تمامی انسان ها با هم متفاوت هستند و البته برخی از ما ویژگی هایی داریم که تنها در درصد اندکی از انسان های دیگر دیده می شوند. امروز قصد داریم شما را با برخی از این ویژگی های بدنی نادر و متفاوت که ممکن است شما و درصد کمی از دیگر انسان ها داشته باشید آشنا کنیم. برخی از این ویژگی های منحصر به فرد جنبه ی مثبت دارند و برخی نیز آن قدر ویژه هستند که حتی سوپرمن نیز به شما حسادت خواهد کرد. برای آشنایی با این ویژگی های جالب با ادامه ی متن همراه باشید.
1- استخوان های فوق العاده متراکم
محققان با مطالعه ی ژن LRP5 که مسئول رساندن مواد معدنی و آلی به استخوان ها است دریافته اند که برخی از جهش های ژنتیکی به بیماری هایی منجر خواهد شد که با شکنندگی استخوان همراه خواهند بود. با این وجود نوع دیگری از جهش ژن LRP5 نیز وجود دارد: این جهش چنان تراکمی به استخوان های شخص می بخشد که شکستن آن ها تقریبا غیر ممکن است و در مقابل افزایش سن نیز کاملا مقاوم هستند. اگر چه این جهش بسیار مفید به نظر می رسد اما در هنگامی که فرد به دوران کهنسالی می رسد و به تعویض مفصل زانو نیازمند می شود تراکم بیش از حد استخوان ها مانع از انجام این کار خواهد شد.
2- خون طلایی
این نوع خون در واقع به رنگ طلایی نیست اما یک ویژگی بسیار خاص محسوب می شود. در واقع چنین خونی فاقد هر نوع آنتی ژن است. این ویژگی در سال 1961 کشف شد و امروزه تنها 40 نفر که آنتی ژن های Rh در خون آن ها وجود ندارد شناخته شده اند. خون این افراد برای تزریق به هر فردی با هر گروه خونی مناسب است.
3- ماهیچه ی پالمار بلند در مچ دست (Long palmar muscle)
این ماهیچه میراث پدران ماست که به بالا رفتن از درختان عادت داشتند. برای این که بدانید آیا این ماهیچه را دارید یا نه دست خود را روی یک سطح صاف قرار دهید به طوری که کف دست تان رو به بالا باشد. با انگشت بزرگ خود انگشت کوچک تان را لمس کنید و سپس کمی دست خود را بلند کنید. اگر یک رباط را روی مچ دست خود دیدید ماهیچه ی بلند پالمار در شما وجود دارد و اگر آن را ندارید نگران نباشید زیرا در دنیای مدرن به کار شما نخواهد آمد.
4- آمیژگی در اثر عوامل ژنتیکی
افسانه های یونان باستان، آمیژه (chimaera) را حیوانی که سر و گردن شیر، بدن بز و دم مار داشت توصیف کرده اند. آمیژگی در انسان به علت وجود دو نوع از یک رشته ی دی ان ای است. برخی اوقات این اختلال به شکل پوست موزاییکی خود را نشان می دهد که به آن «heterochromia» نیز گفته می شود اما اغلب اوقات پنهان باقی می ماند و فرد متوجه این ویژگی در بدن خود نخواهد شد. آمیژگی برای انسان خطرناک نیست اما می تواند به مشکلات ارثی منجر شود.
5- داشتن دو خط مژه
این اختلال که بسیار نیز نادر است «distichiasis» نامیده می شود و معروف ترین شخصی که به این اختلال ژنتیکی دچار بوده الیزابت تیلور بازیگر معروف هالیوودی است که دو ردیف مژه داشت. این اختلال معمولا مشکلی را برای فرد ایجاد نمی کند اما در برخی موارد ممکن است ردیف دوم مژه ها به غشای مخاطی چشم بسیار نزدیک باشد که به سوزش و خارش چشم منتهی خواهد شد.
6- حفره ای نزدیک گوش
این اختلال ژنتیکی که «congenital auricular fistula» نام دارد در دوران جنینی ایجاد شده و در حدود 5 درصد از افراد دیده می شود. این ویژگی نیز کاملا ژنتیکی است و ممکن است در یک یا هر دو گوش دیده شود. این حفره را می توان با عمل جراحی برداشت اما در صورت باقی ماندن نیز خطری برای فرد نخواهد داشت.
7- دنده های اضافی
داشتن دنده های اضافی معمولا در زنان دیده می شود. معمولا این دنده ها را «دنده های گردنی» نیز می نامند زیرا در ستون فقرات منتهی به گردن افراد به وجود می آیند و اندازه ی آن ها از مقیاس بسیار کوچک تا دنده های بزرگ و طبیعی متغیر است. در بسیاری از موارد این دنده های گردنی هیچ آسیب یا مزاحمتی برای فرد ندارند اما در برخی موارد اندازه ی آن ها بیش از حد بزرگ شده و باعث ایجاد مشکلاتی برای فرد خواهند گردید.
8-توانایی در درک رنگ های نامحسوس
یک ویژگی منحصر به فرد دیگر که معمولا در زن ها دیده می شود «tetrachromacy» نام دارد که به توانایی شخص در تمایز قائل شدن بین طیف های رنگی بسیار مشابه اطلاق می شود که افراد عادی از درک این تفاوت ها عاجزند. این افراد تمامی طیف های رنگی در یک رنگ ساده را درک کرده و علت آن نیز جهش در کروموزوم ایکس است. این ویژگی منحصر به فرد به اشخاص اجازه می دهد که تا 99 میلیون رنگ را درک کنند در حالی که افراد عادی تنها کمی بیشتر از 1 میلیون رنگ را تشخیص خواهند داد.
9- نیاز بسیار کم به خواب
این افراد معمولا دو برابر سریع تر از افراد عادی قدرت خود را به دست می آورند. در میان افراد مشهوری که این قابلیت را در خود داشتند می توان به مارگارت تاچر، سالوادور دالی، وینستون چرچیل و نیکولا تسلا اشاره کرد. البته این موضوع تنها به رژیم خواب مناسب و درست مربوط نمی شود. ژن DEC2 در این افراد دچار جهش کوچکی شده است. چنین افرادی می توانند کارهای زیادی را در مدت زمانی نصف دیگران انجام دهند.
10- افرادی که کلسترول خون آن ها به هیچ عنوان بالا نمی رود
درصد بسیار کمی از افراد وجود دارند که می توانند همه چیز بخورند بدون این که نگران بالا رفتن کلسترول خونشان باشند و در واقع احتمال سکته ی قلبی در این افراد 90 درصد کمتر از افراد عادی است. دلیل این عمر نداشتن تعداد کافی از ژن PCSK9 عنوان می شود. شرکت های داروسازی از این قابلیت نهایت استفاده را برده و داروهایی تولید کرده اند که جلوی رشد و تکثیر این ژن را می گیرند.