به گزارش خبرنگار ایرنا، امروز سه شنبه در جلسه ای با حضور ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و تعدادی از مدیران این حوزه، تفاهم نامه همکاری مشترک این دو مجموعه به امضا رسید.
بر اساس صحبتهای دبیر جلسه، این تفاهمنامه حاصل جلسات متعددی است که در سطح بالا و عالی با حضور افراد و معاونان دو شورا تشکیل شد.
پیش نویسی که از قبل برای همکاری بین دو شورای عالی فضای مجازی و شورای انقلاب فرهنگی تدوین شده بود، مجددا مورد ارزیابی قرار گرفت و بند به بند آن دوباره بررسی شد. بر همین اساس افقهای روشنی برای همکاری مشخص شد و امروز در قالب یک تفاهم نامه به امضا رسید.
سعید رضا عاملی در ابتدای این نشست گفت: حوزه های مشترک بین فضای مجازی و فرهنگ و فناوری، گسترده است، فضای مجازی تکرار فضای واقعی است و اتفاقاتی که در این فضا رخ میدهد منبع و مرجع جریان فرهنگ در یک جامعه محسوب می شود.
وی افزود: بسیاری از ارتباطات انسانی و اجتماعی که در گذشته به صورت چهره به چهره محقق میشد اکنون در تراکنشهای بسیار بالا در فضای مجازی صورت می گیرد، تعداد ایمیلهای روزانه بیش از 300 میلیارد است و بیش از150 میلیون ویدیو به فضای چند رسانه ای جهان اضافه می شود. همین مسائل نشان می دهد که تبادلات شبکه اجتماعی بسیار گسترده است و تمام آنها با دنیا واقعی نیز تعامل دارند. بین دنیای واقعی و مجازی یک چیز مشترک وجود دارد؛ انسان.
وی افزود: به همین واسطه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیازمند همکاری با مرکز ملی فضای مجازی است؛ ایده این که دو شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی برای موضوعات مشترک خود جلسات مشترک داشته باشند از مدتی قبل مطرح شد.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت و ضرورت بازنگری در رشته های دانشگاهی مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات و ایجاد رشته های جدید در این حوزه، گفت: رشته ها و مشاغل دچار میرایی می شوند و نیازمند به تدارکاتی در حوزه سیاست گذاری و برنامه ریزی هستیم تا رشته های جدید معرفی و به واسطه آن مشاغل جدید نیز ایجاد شوند.
وی خاطرنشان کرد: برای رسدین به این نقطه نیاز است دستگاههای مختلف با یکدیگر در تعامل باشند. این موضوعات ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک بین دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی را بیش از پیش مشخص کرد. تفاهم نامه ای که آماده شده، حاصل بررسی ها و فعالیتهای کارشناسی است و امیدواریم از جمله تفاهم نامه هایی باشد که میدان کاری فراهم شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی که طرف دیگر این تفاهم نامه است، در ادامه این نشست گفت: ما در فضای مجازی با واقعیت هایی رو به رو هستیم که هر کدام قدرت ایجاد تحول در جامعه را دارند.
فیروزآبادی افزود: فضای مجازی تاثیرگذاری شگرفی بر نظام آموزشی و پژوهشی کشور دارد، ایران با تحولات فرهنگی بسیار شتابانی مواجه است که عمده آنها وارداتی هستند. به همین دلیل به اقدامات فراگیر نیاز داریم؛ اقداماتی که باید از آموزش سواد رسانه ای و فضای مجازی شروع شود و به اصلاح نظام حکمرانی کشور برسد.
وی افزود: در دنیای باز و یکپارچه امروز، باید بازیگر اصلی در چارچوب وطن خودمان باشیم. سال گذشته اقتصاد دیجیتال را هدف قرار دادیم و امسال بحث آموزش و پژوهش را بیش از پیش مورد توجه قرار خواهیم داد. این تفاهم بین ما و شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود داشته و امروز آن را به صورت کتبی امضا می کنیم.
این تفاهم نامه در سه ماده با 11 بند و زمینه های همکاری تعریف شده، به امضا رسید :
- سیاستگذاری و تدوین اسناد ملی در حوزه های مشترک
- باز مهندسی نظام حکمرانی علم، فرهنگ و فضای مجازی با توجه به فناوری های نوین و نقش آفرینان آن
- تبادل تجارب دستاوردها، پژوهش ها و مطالعات
- بررسی و بهره مندی از ملاحظات فرهنگی و فضای مجازی در فرآیند تدوین، تصویب و راهبری اجرای سیاست های و اسناد راهبردی و حضور نمایندگان طرفین در جلسات تخصصی
- هدایت بخشی از ظرفیت های پژوهش و فناوری دانشگاه ها و مراکز ذی ربط به سمت رفع نیازهای کشور در عرضه فضای مجازی
- بازتدوین محتوای آموزشی رشته های موجود و همچنین تعریف و راه اندازی رشته های جدید در حوزه های مختلف علمی مرتبط با فضای مجازی
- راهبری ایجاد سکوها و سامانه های مجازی عرصه فرهنگ و علم کشور
- رصد، پایش و آینده نگری و ارائه ارزیابی و تحلیل حوزه علم، فرهنگ و فضای مجازی
علمی **9207** 1055