تلقین واقــــعا مفید است و قدرت غیرقابل تصوری دارد! به هیچ وجه خرافات نیست؛ زیرا دانشمندان بزرگی همچون انیشتین، نیوتن یا روانشناسان بزرگی مثل فروید در نوشته هایشان به قدرت باور و تلقین اشاره کرده اند و البته تمامی پیامبران با شیوه تدریس خودشان یکی از اصولی که به انسان ها آموختند این بود: «باور کنید تا ببینید...»
« هر آنچه هستیم، همان است که اندیشیده ایم. ذهن همه چیز است. هرآنچه را باور کنیم، همان میشویم.»
برای تلقین کردن، ابتدا فقط یک جمله را برای خود تکرار میکنیم. البته تکرار یک جمله به تنهایی و فقط برای یک بار، نتیجهای نمیدهد. قدرت تلقین زمانی آشکار میشود که بارها و بارها آن جمله را با خود تکرار کنید. برای درک بهتر این مسئله یک مثال میزنیم. فرض کنید فردا امتحان دارید. با خود میگویید: «حتما امتحان فردا را خراب میکنم. هیچ چیز یادم نیست». اتفاقی که برای شما میافتد این است که تا لحظه امتحان، این جمله را بارها و بارها در درون خود تکرار میکنید. با این کار احساس بد و استرس را به خود منتقل میکنید. حالا حتی اگر یکی از دوستان شما قبل از امتحان بگوید: «حتما در امتحان موفق میشویم»، احساس منفی در شما شدیدتر میشود. نحوه عملکرد تلقین چگونه است که این اتفاق میافتد؟
شاید عجیب به نظر بیاید اما اکثر افراد موفق از هوش معمولی برخوردار هستند. اما یکی از عواملی که باعث موفقیت آنها میشود این است که آنها همواره خود را در معرض جملات مثبت و امیدوارکننده قرار میدهند. ضمیر ناخود آگاه انسان در مقابل جملاتی که به دفعات تکرار میشوند نمیتواند مقاومت زیادی کند و بالاخره آن را قبول خواهد کرد. ضمیر نا خودآگاه شما قدرت تشخیص ندارد .
نمیتواند بفهمد چه جمله ای برای شما مثبت است و در مقابل چه جمله ای برای شما بار منفی دارد به هر حال این ضمیر فاقد قدرت تشخیص بوده و جملات را قبول میکند. به طور کلی اعتماد نفس همین است. پس بهتر است که این قدرت به کنترل در بیاید. مسلماً رسیدن به ثروت یکی از اهداف رایجی است که انسانها به دنبال آن هستند. آیا شما هم به دنبال این هدف هستید؟ یکی از فنونی که میتواند به شما برای رسیدن به هدف کمک کند استفاده از قدرت تلقین به نفس است .
شروع کنید ضمیرناخودآگاه تان را شخم بزنید!
از امروز به دقت بر روی جملاتی که روزانه با خودتان در حال صحبت هستید تمرکز کنید و آنها را شناسایی کنید. آگاه باشید در حال چه گفتگوی درونی هستید. اگر جملات شما منفی بود (مهم نیست درست است یا غلط) آنرا یادداشت کنید (١ (و فعل آنرا تغییر دهید تا مثبت شود (٢ (بعد دوباره آنرا چندین بار بخوانید.
برای مثال : (من چقدر دست و پا چلفتی ام.) ،( من چقدر زرنگ و باهوش هستم.)
بعد از انجام این کار، روزانه به صورت آگاهانه چندین بار این جملات را تکرار کنید.
امکان دارد اوایل احساس بدی به شما دست بدهد که عالی است، زیرا نشان میدهد واقعا این جملات ریشه در تفکرات قدیم ضمیرناخودآگاهتان دوانده و شما در حال تغییر آن هستید.
هر روز صبح هنگام بیدار شدن، عصر و شب قبل از خواب جملات مثبتی را با خود تکرار کنید. جملاتی از قبیل:
- من عالی هستم
- زندگی من فوق العاده است
- چقدر زندگی ام رو دوست دارم
- من عاشق خودم هستم
- من توانایی های فوق العاده زیادی دارم.
- من هوش فوق العاده خوبی دارم
- و...
برای تلقین کردن، ابتدا فقط یک جمله را برای خود تکرار میکنیم
تلقین چطور روی سلامتی ما اثر میگذارد
برای اینکه به قدرت اثرگذاری تلقین بر سلامتی پی ببرید، خاطرهای از یک دوست که روانپزشک است، نقل میکنیم. مادر این روانپزشک همیشه از درد پا ناله میکرد. البته وضعیت جسمی بدی نداشت اما همیشه نالان بود و مدام میگفت پاهایم درد میکند. او هر روز به دنبال یک پزشک جدید بود و بیشتر وقت خود را صرف درمان درد پایش میکرد. دیگر اینقدر این موضوع تکرار شده بود که حتی همه فامیل هم فکر می کردند او یک مشکل جدی دارد و باید به پزشک مراجعه کند.
تا اینکه یک روز پسر او که یک روانپزشک بود با استفاده از یک تکنیک روانشناسی، جملهی من سالم هستم را در ضمیر ناخودآگاه مادرش ثبت کرد. پس از مدتی، او به طور ناخودآگاه دیگر درد نداشت و کمتر دیده میشد که از درد پا در حال ناله کردن باشد. پس از مدتها میتوانست به راحتی کارهایش را ایستاده انجام دهد. در حالی که تا پیش از آن از سرپا ایستادن ناله میکرد. حالا مدت یک سال است که مادر آن روانپزشک به هیچ دکتری برای درد پا مراجعه نکرده است.
یک لحظه با خود فکر کنید که یک نفر صرفا با تلقین چطور میتواند سالها درد و رنج را برای خود به همراه بیاورد و چطور با تلقین میتواند درد را از خود دور کند. بله این قدرت تلقین است. نمونه این داستان در زندگی همه ما وجود دارد. اکثر کارهایی که روزانه انجام میدهیم به طور ناخودآگاه است. یعنی بر اثر تکرار در ضمیر ناخودآگاه ما ثبت شدهاند. بیشتر کارها یا باورهایی که امروز در خودمان میبینیم و به طور ناخودآگاه بر اساس آنها عمل میکنیم، در زمان کودکی در ذهنمان ثبت شدهاند.
شیوهی ساختن و استفاده از عبارت تأکیدی برای تلقین به نفس
1. عبارت تأکیدی باید در حال دستیابی گفته شود
2. عبارت تأکیدی را باید باور کنید تا انرژییتان چند برابر شود
3. عبارت تأکیدی باید کوتاه باشد
4. عبارت تأکیدی باید در ما احساس خوبی ایجاد کند
5. عبارت تأکیدی باید به سبک شخصی گفته شود
6. عبارت تأکیدی باید زمانی گفته شود که شما در حالت آرامش باشی
7. عبارت تأکیدی باید در حالت بلند گفته شود
8. عبارت تأکیدی تا رسیدن به موضوع باید ثابت باشد
9. عبارت تأکیدی باید با کلماتی که به انرژی منبع شمارا وصل میکند گفته شود
بیشتر بخوانید: