با بهترین تبلت‌های سال ۲۰۱۹ آشنا شوید

اینکه آیپد با سیستم‌عامل iOS برای شما مناسب است، یک کروم‌بوک قدرتمند کار شما راه می‌اندازد یا سرفیس مایکروسافت با فعالیت شما هماهنگی دارد، تا حدود زیادی به سلیقه شما برمی‌گردد. ما در این مطلب، اما فراتر از سلیقه شخصی در این مقاله به بررسی این سه پرچم‌دار دنیای فناوری خواهیم پرداخت.

برترین ها - سهیل بالینی: سال 2019 سال مبارزه سه شرکت گوگل، مایکروسافت و اپل در زمینه تولید تبلت‌های قدرتمند و نوآورانه است. گوگل برای اولین بار تبلتی با سیستم‌عامل کروم را ارائه کرده است. مایکروسافت نسخه ششم از سرفیس پرو را در اختیار علاقه‌مندان قرار داده و اپل هم با آیپد پرو 2018 قصد دارد بازار تبلت‌ها را در دست بگیرد.

این روزها انتخاب یک تبلت قدرتمند برای انجام کارهای روزمره، اداری و حتی طراحی، سخت‌تر شده است. چند سال قبل در این بازار خاص تنها مایکروسافت و سری تبلت‌های سرفیس حضور داشت اما امسال گوگل و اپل هم پا به این مبارزه جذاب گذاشته‌اند. گزینه‌های زیادی برای انتخاب پیش روی شما قرار گرفته است.

آیپد، سرفیس یا اسلیت؟ با بهترین تبلت‌های سال 2019 آشنا شوید

اینکه آیپد با سیستم‌عامل iOS برای شما مناسب است، یک کروم‌بوک قدرتمند کار شما راه می‌اندازد یا سرفیس مایکروسافت با فعالیت شما هماهنگی دارد، تا حدود زیادی به سلیقه شما برمی‌گردد. ما در برترینها اما فراتر از سلیقه شخصی در این مقاله به بررسی این سه پرچم‌دار دنیای فناوری خواهیم پرداخت. در پایان این مقاله شما به‌راحتی می‌توانید برای انتخاب یکی از این سه گزینه تصمیم‌گیری کنید.

طراحی

آیپد، سرفیس یا اسلیت؟ با بهترین تبلت‌های سال 2019 آشنا شوید

طراحی هر سه تبلت تا حدود زیادی به هم شباهت دارد. حاشیه‌های کناری آیپد پرو 2018 کمی از دو تبلت دیگر بیشتر است بااین‌حال آیپد ضخامت کمتری دارد. از نظر وزن آیپد کمی از سرفیس و اسلیت سبک‌تر است که می‌تواند برای افرادی که تبلت را به همراه خود حمل می‌کنند، گزینه مناسب‌تری باشد.

سرفیس پرو 6 در قسمت پشتی تبلت به یک کیک‌استند و پایه مجهز است که می‌تواند بدون صفحه‌کلید هم تبلت را در موقعیت افقی و عمودی قرار دهد. این امکان در آیپد و اسلیت تنها با استفاده از صفحه‌کلید اضافه وجود دارد.

اگر درگاه‌های دستگاه را در نظر بگیرید، این سرفیس مایکروسافت است که همیشه گزینه‌های بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. امکان اتصال USB در سرفیس وجود دارد و البته پورت‌های دیگری از جمله پورت‌های تصویری برای این تبلت در نظر گرفته شده است. گوگل در اسلیت تنها به پورت‌های USB-C بسنده کرده که با استانداردهای فعلی کاربران هماهنگ نیست.

صفحه‌کلید و قلم در هر سه تبلت باید به‌صورت جداگانه تهیه شود. طراحی صفحه‌کلید سرفیس و اسلیت به هم شباهت دارد اما اپل طراحی ساده‌تری را برای صفحه‌کلید آیپد در نظر گرفته است. هرچند این طراحی باعث شده تا در صفحه‌کلید آیپد شاهد استفاده از تاچ‌پد نباشیم. از نظر عکس‌العمل کلیدها، طراحی اسلیت گوگل کمی مناسب‌تر به نظر می‌رسد. در واقع اگر مدت‌زمان زیادی را مشغول تایپ کردن هستید، بهترین گزینه پیش روی شما گوگل پیکسل اسلیت است. اسلیت گوگل به سنسور اثر انگشت مجهز شده است و اپل نیز مثل همیشه از تاچ آی‌دی استفاده می‌کند. سیستم تشخیص Windows Hello نیز در سرفیس به کار برده شده که گزینه‌ای متفاوت اما کارآمد است.

اگر درگاه‌های سرفیس و البته پایه نگه‌دارنده را به‌عنوان گزینه‌های بهتر در نظر بگیریم، در بخش طراحی، مایکروسافت سرفیس پرو 6 با فاصله‌ای نه چندان زیاد از گوگل اسلیت، جایگاه بهترین طراحی را به خود اختصاص خواهد داد. طراحی آیپد پرو تا حدود زیادی کهنه است و البته درگاه‌های زیادی را نیز در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد.


صفحه‌نمایش

آیپد، سرفیس یا اسلیت؟ با بهترین تبلت‌های سال 2019 آشنا شوید

گوگل پیکسل اسلیت به یک صفحه‌نمایش با کیفیت 12/3 اینچی با رزولوشن 3000 در 2000 مجهز است که PPI بسیار مناسب 293 را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. صفحه‌نمایش اسلیت بسیار شفاف است و رنگ‌ها نیز زنده و طبیعی هستند.

آیپد پرو 2018 صفحه‌نمایشی 12/9 اینچی دارد که مقداری از صفحه‌نمایش پیکسل بزرگ‌تر است. البته یک نسخه 11 اینچی نیز از آیپد پرو معرفی‌شده که تفاوت چندانی از نظر طراحی با نسخه 12 اینچی ندارد. آیپد با رزولوشن 2732 در 2048، PPI معادل 264 را به‌دست می‌آورد که با استانداردهای سال 2018 فاصله دارد. بااین‌حال صفحه‌نمایش رتینا آیپد پرو در استفاده روزمره شما را ناامید نخواهد کرد. پردازش رنگ‌ها در آیپد مثل همیشه به خوبی انجام می‌شود و زوایای دید نیز کامل است.

مایکروسافت در سرفیس پرو 2018 از یک صفحه‌نمایش 12/3 اینچی استفاده کرده که رزولوشن 2736 در 1824 و PPI تقریبی 267 دارد. این صفحه‌نمایش از هر دو تبلت آیپد و اسلیت ضعیف‌تر و بی کیفیت‌تر است. پردازش رنگ‌ها چندان مناسب نیست و البته زوایای دید نیز کامل به نظر نمی‌رسد. مایکروسافت همچنان در زمینه استفاده از صفحه‌نمایش با کیفیت در سرفیس خساست به خرج می‌دهد.

در بررسی صفحه‌نمایش، اسلیت گوگل با فاصله‌ای کم از آیپد جایگاه بهترین صفحه‌نمایش را به خود اختصاص داده است. آیپد با افزایش رزولوشن می‌توانست در کنار اسلیت در رده نخست قرار بگیرد. مایکروسافت سرفیس پرو 6 هم با فاصله زیاد در رده ضعیف‌ترین صفحه‌نمایش قرارگرفته است.


سخت‌افزار

آیپد، سرفیس یا اسلیت؟ با بهترین تبلت‌های سال 2019 آشنا شوید

سرفیس پرو 6 در دو نسخه و با پردازنده‌های i5 و i7 معرفی‌شده است. میزان رم نیز 8 و 16 گیگابایت است که برای استفاده در ویندوز 10 بسیار مناسب به نظر می‌رسد. حافظه داخلی سرفیس می‌تواند از 128 گیگابایت تا 1 ترابایت متغیر باشد. این موضوع باعث می‌شود که گزینه‌های متعددی پیش روی کاربر قرار بگیرد.

گوگل در پیکسل اسلیت امکان انتخاب پردازنده ضعیف و یا قدرتمند را به کاربر داده است. شما می‌توانید از بین گزینه‌هایی مانند پردازنده Celeron، Core m3، i5 و i7 یک پردازنده را برای دستگاه خود انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که پردازنده سلرون بسیار ضعیف است و تنها می‌تواند برنامه‌های تحت وب سیستم‌عامل کروم را پشتیبانی کند. حافظه داخلی از 32 گیگ تا 256 گیگ متنوع است و میزان رم نیز به انتخاب کاربر می‌تواند 4، 8 و یا 16 گیگابایت باشد.

اپل در آیپد پرو 2018 از پردازنده اختصاصی A12X Bionic استفاده می‌کند که قدرتی نزدیک به پردازنده i7 اینتل دارد. البته تفاوت سیستم‌عامل‌ها باعث شده تا این شباهت بین دو پردازنده پدید بیاید و البته مقایسه دو CPU تا حدود زیادی سخت شود. حافظه داخلی نیز از 128 گیگابایت تا 1 ترابایت متنوع است. مشکل بزرگ اما در میزان رم استفاده‌شده در آیپد است. هرچقدر هم سیستم‌عامل iOS را سبک در نظر بگیریم، باز هم 4 تا 6 گیگابایت رم، گزینه‌ای قدیمی و اقتصادی از اپل به نظر می‌رسد.

با مقایسه گزینه‌های مختلف سخت‌افزاری، حداقل روی کاغذ، سرفیس از دو گزینه دیگر قدرتمندتر است. انتخاب پردازنده در سرفیس به‌درستی انجام‌شده و البته حافظه داخلی و رم نیز می‌تواند به انتخاب کاربر افزایش یابد. گوگل با قرار دادن پردازنده سلرون در گزینه‌ها، سطح این تبلت را بسیار پایین آورده و اپل نیز باید یاد بگیرد که در انتخاب سخت‌افزار این‌قدر خساست به خرج ندهد.


نرم‌افزار

آیپد، سرفیس یا اسلیت؟ با بهترین تبلت‌های سال 2019 آشنا شوید

مقایسه نرم‌افزاری این سه تبلت می‌تواند بسیار جذاب و البته سخت باشد. یک طرف سرفیس مایکروسافت قرار دارد با سیستم‌عامل آشنای ویندوز و در سمت دیگر اپل با iOS که طرفداران بسیار زیادی را در بازار موبایل دارد. گزینه نا آشنا برای ایرانیان هم سیستم‌عامل بسیار امن شرکت گوگل با نام Chrome OS است.

در گذشته نزدیک، کروم اواس تنها یک مرورگر کروم در بستری از سیستم‌عامل لینوکس بود. سیستم‌عاملی ساده که برای مدارس و استفاده دانش آموزان از اینترنت طراحی شده بود. گوگل اما انگیزه‌ها و برنامه‌های بزرگ‌تری برای کروم اواس در نظر داشت. خیلی زود استفاده از برنامه‌های اندروید در این سیستم‌عامل کم‌حجم ممکن شد و پس از آن نیز برنامه‌های لینوکس به لیست برنامه‌های قابل نصب در کروم‌بوک‌ها اضافه شد. هرچند استفاده از این برنامه‌ها در اغلب کروم‌بوک‌ها در حالت بتا قرار دارد، اما وجود چنین گزینه‌ای، تعداد برنامه‌های قابل نصب در این سیستم‌عامل را بسیار بالا می‌برد. این موضوع را باید در نظر داشت که از نظر امنیت، کروم از دو سیستم‌عامل ویندوز 10 و iOS قدرتمندتر است.

ویندوز 10 نصب‌شده بر روی سرفیس هرچند تغییرات زیادی را از نظر ظاهری در دستور کار قرار داده اما هنوز هم حسی آشنا را برای کاربران ایرانی به ارمغان خواهد آورد. امکان نصب برنامه‌های کلاسیک ویندوز در این سیستم‌عامل وجود دارد. بااین‌حال بزرگ‌ترین مشکل ویندوز 10، عدم هماهنگی لازم با صفحات لمسی است. ویندوز تلاش زیادی کرده که به یک سیستم‌عامل تاچ تبدیل شود اما برنامه‌های این سیستم‌عامل عملاً هماهنگی لازم با صفحات لمسی را ندارند. استفاده از مرورگرها، برنامه‌های دانلود و ویرایشگرهای مشهور عکس در ویندوز بدون استفاده از موس غیرممکن است. یعنی هرچند سرفیس شکل یک تبلت را دارا است اما در عمل شما با یک لپ‌تاپ ویندوزی روبرو هستید.

اپل در آیپد از سیستم‌عامل مشهور iOS استفاده کرده که سرعت و تنوع زیادی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. برنامه‌های زیادی در این سیستم‌عامل قابل‌نصب است و استفاده همزمان از برنامه‌ها بهتر از کروم و ویندوز انجام می‌شود. میزان رم استفاده‌شده در این سیستم‌عامل نیز از دو سیستم‌عامل مورد بحث پایین‌تر است. متأسفانه iOS در بخش شخصی‌سازی تلاش چندانی را انجام نداده و استفاده از موس نیز تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد. نبود موس باعث می‌شود که کیبورد و حالت لپ‌تاپ آیپد 2018 تا حدود زیادی غیر قابل استفاده باشد.

ویندوز 10 در حالت تبلت چندان قابل‌استفاده نیست و iOS نیز شکل صحیحی از حالت لپ‌تاپ را به کاربران ارائه نمی‌دهد. کروم اواس تنها سیستم‌عاملی است که برای هر دو حالت پیش‌بینی شده در این تبلت‌ها قابل‌استفاده است. از نظر امنیت و برنامه‌ها هم کروم با هردو سیستم دیگر برابری می‌کند. گوگل 6 سال از پشتیبانی نرم‌افزاری را برای اسلیت در نظر گرفته که فوق‌العاده به نظر می‌رسد.


قیمت

آیپد، سرفیس یا اسلیت؟ با بهترین تبلت‌های سال 2019 آشنا شوید

قیمت فروش تبلت ها از فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب کاربران است. فروش آیپد پرو 2018 از 999 دلار آغاز می‌شود و با سفارش کیبورد و قلم تا 1300 دلار افزایش خواهد یافت که قیمتی بسیار بالا برای یک تبلت است. سرفیس پرو 6 نیز قیمتی 899 دلاری دارد که با خرید صفحه‌کلید و قلم تا 1150 دلار هزینه روی دست خریدار خواهد گذاشت. قیمت اسلیت در نسخه ضعیف‌تر 600 دلار است اما اگر نسخه i5 را مدنظر داشته باشید تا 1000 دلار هزینه را باید برای خرید این تبلت کنار بگذارید. درواقع ارزان‌ترین گزینه پیش روی شما اسلیت گوگل است و گران‌ترین نیز آیپد پرو 2018. دلیل مشخصی برای گرانی آیپد وجود ندارد زیرا اپل در این تبلت از سخت‌افزاری ضعیف‌تر از دو تبلت دیگر استفاده کرده است.


حرف آخر

آیپد، سرفیس یا اسلیت؟ با بهترین تبلت‌های سال 2019 آشنا شوید

مقایسه سه تبلت قدرتمند که جز شکل ظاهری، شباهت چندانی به هم ندارند کار ساده‌ای نیست. تمامی مقایسه‌های انجام‌شده و البته برندگانی که در بخش‌های مختلف انتخاب‌شده، در حالت کاربری عمومی انجام شده است. بدون شک شکل استفاده شما به عنوان یک کاربر، تعیین‌کننده‌ترین فاکتور در انتخاب یکی از این سه تبلت است.

سرفیس در حالت لپتاپ از دو تبلت دیگر قدرتمندتر است و از سیستم‌عامل آشنای ویندوز بهره می‌برد. هیچ‌چیز جدیدی برای یادگیری در تبلت مایکروسافت وجود ندارد که می‌تواند نکته‌ای مثبت یا منفی باشد. با این حال صفحه‌نمایش ضعیف و عملکرد ناامیدکننده در حالت تبلت باعث شد تا ما اسلیت گوگل را به‌عنوان برنده انتخاب کنیم.

محدودیت‌های اپل در ایران نیز مشکل بزرگی برای کاربران ایرانی است. این محدودیت‌ها و البته نبود حالت لپتاپ در سیستم‌عامل iOS از دلایلی است که ما گوگل پیکسل اسلیت را به‌عنوان بهترین تبلت کیبورد دار امسال انتخاب کرده‌ایم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر