ماهان شبکه ایرانیان

مسیر انتخابی pcc برای بازگشت پول، مسیر مرسوم در شرایط تحریم است

ایسکانیوز:مجیدرضا حریری با اشاره به برگزاری دادگاه متهمان پتروشیمی گفت: متاسفانه هیچ کدام از اخبار و اطلاعاتی که طی ماه‌های اخیر از این دادگاه منتشر شده، توسط یک منبع مشخص و دارای مسئولیت نبوده و به عبارتی هر کسی، هر چه دوست داشته به هر طریقی که مایل بوده را به تحریر درآورده است.
وی افزود: به همین دلیل است که می‌بیینم یک روز صحبت از اختلاس 6 میلیارد یورویی می‌شود و روز دیگر اتهام متهمان تغییر می‌کند. انتظار این است که اطلاع رسانی درباره این دادگاه از سوی منابع رسمی و موثق صورت گیرد.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی تصریح کرد: موضوع مهم دیگر در پرونده پتروشیمی این است که ما با شرایط عادی روبه رو نیستیم. باید در نظر داشته باشیم که تجارت بین المللی ایران با دیگر کشور‌ها دارای شرایط یکسان و برابر نیست و ما در برابر تحریم‌های گسترده قرار داریم و این تحریم‌ها اجازه نمی‌دهند که با قوانین تجارت جهانی کار کنیم.
حریری گفت: وقتی ما گرفتار تحریم‌ها هستیم و دشمنان به دنبال اجرای تحریم‌های گسترده علیه کشورمان هستند، ناچار می‌شویم از روش‌هایی برای مقابله با این تحریم‌ها استفاده کنیم که با روش‌های استفاده شده در شرایط عادی متفاوت است. این روش‌ها عبارت است از حرکت در مسیر‌های غیر شفاف در عرصه مبادلات بین المللی. این در تمام دنیا مرسوم است و دارای تبعات خاص خود هم است.


وی تصریح کرد: در دوره تحریم ها، باید در فضای بین المللی به نحوی رفتار کرده و مبادلات خود را سامان دهیم که ردی از خود باقی نگذاریم. زیرا در غیر این صورت رفتار‌های ما برای مبادلات تجاری رصد شده، شناسایی می‌شود و در نهایت مورد تحریم جدید قرار می‌گیریم.


این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: به عبارتی مجبور هستیم فعالیت‌های قانونی خود مانند خرید و فروش محصولات پتروشیمی را بر خلاف مدل‌های رفتاری پذیرفته شده در چارچوب و ضوابط بین المللی انجام دهیم تا این مبادلات شناسایی نشده و تحت تحریم قرار نگیرد.


حریری افزود: اتخاذ این شیوه نیز تقصیر ما نیست. مقصر کسانی هستند که اجازه نمی‌دهند مبادلات تجاری قانونی ایران در شرایط عادی انجام شود. مقصر کسانی هستند که با فشار‌های بیرونی، به ما اجازه نمی‌دهند در فضای تجارت بین المللی عمل کنیم.


وی گفت: در این شرایط باید فضای سیاسی بین الملل کشور را شفاف و درست کرده و اجازه ندهیم عدم شفافیت در تجارت بین المللی موجب شود که عده‌ای از این فضا برای منافع شخصی خود سوء استفاده کنند. اگر سوء استفاده‌ای نیز صورت گرفته، باید با دقت و در نظر گرفتن شرایط خاص، به آن رسیدگی شود.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی تصریح کرد: اتفاقی که در پتروشیمی افتاد نیز به همین صورت است. ما نمی‌توانستیم در فضای عادی تجارت خود را با جهان انجام دهیم و به طور طبیعی دچار مشکلاتی شدیم که امروز آسیب آن را می‌بینیم.


حریری تاکید کرد: البته حجم این مشکلات هرگز به اندازه‌ای نیست که در رسانه‌های غیر رسمی و شبکه‌های مجازی و رسانه‌های بیگانه مطرح می‌شود. کسانی که از مبادلات تجاری در عرصه پتروشیمی مطلع هستند، می‌دانند که امکان اختلاس 6 میلیارد یورویی توسط یک شرکت وجود ندارد و اعداد و ارقامی که در این زمینه مطرح می‌شود، صحت ندارد و طرح این مسائل کارشناسی نبوده و فقط جنبه تسویه حساب‌های سیاسی دارد.
وی با بیان اینکه باید جلوی انحراف را در همان لحظه شروع می‌گرفتیم، گفت: سوال این است که اگر اتفاقی در سال‌های 90 و 91 افتاده است، چرا به آن در سال 97 رسیدگی می‌شود؟ اگر در همان روز‌ها اقدامات لازم در جهت شفاف شدن مبادلات انجام می‌دادیم، امروز شاهد این وضعیت نبودیم. چرا باید 7 سال مدت زمان رسیدگی به یک پرونده باشد و در انتها متهمان درخواست کار کارشناسی تخصصی داشته باشند؟


این تحلیلگر مسائل اقتصادی در پایان اظهار داشت: انتظار این است که اطلاع رسانی صحیح درباره پرونده پتروشیمی از سوی منابع آگاه و مسئولان پرونده صورت گیرد تا شاهد سوء استفاده رسانه‌های ضد‌انقلاب و شایعه پراکنی در فضای مجازی نباشیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان