فولکس اعلام کرده است برای جذب سرمایه در بخش توسعهی خودروهای الکتریکی، اقدام به فروش شرکت دوکاتی خواهد کرد؛ اما کارشناسان معتقدند این اتفاق، به دلیل مشکلات مالی ناشی از رسوایی پیشرانههای دیزلی فولکس شکل گرفته است. حدود 19 ماه پیش، اولین خبرها از احتمال تقلب فولکس در اندازهگیری میزان آلایندگی خودروهای دیزلی این شرکت منتشر شد و در نهایت دادگاهی رسمی در آمریکا، فولکس واگن را به اتهام توطئه برای فریب دادن ایالات متحده، تخطی از قوانین هوای پاک، جلوگیری از عدالت با از بین بردن اسناد مربوط به این توطئه و همچنین ارائهی اطلاعات نادرست در مورد برآورد انتشار آلایندههای دیزلی مربوط به 590 هزار دستگاه خودروی دیزل که وارد ایالات متحده شده است، به پرداخت 2.8 میلیارد دلار جریمه محکوم کرد. علاوه بر این، فولکسواگن باید 1.45 میلیارد دلار هم بابت تخلف از قوانین سازمان حفاظت از محیط زیست و گمرک آمریکا پرداخت کند.
کارشناسان معتقدند بحران خودروهای دیزلی فولکس، در درازمدت نزدیک به 25 میلیارد دلار به این گروه صنعتی خسارت وارد میکند. با این حساب، سرمایهگزاری فولکس بر پیشرانههای الکتریکی منطقی به نظر میرسد و میتواند منجر به خروج این شرکت از بحران شود.
شرکت موتورسیکلت دوکاتی در سال 1926 بنیان نهاده شد. این برند از سال 2012 در ازای پرداخت 935 میلیون دلار، توسط آئودی خریداری شد تا زیرمجموعهی لامبورگینی باشد. از آنجا که فولکسواگن، مالکیت لامبورگینی را در اختیار دارد، صاحب اصلی دوکاتی نیز شمرده میشود. امروزه ظرفیت تولید دوکاتی بیش از 55 هزار دستگاه موتورسیکلت در سال است و در مسابقات سرعت نیز حضور گستردهای دارد.
به گزارش رویترز، سود سالیانهی شرکت دوکاتی بدون احتساب مالیات، در حدود 110 میلیون دلار در سال است. برای پیشبینی ارزش این برند میتوان سود حاصله را در عدد 15 ضرب کرد و به رقمی در حدود 1.6 میلیارد دلار رسید. این عدد قابل مقایسه با جریمهی 4.3 میلیارد دلاری فولکس در آمریکا نیست؛ اما مرهمی بر این زخم خواهد بود. از سویی دیگر، خبر رسیده که یک هولدینگ قدرتمند چینی برای خرید سهام دوکاتی اعلام آمادگی کرده است.