ماهان شبکه ایرانیان

۴۰درصد فروش حراج هنر مدرن خاورمیانه به ایران اختصاص یافت

پیشتازی سهراب سپهری در بونامز لندن

دنیای اقتصاد : حراج هنر مدرن و معاصر خاورمیانه بونامز با فروش یک میلیون ۳۲۰ هزار پوندی در لندن به کار خود پایان داد

به گزارش هنر آنلاین، در حراج هنر مدرن و معاصر خاورمیانه بونامز از کشورهای مختلفی همچون مصر، لبنان، عراق، سودان، و سوریه حضور داشتند و اثر سهراب سپهری از مجموعه تنه درختان این هنرمند توانست با فروش بیش از 187هزار پوند در رتبه نخست این حراج قرار گیرد. پس از سهراب سپهری هنرمند نامدار لبنانی شفیق عبود در جایگاه دوم، بهجت صدر در جایگاه سوم، ایمان بعلبکی در جایگاه چهارم، پرویز تناولی در جایگاه پنجم و محمد احصایی در جایگاه ششم ذی‌قیمت‌ترین آثار این دوره از حراج قرار گرفتند تا نشان دهند آثار هنرمندان ایرانی در سطح بین‌المللی چه جایگاهی دارند. در حراج هنر مدرن و معاصر خاورمیانه بونامز همچنین آثاری از حسین زنده‌رودی، فرامرز پیل‌آرام، سیراک ملکونیان، ابوالقاسم سعیدی، فریده لاشایی، مارکو گریگوریان، ژازه تباتبایی، حسین کاظمی، جعفر روح‌بخش، شیرین نشاط، رضا آرامش، کاوه گلستان و آزاده رزاق‌دوست چکش خوردند. دو اثر از پرویز تناولی و یک اثر از محمد احصایی، ابوالقاسم سعیدی، فریده لاشایی، حسین کاظمی، شیرین نشاط، رضا آرامش، کاوه گلستان و آزاده رزاق‌دوست در حراج مدرن و معاصر بونامز به فروش نرسید.

آثار هنراسلامی و قاجار

همچنین مجموعه‌ای از آثار هنر اسلامی، هند و قاجار نیز در هفته گذشته در حراج بونامز لندن چکش خورد. در این حراج 216 اثر مربوط به هنر اسلامی، هند و قاجار عرضه شد که در نهایت 120 اثر به فروش رسید. از میان آثار فروخته شده 18 اثر به هنر ایران اختصاص داشت که در مجموع فروشی معادل بیش از 395 هزار پوند را به نام خود ثبت کرد. در این حراجی که با عنوان «هنر اسلامی و هندی و هنر دوره قاجار» برپا شد، مجموعه‌ای از آثار هنری به حراج گذاشته شد که از آن جمله می‌توان به نقاشی‌های پرتره و عکس‌هایی از شاهان قاجاری چون ناصرالدین شاه، فتحعلی‌شاه، مظفرالدین شاه و دیگر آثار قجری اشاره کرد. پرتره رسمی از مظفرالدین شاه قاجار که به مناسبت سفر او به بلژیک کشیده شده، همچنین عکس دیگری که توسط میرزا ابراهیم‌خان، عکاس دربار به ثبت رسیده مربوط به سال 1280 شمسی، نقاشی «دختر قاجاری آینه به دست» منتسب به محمد حسن کشیده شده و قدمت آن بین سال‌های 1224 تا 1244 شمسی تخمین زده شده از جمله آثار فروخته شده در این حراجی است.

در این حراج 216 اثر عرضه شده بود که در نهایت 96 اثر فروخته نشد. یکی از آثار فروخته نشده در این حراج، یک اثر نقاشی از فتحعلی شاه قاجار مربوط به سال 1251ه.ق بود که در ابعاد 93 در 167 سانتی متر عرضه و به بالاترین قیمت پیشنهادی به فروش گذاشته شد که آخرین رقم پیشنهادی برای این اثر ایرانی 220هزار پوند بود و در نهایت فروخته نشد. در این حراج 278 برگ از کتاب «تاریخ جهان تا پایان دوره شاه اسماعیل صفوی نوشته غیاث‌الدین محمد مشهور به «میرهروی» بود که 2550 پوند چکش خورد. قیمت پایه این صفحات که در ابعاد 30,5 در 19 عرضه شدند، 2 تا 3 هزار پوند برآورد شده بود. یک برگ نگارگری به قلم حاج مصورالملکی مربوط به قرن 20 میلادی نیز با قیمت 2295 پوند فروخته شد، قیمت پایه این اثر 2 تا 3هزار پوند بود. همچنین 221 برگ از قرآن کوچک تذهیب شده (1202 ه.ق) با رقم پایه 4تا 6 هزار پوند به قیمت 5312 پوند به فروش رسید.

در این حراج، 239 برگ از قرآن تذهیب شده مربوط به قرن 19 میلادی 2550 پوند فروخته شد. قیمت پایه این اثر 2تا 3هزار پوند برآورد شده بود. همچنین 247 برگ دیگر از این قرآن کوچک مربوط به قرن 19 میلادی با قیمت پایه 4تا 6 هزار پوند در نهایت به قیمت 7562 پوند و 257 برگ از این قرآن کوچک تذهیب شده نیز با رقم پایه 5تا 7هزار پوند به قیمت 22هزار و 562 پوند به فروش رسید. در ادامه این حراج، یک برگ نگارگری شده مربوط به قرن 19 میلادی با رقم پایه 4تا 6 هزار پوند به قیمت 2295 پوند چکش خورد.

21 (2)

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان