ماهان شبکه ایرانیان

نسخه طب سنتی برای جلوگیری از سفیدی زودرس مو‌

باشگاه خبرنگاران: سمانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی با اشاره به تاثیر ویژگی‌های مو مانند رنگ و حالت در زیبایی افراد اظهار کرد: این ویژگی‌ها اغلب به عواملی گوناگون مانند سن، سبک زندگی و مسائل ژنتیکی بستگی دارند، عوامل ژنتیکی در تعیین رنگ موی افراد بسیار موثر هستند و اغلب رنگ مو و سرعت سفید شدن مو‌ها در اعضای یک خانواده مشابه است.

وی بیان کرد: با جود مشابه بودن رنگ مو و سرعت سفید شدن مو‌ها در اعضای یک خانواده، با این حال گاهی این موارد بر اثر سبک زندگی متفاوت افراد تغییر می‌کنند، بنابراین فرد به سفیدی زودرس مو‌ها دچار می‌شود، در این موارد اغلب عوامل محیطی نقشی موثر دارند به طوری که با کنترل و تغییر این عوامل می‌توان سرعت سفید شدن مو‌ها را تا حدی کاهش داد.

این متخصص طب سنتی افزود: از دیدگاه طب سنتی، عوامل مختلف با افزایش شدید سردی یا رطوبت در بدن می‌توانند سفید شدن مو‌ها را تسریع کنند، البته گاهی حرارت زیاد یا خشکی هم با به هم زدن تعادل اخلاط در بدن در سفیدی مو‌ها موثر است، بنابراین تشخیص دقیق علت سفیدی زودرس مو‌ها در هر فرد اغلب به بررسی کامل نیاز دارد که این بررسی بر عهده متخصص طب سنتی است با این حال می‌توان با رعایت نکاتی سرعت سفید شدن مو‌ها را در افراد کاهش داد.

رمضانی گیوی تاکید کرد: استرس‌ها و فشار‌های روانی یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در سفیدی مو‌ها هستند، بنابراین افرادی که فشار‌های فراوان شغلی، خانوادگی یا شخصی را به مدت طولانی تحمل می‌کنند اغلب در سنینی پایین‌تر نسبت به سایر اشخاص به سفیدی مو‌ها دچار می‌شوند، این فشار‌ها ممکن است در حدی نباشند که فرد برای حل آن‌ها نزد مشاور برود، اما در طولانی مدت آثاری مخرب را بر سلامت جسم و روان شخص می‌گذارند، تنظیم صحیح روابط اجتماعی، شغلی و خانوادگی، حل به موقع مشکلات پیش از آنکه بسیار بزرگ یا آسیب‌زننده شوند، یادگیری روش‌های افزایش تاب‌آوری در برابر سختی‌ها و کنار آمدن با مشکلات، مراجعه به موقع به روانشناسان و مشاوران و دریافت کمک‌های لازم از آنها، به کاهش فشار‌های عصبی و عوارض جسمانی ناشی از آن‌ها کمک می‌کنند.

وی تصریح کرد: رژیم غذایی نامناسب بر سفیدی مو‌ها اثر می‌گذارد به طوری که مصرف زیاد مواد سودازا مانند تنقلات مصنوعی، فست‌فودها، غذا‌های کنسرو شده و حاوی مواد نگهدارنده، قهوه، نسکافه، کاکائو، نوشابه، قارچ، کلم و بادنجان در سفیدی مو‌ها نقش دارند، از سوی دیگر استفاده زیاد مواد غذایی با طبع سرد مانند ماست، دوغ، خیار، گوجه‌فرنگی، ترشی و عادت به مصرف زیاد مواد غذایی که دمایی پایین دارند مانند غذا‌های سرد و انواع سالاد‌ها و نوشیدن آب یخ هم می‌توانند سفید شدن مو‌ها را تسریع کنند، بنابراین به افراد پیشنهاد می‌شود که از مصرف زیاد این خوراکی‌ها پرهیز کنند.

این متخصص طب سنتی درباره سایر عوامل موثر در سفیدی زودرس مو‌ها گفت: عادت به دوش گرفتن با آب سرد، خشک نکردن صحیح سر پس از استحمام، نپوشیدن لباس کافی در زمستان، قرار دادن بدن در معرض باد سرد کولر در تابستان، بدخوابی شبانه یا خواب زیاد روزانه هم با افزایش سردی یا رطوبت در بدن به ویژه سر در سفیدی زودرس مو‌ها نقشی موثر دارند، بنابراین افراد برای اینکه به این مشکل دچار نشوند، باید سبک زندگی خود را اصلاح کنند.

رمضانی گیوی یادآوری کرد: مکیدن روزانه یک عدد هلیله سیاه، نوشیدن دمنوش یا عرق اسطوخودوس، ماساژ کف سر با روغن‌هایی مانند گل لادن، آمله و نارگیل در کاهش سرعت سفید شدن مو‌ها موثر هستند، به طور کلی افرادی که به سفیدی زودرس مو‌ها دچار می‌شوند باید به متخصص طب سنتی مراجعه کنند تا با توجه به علت سفیدی مو، نسخه لازم برای آن‌ها تجویز شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان