حجتی: سیل 13 هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرد
وزیر جهاد کشاورزی گفت: به بخش کشاورزی بر اثر سیل اخیر 13 هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده است.
به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان ارائه گزارش وزرا در مورد علل بروز سیلابهای اخیر و وضعیت استانهای سیل زده، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، گفت: این بارشها برکات زیادی برای کشور ما داشته است و آثار آن در سالهای آینده و سال جاری مشخص میشود.
وی با بیان اینکه استانهای گلستان و مازندران در ابتدا با سیلاب مواجه شدند اما آمادگی لازم برای بارشها در این دو استان وجود نداشت، افزود: باید مسائل مربوط به آبخیزداری در بالادست در این استانها مورد توجه قرار گیرد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در استان مازندران نیز باید معبر رودخانهها باز شود و در استان گلستان نیز باید طرح زهکشی 280 هزار هکتاری آغاز شود، در این صورت اراضی کشاورزی اصلاح شده و تولید ملی افزایش مییابد.
حجتی افزود: در بخش کشاورزی، استان مازندران و گلستان 2 هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده است، در کل کشور به بخش کشاورزی 13 هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده که از این میزان 3 هزار میلیارد تومان مربوط به خسارات بخش کشت و صنعت استان خوزستان است.
وی با اشاره به مصوبات هیئت دولت برای اعطای کمکهای بلاعوض به کشاورزان، گفت: 50 درصد این کمکها به استانها تخصیص داده شده است که بر این اساس 540 میلیارد تومان کمکهای بلاعوض مصوب شده است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: علاوه بر این، بانکها موظف به امهال وامهای کشاورزی شده و چهار بانک نیز موظف به ارائه تسهیلات به کشاورزان شده اند.
حجتی تصریح کرد: باید 750 میلیارد تومان خسارت به کشاورزانی که بیمه کشاورزی شده اند، پرداخت شود که از این میزان 65 میلیارد تومان خسارت پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: باغها، دامداریها، زنبورداریها و مرغداریها و مزارع پرورش ماهی بیشترین خسارت را از سیل اخیر دیده اند؛ 600 مرغداری در کشور آسیب دیده اند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آسیب جدی ایستگاههای پمپاژ آب کشاورزی، گفت: باید پس از پایان سیلابها بلافاصله نسبت به بازسازی این ایستگاهها اقدام کرد.
حجتی گفت: خزانههای برنج استان گلستان و مازندران نیز از بین رفته است.
وی اظهار داشت: امروز عصر در هیئت دولت جلسه داریم و منابع برای تأمین خسارات استانهای غیر از شمال (استان خوزستان و لرستان) تعیین میشود.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین از اقدامات دامپزشکی برای دفن لاشههای حیوانات خبر داد.
در پایان علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: وزارت کشاورزی باید به بیمه کشاورزان اهتمام جدی داشته باشد، اگر همه بیمه شوند، بسیاری از این مشکلات ایجاد نمیشود.
بدری: وزارتخانههای راه، نیرو و کشور و هواشناسی مسئول سیل اخیر هستند
سخنگوی کمیسیون عمران وزارتخانههای راه و شهرسازی، نیرو، کشور و سازمان هواشناسی را مسئول سیل اخیر خواند.
به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت استانهای سیل زده، «صدیف بدری» سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: عدم برنامهریزی مناسب، بارشهای اخیر را به «نغمت» تبدیل کرده است. مجلس باید با مقصران این سیلابها برخورد کرده و زمینههای تکرار این گرفتاریها را رفع کند.
وی همچنین از بررسی میدانی علل و عوامل سیلابهای اخیر توسط کمیسیون عمران خبر داد و گفت: گزارش این بررسیها به صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس وزارتخانههای راه و شهرسازی، نیرو، کشور و سازمان هواشناسی را مسئول سیل اخیر خواند و افزود: بارشهای اخیر قابل پیش بینی بود و با پیش بینی دقیق میتوانستیم از وارد شدن خسارات جلوگیری کنیم.
بدری وزارتخانههای راه و شهرسازی، نیرو، کشور، و سازمان هواشناسی را مسئول سیل اخیر خواند و گفت: سازمان هواشناسی باید اطلاعات در مورد سیلابها را مورد بررسی قرار میداد و هشدارهای لازم را به وزارت نیرو اعلام میکرد.
وی علت وقوع سیل در شیراز را تغییر کاربری رودخانه، علت وقوع سیل در آق قلا را عدم لایروبی رودخانهها و علت وقوع سیل در استان خوزستان و شهرستان اهواز را عدم وجود شبکه جمع آوری آبهای سطحی خواند.
بدری گفت: وقوع خشکسالیها موجب کم اهمیت شدن حریم رودخانهها و افزایش ساخت و سازها شد.
حسنوند: متهم ردیف اول سیلهای اخیر، وزیر نیرو است
رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: حدود 2 ماه پیش از وقوع سیل به وزارت نیرو در این باره اعلام خطر شد، اما اقدامی صورت نگرفت و بر این اساس متهم ردیف اول این وقایع وزیر نیرو و مجموعه او است.
به گزارش مهر، فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درباره علت وقوع سیل در برخی از استانهای کشور، گفت: سوال مهم این است که آیا وزارت نیرو و مسئولان دست اندرکار در جریان وقوع سیلاب و سیل رخ داده قرار گرفته بودند یا خیر؟ آیا پیش بینی و پیشگیری قابل تحقق بود یا خیر و آیا کاهش خسارات جز دستور کار قرار گرفته بود یا خیر؟
وی متذکر شد: در تاریخ 17 بهمن ماه 1397 یعنی دو ماه قبل از سیلاب، مسئولان وزارت نیرو در جریان این کار قرار گرفتند و در آن تاریخ گزارشی به وزیر نیرو داده شد و بنده اعلام کردم که طبق گزارشهای واصله، وضعیت سد کرخه در شرایط خطرناکی قرار گرفته است و اگر تدبیری اندیشیده نشود، احتمال بروز فاجعهای ملی و منطقهای متصور است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: همچنین بنده اعلام کردم که ورودی و خروجی آب و آبگیری در تراز جدید در سد کرخه باید صورت گیرد و سازمان آب و برق هم باید در اسرع وقت این موضوع را بررسی کنند و اقدامات لازم و پیشگیرانه اتخاذ و عملیاتی شود.
حسنوند گفت: در همان گزارش به وزیر و معاونان وی اعلام شد که تراز سد کرخه 215، ورودی آن 680 و خروجی آن 428 است که با ادامه این روند حتی با بارشهای معمولی به تراز 220 میرسیم و بر این اساس از 24 بهمن ماه به بعد بارشهای شدید در راه است در حالی که تراز بالاتر از 215 هنوز روی این سد تست نشده است و کارشناسان و متخصصان هم به شدت نگران افزایش تراز آن هستند.
وی افزود: همچنین در آن نامه عنوان کردیم که آستانه تحمل بخشهای پایین دست هم کم است و برای خروج آب حدود 450 متر مکعب بر ثانیه است و اگر ظرفیت خروجی کرخه برای حداقل 1500 متر مکعب بر ثانیه مهیا نشود، ممکن است با شرایط بسیار ناگواری روبرو شویم.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: بر این اساس حدود 2 ماه قبل از وقوع سیل به وزارت نیرو اعلام خطر شد و همچنین ورودی و خروجی و همچنین پیش بینی 1500 متر مکعب به عنوان یک شرایط آرام و روان اعلام شد، اما کوچکترین اقدامی در این زمینه از سوی مسئولان این وزارتخانه صورت نگرفت.
حسنوند تصریح کرد: همچنین مقامات امنیتی کشور چندی پیش به رئیس جمهور نامهای در هفته اول بهمن ماه مبنی بر وقوع سیل و اتفاقات ناگوار نوشتند که رئیس جمهور آن را به وزیر نیرو ارجاع داد و وزیر نیرو هم نوشت که ملاحظه شد، اما هیچ اقدامی صورت نگرفت و اگر همه این مسائل صحت دارد، متهم ردیف اول این حوادث وزیر نیرو و مجموعه او است.
وی خاطرنشان کرد: باید مقصر خسارتهای وارد شده به استانهایی، چون گلستان، خوزستان و لرستان بر اثر وقوع سیل به ملت و دستگاههای قضائی معرفی شوند چرا که نمیشود با تعارف و مماشات از این خسارات گذشت و مقصر مشخص است و عزم برای محاکمه، عزل و استیضاح میخواهد.
بنایی:سیل 300 میلیارد تومان به خراسان رضوی خسارت وارد کرد
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت:در استان خراسان رضوی بارشهای اخیر حدود 300 میلیارد تومان خسارت بر جای گذاشته است.
به گزارش مهر، حمید بنایی نماینده گناباد در جلسه علنی روز یکشنبه و در جریان بررسی وضعیت استانهای سیل زده، گفت: در سال 89 مسئولان سازمان هواشناسی از فقدان رادارهای هواشناسی گلایه کردند چرا بعد از 10 سال این دستگاهها تأمین نشده، چرا رئیس سازمان هواشناسی تا به حال یک بار برای ارائه گزارش به کمیسیون نیامده است؟
وی اظهار داشت: چرا پلها و ابنیهای که تازه ساز هستند تخریب شدهاند؟ باید قوه قضائیه ورود کند و عملکرد پیمانکاران در ساخت و سازها را مورد بررسی قرار دهد.
نماینده گناباد در مجلس همچنین از عدم لایروبی رودخانهها و سدها انتقاد کرد و گفت: تخریب بی رویه منابع طبیعی خطر سیلاب را تشدید کرد.
بنایی اظهار داشت: خسارات ناشی از سیل 50 هزار میلیارد تومان برآورد شده که از توان دولت خارج است.
وی با اشاره به بارشهای اخیر در استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی گفت: در استان خراسان رضوی بارشهای اخیر حدود 300 میلیارد تومان خسارت بر جای گذاشته است.
کاظمی: ارتباط 40 روستا در پلدختر هنوز قطع است/1500 واحد تجاری، تخریب شد
نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی گفت:در شهرستان پلدختر و معمولان بیش از 90 درصد واحدهای مسکونی تخریب و ارتباطات 40 روستا هنوز هم قطع است.
به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی خسارات سیل اخیر، حمید رضا کاظمی نماینده پلدختر، گفت: در شهرستان پلدختر و معمولان بیش از 90 درصد واحدهای مسکونی تخریب شدند. 10 روستا باید جابجا شوند و ارتباطات 40 روستا هنوز هم قطع است.
وی ادامه داد: حدود 1500 واحد تجاری، تخریب شده است. 15 پل در مسیرهای اصلی تخریب شده و کلیه زیرساختهای آب، برق و گاز از بین رفته است.
نماینده پلدختر، میزان خسارت واردشده به زمینهای کشاورزی را 5 هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: امروز مهمترین دغدغه مردم، مسکن و اسباب و اثاثیه است.
کاظمی گفت: حفر تونل در مسیرهای اصلی، احیای جاده پلدختر به خرم آباد، لایروبی رودخانهها، اجرای طرحهای آبخیزداری، اسکان موقت سیل زدگان، استمهال وامهای کشاورزی از درخواستهای جدی مردم پلدختر است.
تفحص از عملکرد وزارت نیرو در سیل اخیر
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان از نمایندگان درخواست کرد، کمیته تحقیق و تفحصی برای بررسی عملکرد وزارت نیرو و رهاسازی آب سدها تشکیل دهند.
به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس و در جریان بررسی وضعیت استانهای سیل زده، قاسم ساعدی نماینده دشت آزادگان و رئیس مجمع نمایندگان خوزستان، گفت: خوزستان امروز برای زندگی مبارزه میکند، تاریخ خواهد نوشت که فرزندان کرخه با سپر انسانی در برابر سیل ایستادگی کرده اند.
وی تأکید کرد: بحران سیلاب خوزستان نتیجه اتخاذ تصمیمات غلط و پیش بینیهای نادرست در مورد آبگیری سدهای کرخه و دز بود.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان ادامه داد: عدم تأمین حقابه تالابها، تخریب محیط زیست و عدم لایروبی رودها از عوامل سیلاب اخیر است.
ساعدی گفت: بر اساس دادههای هواشناسی، زمان و میزان تقریبی بارشها قابل پیش بینی است، باید بر اساس این پیش بینیها، رهاسازی آب انجام میشد. عدم اقدام به موقع در رهاسازی آب ذخیره شده از دلایل قصور دولت و وزارت نیرو است.
وی با بیان اینکه باید مقصران حادثه سیلاب اخیر مورد پیگرد قضائی قرار گیرند، گفت: علوم هواشناسی، تغییرات آب و هوایی را چهار ماه قبل پیش بینی میکند، با توجه به این پیش بینیها، باید وزارت نیرو ذخایر آب را رهاسازی میکرد.
این نماینده مجلس با انتقاد از عدم اطلاع رسانی دقیق به مردم، گفت: اطلاع رسانی به درستی انجام نشد با این توجیه که باعث نگرانی مردم میشود و سفرهای نوروزی کاهش مییابد.
ساعدی از مجلس خواست کمیته تحقیق و تفحصی از بی برنامگی وزارت نیرو در رهاسازی آب پشت سدها تشکیل دهد و جلوی این کار را بگیرد.
کیخا: خسارت جادهها در سیل زیاد است / وزیر راه توضیح دهد
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: متأسفانه بر اثر وقوع سیل اخیر بسیاری از جادهها و راههای کشور تخریب شده که وزیر راه و شهرسازی باید در این خصوص توضیح دهد.
به گزارش مهر؛ احمدعلی کیخا در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیل اخیر، گفت: متأسفانه اطلاعیههای هواشناسی به اندازه کافی میزان بارندگیها را نشان نداد و پیش بینیهای لازم در این زمینه صورت نگرفت.
وی متذکر شد: در زمان بررسی لایحه بودجه 98 رئیس سازمان هواشناسی خواستار تأمین بودجه برای خرید تجهیزات این سازمان شد که متأسفانه با آن موافقت نشد که طبق گفته کارشناسان این سازمان اگر این اعتبارات به سازمان هواشناسی داده میشد حدود 4 هزار میلیارد تومان از میزان خسارتها کاهش مییافت.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی باید علت بالا بودن خسارتهای جادهها و راهها در اثر وقوع سیل اخیر را توضیح دهد و همچنین متأسفانه مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانهها داده شده بود که باید توضیح داده شود چرا چنین مجوزهایی صادر شده است.
وی تاکید کرد: مشکل اصلی عدم توسعه کشور، سازمان برنامه و بودجه است چرا که بخش بودجه در این نهاد غالب شده است و تنها پول توزیع میکند، اما طرحهای توسعه یافتگی در کشور را در دستور کار قرار نمیدهد.
رئیس کمیسیون کشاورزی خاطرنشان کرد: ما نباید صرفاً در لحظه تصمیم بگیریم و برنامههای توسعهای باید همواره در دستور کار قرار گیرد و نباید در حال حاضر که با بارش فراوانی رو به رو شدهایم خشکسالی را به فراموشی بسپاریم.
مقصران سیل باید شناسایی شوند/تشکر از سپاه برای انفجار راهآهن
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی از سپاه پاسداران به دلیل انفجار خط آهن و حل مشکل سیلاب این شهرستان تشکر کرد.
به گزارش مهر، در ادامه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت استانهای سیلزده، محمدنبی هزارجریبی نماینده مردم گرگان و آققلا، گفت: مهمترین خدمت مجلس، شناسایی مقصران حادثه سیلاب و برخورد با آنان است.
وی کوتاهی در مدیریت آب منطقهای را عامل سیل اخیر خواند و گفت: اگر سد وشمگیر و گرگان رود لایروبی میشد، امروز با مشکلات سیل مواجه نبودیم.
نماینده مردم آققلا در مجلس افزود: وقتی اعلام شد احتمال بروز سیل وجود دارد، ستاد مدیریت بحران بسیار ضعیف عمل کرد و آققلا و گمیشان زیر آب رفت.
هزارجریبی با بیان اینکه ضعف مدیریت در سیل اخیر مشهود است، تصریح کرد: از تمام وزرا به دلیل کمکاری مدیران استانی سوال خواهم کرد.
وی با انتقاد از عملکرد وزارت نیرو، گفت: دریچه سد و دستگاههای پمپاژ سد وشمگیر خراب بوده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه راهآهن در غرب شهر آققلا احداث شده اما گذرهای آب تأمین نشده است، گفت: از دوستان سپاه تشکر میکنم که با انفجار راهآهن، شهر را نجات دادند.
ملکشاهیراد: وزارت نیرو نباید مجوز ساختوساز در حریم رودخانهها را میداد
نماینده مردم خرمآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه وزارت نیرو برخلاف وظیفه خود، اجازه ساختوسازهایی را در حریم رودخانهها داده است که این مسئله منجر به تشدید خسارتهای ناشی از سیل شد.
به گزارش مهر، محمدرضا ملکشاهیراد در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درباره سیل اخیر، گفت: بشر همواره در طول حیاتش با بلایای طبیعی مواجه بوده، اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی و امکانات لازم در این زمینه، نباید بلایای طبیعی تا این حد خسارت وارد کند و خسارتهای موجود قطعاً حاصل سوءمدیریت است.
وی با اشاره به اظهارات وزیر نیرو مبنی بر اینکه اگر در لرستان سدهای متعدد ساخته میشد، شاهد چنین خسارتی در آنجا نبودیم، گفت: پاسخ بنده به وزیر نیرو این است که مراقب کارشناسان نفوذی و گاهاً جاسوس باشد و بداند که اقدامات ویرانگر این افراد، چه بلاهایی بر سر کشور آورده است.
نماینده مردم خرمآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ساخت سد بختیاری و چند سد دیگر در این استان علیرغم دارا بودن اعتبار، متوقف شده است، تصریح کرد: قطعاً این سدها میتوانستند از میزان تخریبها جلوگیری کنند، اما متأسفانه ساخت این سدها از سوی کارشناسان وزارت نیرو متوقف شده است.
وی تصریح کرد: متأسفانه ساختوسازهای بسیار زیادی در حریم رودخانهها انجام شده که این مسئله هم منجر به تشدید خسارتهای سیل شد که وزارت نیرو برخلاف وظیفه خود در این زمینه عمل کرد و اجازه این ساختوسازها را به متجاوزان در حریم رودخانه داد.
ملکشاهیراد تأکید کرد: پرداخت خسارت به مردم بسیار مهم است و دولت باید مشکلات مردم را حل و فصل کند. متأسفانه بالغ بر 35 هزار منزل مسکونی و اماکن تجاری و خدماتی در لرستان تخریب شده است.
کمیسیونی در مجلس برای بررسی عملکرد دستگاهها در سیل اخیر تشکیل شود
رئیس کمیسیون شوارها و امور داخلی کشور گفت: لازم است کمیسیون مشترکی در مجلس جهت بررسی عملکرد دستگاههای مختلف در سیل اخیر تشکیل شود.
به گزارش مهر، محمدجواد کولیوند رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در جلسه علنی امروز مجلس درباره وقوع سیل در بسیاری از استانهای کشور، گفت: متأسفانه سیل اخیر در کشور نشان دهنده عدم برنامه ریزی و سوءمدیریت بسیاری از بخشهای اجرایی کشور بود.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه قانون سازمان مدیریت بحران حدود دو سال است که در مجلس معطل مانده است، متذکر شد: این لایحه در اسفندماه 94 به صورت دوفوریتی به مجلس آمد که مجلس در سال 97 با تمدید اجرای آزمایشی آن مخالفت کرد و در تیرماه سال 95 لایحه آن ارائه شد و کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور حدود 40 جلسه کارشناسی با دستگاههای مذکور برای بررسی این لایحه برگزار کرد.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور تصریح کرد: پس از ارسال لایحه مدیریت بحران از کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور به جلسه علنی مجلس، برخی از دستگاهها مکاتباتی با ما داشتند و خواستار بازنگری در شرح وظایف بودند که در نهایت در بهمن ماه سال 97 این لایحه تصویب و به شورای نگهبان ارجاع شد که شورای نگهبان هم ایراداتی به این لایحه گرفت و مجلس آن ایرادات را مرتفع کرد.
کولیوند درباره مزایای لایحه مدیریت بحران گفت: یکی از مزایای اصلی این لایحه آن است که در آن ایجاد سامانههای هشدار سریع در نظر گرفته شده است و همچنین همه دستگاهها ملزم هستند که طرح کاهش خطرپذیری سیل را اجرایی کنند و سازمان مدیریت بحران هم در این لایحه تقویت شده است.
وی تأکید کرد: باید در وهله اول برای مردم مناطق سیل زده امکان اسکان موقت فراهم شود و پس از آن ساختمانها و زمینهای تخریب شده جانمایی شود و لایروبی رودخانهها در دستور کار نهادهای ذیربط قرار گیرد.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در پایان خاطرنشان کرد: لازم است کمیسیون مشترکی در مجلس جهت بررسی عملکرد دستگاههای مختلف در سیل اخیر تشکیل شود و اقدامات آنان در این زمینه را مورد رصد و بررسی قرار دهند.
خسارت 170میلیاردی سیل به نهاوند/2500 واحد مسکونی باید نوسازی شوند
نماینده مردم نهاوند در مجلس گفت: بر اثر وقوع سیل در نهاوند، بیش از 170 میلیارد تومان خسارت به این شهرستان وارد شده است.
به گزارش مهر، حسن بهرام نیا نماینده مردم همدان در جلسه امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی درباره سیل اخیر در این استان گفت: متأسفانه خسارتهای مالی و جانی بسیاری به مردم همدان وارد شده است که باید دولت در حل این مشکل اهتمام ویژهای داشته باشد.
وی بیان کرد: میزان بارندگی استان همدان در مقیاس ملی به گونهای است که این استان در رتبه سوم قرار گرفت و نهاوند هم بارش بسیار زیادی داشت.
نماینده مردم نهاوند در مجلس متذکر شد: سرشاخه اصلی رود کرخه، سراب گاماسیاب به نهاوند است که متأسفانه به علت جاری شدن سیل طی 24 ساعت خسارتهای زیادی به این شهرستان وارد شد.
بهرام نیا گفت: حدود 3500 واحد مسکونی در نهاوند دچار خسارت شده است که 2500 واحد باید ترمیم و هزار واحد هم نیاز به نوسازی دارند.
وی با بیان اینکه میزان خسارتهای وارد شده به بخش دامداری، کشاورزی و باغات نهاوند حدود 25 میلیارد تومان است، تصریح کرد: در کل بالغ بر 170 میلیارد تومان خسارت به نهاوند بر اثر وقوع سیل وارد شده است که لازم است مسئولان اجرایی این مشکل را حل و فصل کنند.
کاظمی: 600 میلیارد خسارت به چهارمحال و بختیاری وارد شده است
نماینده مردم کوهرنگ در مجلس گفت: بر اثر جاری شدن سیل در استان چهارمحال و بختیاری حدود 600 میلیارد تومان آسیب به این استان وارد شده است.
به گزارش مهر، علی کاظمی نماینده مردم کوهرنگ در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درباره وقوع سیل در استان چهارمحال و بختیاری گفت: خوشبختانه در استان چهارمحال و بختیاری شاهد خسارت جانی نبودیم، اما شاهد خسارتهای مالی شدیدی بودیم، چرا که علاوه بر سیل، رانشهای زمین باعث شد که 30 روستا در این استان تخریب شوند.
وی افزود: خسارتهای استان چهارمحال و بختیاری بر اثر وقوع سیل شامل بخشهای زیربنایی، چون جاده، شبکههای آب، گاز و برق و همچنین ساختمانهای مسکونی است که طبق برآوردها، ساختمانهای مسکونی 1500 خانوار در استان چهارمحال و بختیاری بین 20 تا صددرصد تخریب شده اند.
نماینده مردم کوهرنگ در مجلس تصریح کرد: همچنین مزارع، باغات و شیلات استان چهارمحال و بختیاری آسیب جدی دیده اند و برآوردها حاکی از آن است که بیش از 600 میلیارد تومان خسارت به این استان وارد شده است.
کاظمی با بیان اینکه باید به بحث انتقال آب در آینده توجه جدی شود، گفت: چرا که ما در آینده با خشکسالی روبرو خواهیم بود و همچنین متأسفانه در تنظیم آب زاینده رود به شیوه درستی عمل نشده که باید این مسئله هم مورد توجه قرار گیرد.
دلخوش: جنگل تراشیها عامل سیل در مازندران، گیلان و گلستان بود
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس جنگل تراشیها را عامل بروز سیل در استانهای مازندران، گیلان و گلستان خواند.
به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت استانهای سیل زده محمدکاظم دلخوش نماینده صومعه سرا گفت: زمانی که سازمان مدیریت بحران را تشکیل دادیم اعلام کردم که کشور ما سالانه دو بار دچار بحران میشود، استانهای گیلان و مازندران و گلستان سالانه دو تا سه بار با سیل و یا سرمازدگی مواجه هستند.
وی جنگل تراشیها را از علل مهم بروز سیل خواند.
در ادامه عابدی نماینده سمیرم گفت: در شهرستان سمیرم، فریدون شهر خساراتی ناشی از سیل وارد شده، طوفان در شهرستان نائین موجب مشکلات فراوانی شده است.
وی ادامه داد: با توجه به بارندگیهای اخیر وزارت نیرو نباید تحت فشار برای طرحهای انتقال آب قرار گیرد.
در ادامه شریعت نژاد نماینده تنکابن خواستار تشکیل ستادی برای پیشگیری از بحرانها شد.
تجری نماینده کرمانشاه نیز اظهار داشت: سیل در استان کرمانشاه خسارات بسیاری به بار آورد و خساراتی به باغات وارد کرد.
وی ادامه داد: علت بروز سیل عدم مدیریت وزارت نیرو، عدم لایروبی رودخانهها و عدم راه اندازی پروژههای سد بود.
غلام محمد زارعی نماینده بویراحمد و دنا نیز گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد از استانهای سیل زده است، اما در فضای رسانهای و تصمیم گیری مطرح نشدهاند.
وی ادامه داد:1200 میلیارد تومان خسارت به این استان وارد شده و امیدواریم تصمیم گیرندگان برای جبران خسارات نگاه منصفانهای داشته باشند.
پزشکیان در صحن مجلس:
مرکز پژوهشها راهکارهای تأمین منابع جبران خسارات سیل را بررسی کند
مرکز پژوهشها راهکارهای تأمین منابع جبران خسارات سیل را بررسی کند
نایب رئیس مجلس از مرکز پژوهشها خواست راهکارهای تأمین منابع جبران خسارات سیل را بررسی کرده و طرحی در این خصوص به مجلس ارائه کند.
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز یکشنبه و در پایان بررسی وضعیت استانهای سیل زده، مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: بارندگی نعمت خداوندی بود که بسیاری از مشکلات آبی کشور را حل کرد، اما تخریبها و هزینههای سنگینی را به مردم تحمیل کرد.
وی با تأکید بر لزوم بررسی ساختار مدیریت بحران، افزود: بر اساس قانون جدید مدیریت بحران باید شورای عالی مدیریت به ریاست رئیس جمهور تشکیل شود.
نایب رئیس مجلس با اشاره به گزارش وزرای جهاد کشاورزی، نیرو و کشور گفت: وزیر کشاورزی بر لزوم صیانت از جنگلها، آبخیزداری، آبخوان داری و زهکشی تأکید داشت. وزیر نیرو بر لایروبی و جلوگیری از ساخت و سازها بر بستر رودخانهها تأکید مرد و سازمان هواشناسی نیز نیازمند تجهیزات است.
پزشکیان ادامه داد: برای اجرای این پیشنهادات، نیازمند اعتبارات هستیم.
وی از مرکز پژوهشها و کمیسیونهای تخصصی مجلس خواست، طرحهای خود را برای تأمین این اعتبارات ارائه دهند.
نایب رئیس مجلس تصریح کرد: بدون مشارکت مردم و حرکت جهادی و بسیجی، امکان حل این مشکلات وجود ندارد و دولت و مجلس به تنهایی نمیتوانند این مشکلات را حل کنند.
پزشکیان اظهار داشت: در حال حاضر اعلام شده است کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم تنها به هلال احمر و کمیته امداد داده شود، چرا جلوی مردم را میگیرید؟ مردم را از حضور در صحنه محروم نکنید. همه مردم را به صحنه بکشید. دولت برای تأمین منابع لایحه بدهد.
وی تصریح کرد: از مقام معظم رهبری تشکر میکنم که با دستور پشتیبانی و توصیههایشان به حل بحران کمک کردند.
نایب رئیس مجلس گفت: باید در مقابل سیل، سیل کمکهای مردمی را ایجاد کرد.