده علاوه بر 5223 مگاوات افزایش نیروگاه‌های حرارتی، 6000 مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر و برق آبی وارد مدار شود که قدرت عملی این میزان نیروگاه 5000 مگاوات خواهد بود. همچنین قرار است که 3000 مگاوات از طریق مدیریت مصرف تأمین شود.

محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در این باره گفت: عمده برنامه شرکت تولید نیروی برق حرارتی در سال 1398 تکمیل پروژه‌های در حال احداث و اتمام تعمیرات واحدهای نیروگاهی براساس برنامه اعلام شده است که برنامه تعمیر نیروگاه‌های کشور همه ساله با پایان یافتن پیک مصرف برق در تابستان آغاز می‌شود و تا نزدیک شدن به اوج مصرف برق در سال بعد ادامه می‌یابد.

وی با تاکید بر اینکه تعمیرات اساسی واحدهای بخار و گاز انجام شده است، گفت: در حال حاضر نیز بحث بازدید مسیر داغ و محفظه احتراق باقی مانده است که این بخش نیز تا پیش از پیک تابستان امسال به اتمام خواهد رسید.

همچنین همایون حائری معاون وزیر نیرو ادر امور برق و انرژی از آغاز عملیات ارتقای 23 نیروگاه در کشور خبر داد و افزود: اقداماتی را از هم‌اکنون برای گذر از خاموشی تابستان سال آینده آغاز کرده‌ایم که در همین راستا مقرر شده 27 واحد نیروگاهی جدید وارد مدار شود.

وی در خصوص برآورد هزینه برای انجام این کار ابراز کرد: پیش‌بینی می‌شود که برای اتمام انجام این کارها به حدود 10 هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز باشد.

در مجموع، سالانه باید پنج درصد میزان تولید برق افزایش یابد و برای گذر از اوج مصرف سال آینده نیازمند افزایش 3000 مگاوات تولید شبکه برق هستیم که قرار شده قسمت عمده این افزایش تولید در بخش بخار نیروگاه‌های موجود سراسر کشور صورت بگیرد. هم‌چنین در بخش انتقال و فوق توزیع تدابیر لازم برای افزایش ظرفیت تولید برق در نظر گرفته شده است، به‌طوری که طرح‌های ویژه عبور از اوج مصرف تدوین شده که بتوان نقص‌ها و مشکلات موجود در شبکه انتقال و فوق توزیع را برطرف کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان