میگرن یکی از شایعترین بیماریها در جهان است که میتواند به صورت موروثی منتقل شود و در خانوادهای هم کودکان و هم بزرگسالان را درگیر کند. میگرن باعث سردردهای شدید در یک سمت سر میشود. از علائم آن میتوان به تاری دید، تهوع، استفراغ و حساسیت شدید به نور و صدا اشاره کرد. در این مقاله رهکارهای طبیعی درمان خانگی میگرن را به شما خواهیم آموخت.
میگرن معمولا در کودکی، دوران بلوغ و اوایل بزرگسالی شروع میشود. عامل اصلی این بیماری ناشناخته است، اما عوامل محیطی و ژنتیکی نقش مهمی در این بیماری دارند. از عوامل محرک میگرن میتوان به استرس، شرایط آب و هوایی، تغذیه نامناسب و تغییرات هورمونی اشاره کرد. برای رهایی از دردهای کلافهکننده و عوارض فلج کننده میگرن میتوان از روشهای خانگی استفاده کرد.
درمان خانگی میگرن و رهکارهای طبیعی آن
در ادامه به چند روش درمانی طبیعی و خانگی اشاره میکنیم.
طب فشاری
طب فشاری با اعمال فشار در نواحی مختلفی از بدن منجر به برداشته شدن تنش عضلانی و تسکین درد کمک میکند.
با فشار نقطه ای بین انگشت شست و اشاره در قسمت گوشتی عضله دست میتوانید سردرد خود را تسکین دهید. فشاری که اعمال میکنید نباید زیاد باشد و بعد از حدود 5 دقیقه کارساز خواهد بود.
تغییر در رژیم غذایی
بسیاری از افراد با مصرف ماده غذایی خاص دچار حملههای میگرنی میشوند. غذاهایی که ممکن است باعث تحریک افراد مبتلا به میگرن شوند شامل الکل، غذاهای فرآوریشده، شکلات و نوشیدنیهای کافئیندار است. دانستن اینکه چه ماده غذایی باعث شروع سردرد شما میشود بسیار موثر خواهد بود. میتوانید با یادداشت کردن موادی که روزانه مصرف میکنید رژیم غذاییتان را زیرنظر بگیرید وبا درمان خانگی میگرن بعد از مدتی با شناختن عوامل محرک آنها را حذف کنید.
اسانسهای روغنی
اسانسهای روغنی به عنوان یک درمان طبیعی برای تسکین سردرد هستند. از اسانس لوندر( اسطوخودوس) برای رفع استرس و اضطراب هم استفاده میشود.
زنجبیل
زنجبیل از گذشته و در طب سنتی کاربردهای درمانی متعددی داشته است. مطالعات اخیر نشان داد که زنجبیل به کنترل واکنش های التهابی و درد کمک کرده و سردردهای میگرنی را بهبود می بخشد. ریشه زنجبیل را چند دقیقه در آب جوش خیس کنید و بهعنوان چای بنوشید یا با نسبتهای مساوی آب زنجبیل و آب لیمو را مخلوط کرده و میل کنید.
مصرف ویتامین
بسیاری از متخصصان پزشکی توصیه میکنند برای درمان خانگی میگرن و تسکین سردردهای میگرنی از مکملهای ویتامین استفاده کنید. ویتامینهای گروه B تاثیر زیادی در تسکین سردرد دارند و مصرف مقادیر تجویز شده ویتامین B کمپلکس دفعات بروز میگرنها را کاهش میدهد.
منیزیم
تحقیقات نشان داده است که اغلب افرادی که دچار سردردهای شدید میشوند، اغلب سطح منیزیم در بدنشان پایین است بنابراین متخصصان روزانه 200 تا 600 میلیگرم منیزیم برای پیشگیری از میگرن و سردردهای شدید تجویز میکنند. باور بر این است که این ماده مغذی با انسداد مواد شیمیایی تحریک کننده درد در مغز باعث کاهش دفعات حملات میگرن میشود.
کمپرس
بسیاری از افراد بر حسب تجربه پی بردهاند که گذاشتن کمپرس سرد یا گرم برروی سر و پیشانی میتواند درد و عوارض دیگر میگرن را در آنها کاهش دهد.
البته لازم به ذکر است که این روش میتواند عوارض جانبی برای افراد مبتلا به دیابت، افراد با مشکل گردش خون و افراد با مشکلات پوستی داشته باشد پس باید در این زمینه با احتیاط عمل کرده و از شدت دما کم کنند.
بیشتر بخوانید:
میگرن چیست؟