ماهان شبکه ایرانیان

در سخنرانی پیش از خطبه‌های تهران:

حداد عادل: دشمن جنگ رسانه‌ای به راه انداخته است

خبرگزاری مهر:غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با محوریت تبیین ابعاد شعار سال 1398 با تبریک عید مبعث و همچنین تبریک سال نو، به سیل روز‌های گذشته اشاره کرد و اظهارداشت: مهمترین مسئله کشور در روز‌های گذشته سیل بود و سیل بسیار طولانی‌مدت و مخربی بود که بسیاری از استان‌های کشور را درگیر کرد. این سیل باعث خسارات جانی و مالی بسیاری شد که باید به بازماندگان کسانی که فوت کرده‌اند، تسلیت بگویم.

وی افزود: شاهد بودیم که بسیاری از مردم کمک کردند و کمک خواهند کرد، زیرا هنوز جای کمک بسیار وجود دارد و مسئولان مختلف هم در صحنه حاضر شده‌اند. نیرو‌های مسلح فعالیت زیادی انجام دادند و مقام معظم رهبری با صدور دستوری، نیرو‌های مسلح را مأمور کردند که آنچه در توان دارند را برای رفع مشکلات، به صحنه بیاورند.

حداد عادل تصریح کرد: در دو هفته گذشته دستگاه‌ها در امر سیل فعال بودند و صدا و سیما نیز به ویژه در اطلاع‌رسانی نقش خوبی ایفا کرد. مقام معظم رهبری نیز به این نکته توجه داشتند. فعال بودن صدا و سیما باعث می‌شود که دشمنانی که در فضای مجازی می‌خواهند از آب گِل‌آلود سیل ماهی بگیرند، ناکام بمانند.

شعار‌های سال از جنس فرهنگ عمومی است

مشاور عالی مقام معظم رهبری با اشاره به پیام نوروزی رهبر انقلاب، گفت: شعار امسال «رونق تولید» بود. شعار‌های سال از جنس فرهنگ عمومی است و مخاطب آن، همه مردم هستند. شعار سال قبل حمایت از کالای ایرانی، یک سال مدیریت جهادی و نظایر آن بوده است. همه مردم مخاطب شعار سال هستند. شعار سال گذشته آثار خوبی به جا گذاشت. حمایت از کالای ایرانی شعاری بود که در تمام سال مرتباً تکرار شد و نتایج آن را در جامعه دیدیم. فروشندگانی بودند که فقط کالای ایرانی می‌فروختند و این شعار اثر خود را گذاشت.

وی با بیان اینکه شعار امسال مکمل شعار سال قبل است، افزود: حمایت از کالای ایرانی، شعار سال قبل بود و امسال حمایت از تولید کالای ایرانی مطرح شده است؛ یعنی کالا باید در داخل کشور تولید شود و در دسترس مردم باشد. لازمه حمایت از کالای ایرانی، حمایت از تولید است.

حدادعادل تصریح کرد: مقام معظم رهبری در پیام نوروزی خود به صراحت بیان کردند که مسئله اول کشور، مسئله اقتصاد است. شعار امسال هم یک شعار اقتصادی است و سال گذشته نیز همین‌طور بود. چند سال است که شعار‌های سال حول محور اقتصاد می‌چرخد.

مشاور عالی مقام معظم رهبری با بیان اینکه دشمن با ما در حال یک جنگ اقتصادی است، گفت: از اول انقلاب، آن‌ها با ما در حال جنگ بودند و آمریکا، هم‌دستانش و مزدوران منطقه‌ای نخواسته‌اند که انقلاب اسلامی را بپذیرند. آن‌ها نتوانسته‌اند انقلاب اسلامی را تحمل کنند و هر روز با یک بهانه و وسیله‌ای، می‌خواسته‌اند با انقلاب مقابله کنند. هشت سال جنگ تحمیلی، فتنه 88، بهانه هسته‌ای و تحریم اقتصادی، از جمله اقدامات دشمن است. دشمن امروز روی فشار اقتصادی متمرکز شده است. در کنار جنگ اقتصادی، دشمن یک جنگ رسانه‌ای نیز به راه انداخته است.

دشمن هر چه دایره اقتصاد را تنگ گرفته، دایره رسانه را باز گذاشته است

وی با بیان اینکه دشمن هر چه دایره اقتصاد را تنگ گرفته، دایره رسانه را باز گذاشته است، گفت: برخی‌ها در داخل با تصمیم گیری غلط شان به این جنگ رسانه‌ای دشمن کمک کردند. جنگ رسانه‌ای کنار جنگ اقتصادی، برای این است که ملت ایران را از پا در بیاورند.

حداد عادل تصریح کرد: فشار اقتصادی، تشویش افکار و اذهان و نگران کردن مردم برای این است که به قول خودشان مردمی را که چهل سال است پشت سر انقلاب ایستادند را رودرروی انقلاب قرار بدهند، اما ملت ایران با ایمان و بصیرت، دشمنان را ناکام گذاشته است که یک نمونه آن حضور پرشور مردم در همین شرایط اقتصادی در راهپمیایی 22 بهمن سال گذشته بود.

وی افزود: مقام معظم رهبری هدایت ملت ما را در برابر انواع توطئه‌ها به ویژه توطئه تحریم اقتصادی، بر عهده دارند، راهبرد رهبری برای مقابله با تحریم اقتصادی اقتصاد مقاومتی است و اگر دقت کنید این شعار‌های سال‌های اخیر همه در منظومه اقتصاد مقاومتی جا می‌گیرد و مثل حلقه‌های یک زنجیر به هم متصل و مرتبط است.

دولت سنگین‌ترین وظیفه را برای رونق تولید دارد

مشاور عالی مقام معظم رهبری با اشاره به شعال امسال، گفت: هم حکومت به معنی قوای سه گانه و هم ملت، وظیفه داریم به رونق تولید کمک بکنیم. با این حال دولت به معنی قوه مجریه مخاطب اصلی است برای اینکه بار اداره و اختیار کشور به دست قوه مجریه است. 90 درصد اختیارات کشور به قوه مجریه و دولت مربوط می‌شود و دولت سنگین‌ترین وظیفه را برای رونق تولید دارد.

وی با اشاره به برخی وظایف دولت در این رابطه، تصریح کرد: یکی از وظایف دولت برای رونق دادن به تولید، جلوگیری از واردات بی رویه است. اگر قرار بشود که اجناس خارجی به سهولت در دسترس قرار گیرد و وارد شود و خارجی هم برای اینکه بازار را به دست بگیرد، به اصطلاح اقتصادی، بازار شکنی کرده و قیمت را در داخل کشور پایین‌تر بیاورد، تولید کننده داخلی ورشکست و فلج شده و مردم هم به دنبال جنس ارزان‌تر ولو با کیفیت پایین‌تر می‌روند.

حداد عادل ادامه داد: در واردات دولت باید کاملا مراعات تولید داخل را در صنعت و کشاورزی بکند. برخی وقت‌ها میوه و یا سایر محصولات کشاورزی از خارج وارد می‌شود ومحصول داخلی روی دست تولید کننده می‌ماند و اگر غفلت کنند این اتفاق همیشه می‌افتد. یک زمانی صحبت از این بود که کفش بی حساب از چین وارد می‌شود و تولید کننده ایرانی کارگاهش تعطیل می‌شود؛ پس رونق تولید ایجاب می‌کند که از واردات بی رویه جلوگیری شود.

وی جلوگیری از قاچاق کالا را یکی دیگر از وظایف دولت دانست و افزود: اگر از قاچاق جلوگیری نشود، تولید کننده داخلی باز هم نمی‌تواند جنس خود را عرضه کند به همین منظور صادرات کالا‌های داخلی باید مدیریت شود و اگر این مدیریت صورت نگیرد، باز به اقتصاد لطمه می‌زند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تامین منابع مالی، تسهیلات و وام برای رونق تولید لازم است. کاهش هزینه‌ها هم مهم است تا تولید کننده داخلی قدرت رقابت با تولید کننده خارجی را داشته باشد. این هزینه‌ها می‌تواند به شکل مالیات، ارزش بر افزوده، بیمه و عوارض و سایر موارد باشد. البته مقصود من این نیست که تولید کننده نباید مالیات یا حق بیمه بدهد، اما می‌شود تدابیری را اندیشید و عاقلانه وضع کرد تا به تولید کننده فشار وارد نکرد. دولت اگر یک مقدار از دریافتی خود از تولید کننده‌ها کمتر بکند، در جای دیگری سود می‌برد. البته باید صنایع ما از نظر علم و فناوری به روزرسانی شود تا اینکه تولید ما توان رقابت با خارجی را داشته باشد.

مجلس باید قوانینی متناسب با شرایط جنگ اقتصادی وضع کند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به شرکت‌های دانش بنیان اشاره و تصریح کرد: این شرکت‌ها باید توسعه پیدا کند. مدیریت هم باید مدیریت کارآمد و جهادی باشد. مخصوصا بدنه کارشناسی دولت که محل رجوع تولید کنندگان است باید با تولید کنندگان همدلی کنند نه اینکه پشت میز بنیشیند و وقتی کسی مراجعه کرد نگاهی به قانون بیاندازند و به محض اینکه دیدند یک چیزی مغایر با ظاهر قانون است، جواب رد بدهند و ارباب رجوع را مایوس کنند. اگر دیدند که یک جایی قانون یک چیزی می‌گوید و تولید کننده چیز دیگری می‌گوید، به رفع اشکال کمک کنند. وظیفه شرعی و قانونی خود را کمک بدانند. اگر کسی می‌خواهد کار خلاف قانون انجام بدهد، راه قانونی را نشان دهند و برخورد مثبت داشته باشند.

حداد عادل با برشمردن وظایف مجلس در رابطه با رونق تولید ملی گفت: مجلس باید قوانینی متناسب با شرایط جنگ اقتصادی وضع کند، بسیاری از قوانین موجود برای وضع عادی تصویب شده و امروزکه دشمن همه قوای خود را برای مقابله با ما به کار گرفته است، ما باید خود را برای این شرایط آماده کنیم و همه قوای خود را برای مقابله با تحریم اقتصادی و فشار دشمن به کار بگیریم. این نکته‌ای بود که رهبری در دیدار با اعضای مجلس خبرگان در اواخر اسفند اشاره کردند.
وی افزود: در هر جای دنیا وقتی جنگ است، قوانین خاص جنگ وجود دارد؛ اگر باور داریم در شرایط جنگ اقتصادی هستیم باید قوانین ما هم متناسب با آن باشد.

مشاور عالی مقام معظم رهبری، یکی از مهم‌ترین مشکلات کشور را نظام بانکی دانست و افزود: اصلاح نظام بانکی از اهم امور است، دولت‌ها همه امدند و وعده اصلاح نظام بانکی را دادند و هیچ گاه هم نتیجه‌ای نگرفتند، مجلس باید این موضوع را جدی بگیرد و بر قوانینی که قبلا تصویب و یا بعدا تصویب می‌شود، نظارت کند.

قوه قضائیه باید با مفسدان اقتصادی مقابله کند

وی با اشاره به وظایف قوه قضائیه، گفت: برای ریاست جدید قوه قضائیه آرزوی توفیق می‌کنیم. قوه قضائیه باید با مفسدان اقتصادی مقابله کند. کسانی هستند که در تحریم خون ملت را می‌مکند و از تحریم برای غارت جامعه سو استفاده می‌کنند، این‌ها را باید قوه قضائیه بشناسد و برخورد قاطع بکند.

حداد عادل تصریح کرد: نمونه‌هایی از این برخورد را در ماه‌های گذشته دیده ایم، اما مردم انتظار برخورد دقیق‌تر و بیشتری دارند و اگر در دستگاه‌های دولتی یا در خود قوه قضائیه و در هر جای کشور، عواملی هستند که با مفسدان اقتصادی همدستی می‌کنند باید با آن‌ها برخورد قاطع تری صورت گیرد. انتظار ملت، اصلاح خود قوه قضائیه در درجه اول است.

وی در خصوص وظایف ملت در این رابطه گفت: مردم دو دسته هستند، یک دسته که اقلیت هستند، سرمایه دارند و می‌توانند تولید بکنند وظیفه آن‌ها این است که نقدینگی و سرمایه خود را در کار تولید به کار بیاندازند نه اینکه سرمایه را صرف سرمایه‌های کاذب مثل خرید ارز و دلار بکنند. کشور با این جور فعالیت‌ها رشد نمی‌کند. کسانی که سرمایه دارند باید آن را در میدان تولید بیاورند البته این موضوع هزینه دارد.

حداد عادل تصریح کرد: امیدوارم طوری شود که بانک هم اگر پولی از مردم می‌گیرد؛ خدمت اقتصادی بکند نه اینکه خود بانک هم یک بنگاه اقتصادی برای درامد خودش با پول مردم شود. پول‌ها باید به میدان تولید عرضه و وارد بشود، کارآفرینان باید برای به کارگیری سرمایه در راه تولید همت کنند. عامه مردم هم لااقل باید خریدار تولیدات داخل باشند، تولید رونق نمی‌گیرد مگر وقتی که مردم خریدار تولیدات داخل باشند. همانطور که رهبری در سال‌های گذشته اعلام کردند و از مردم خواستند که تولید داخل را استفاده کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان