برترین ها: رفع چین و چروک و افتادگی پوست تاثیر قابلتوجهی در جوانی فرد و کاهش سن و سال ظاهریاش دارد. با افزایش سن، قوام پوست و ساختارهای کلاژنی و بافت چربی دچار تحلیل میشوند و این مساله به دنبال آسیبهای فیزیکی و شیمیایی مثل مواجهه طولانی با نور آفتاب باعث میشود داربستی که پوست صورت را کشیده و صاف نگه داشته به مرور دچار زوال شود.
تکنیکهای بسیاری برای کشیدن پوست و رفع چین و چروک توصیه میشود؛ از کرمهای موضعی گرفته تا جراحی و لیفتینگ صورت! برای درمان ابتدا باید به متخصص مراجعه کنید تا دلیل چین و چروک مشخص شود.
1.کرمهای لیفت صورت
کرمهای لیفتکننده رطوبت بالایی دارند و با آبرسانی به پوست میزان چین و چروک را کم میکنند، اما لازم نیست از کرمهای گرانقیمت استفاده کنید. کافی است برای پیشگیری از چروک و افتادگی پوست از همان سنین جوانی مصرف کرمهای مرطوبکننده را آغاز کنید تا پوست در اثر خشکی دچار چین و چروک نشود.
2.محرکها
محرکها شامل رادیوفرکوئنسی، مزولیفت و انواع لیزر و امواج اولتراسوند است. در تمام این روشها گرما ساختارهای قدیمی کلاژن را تخریب میکند و کلاژنسازی جدید را در بافتهای زیرین پوست تحریک خواهد کرد. البته محدودیتهایی هم وجود دارد؛ مثلا لیزرها تا حدی عمق نفوذ دارند یا رادیوفرکوئنسی نیاز به درجه گرمایی خاصی دارد و ممکن است عوارضی داشته باشد که البته میزان این عوارض در روشهای جدیدتر به طور قابلملاحظهای کاهش یافته است.
3.روشهای تزریقی
این روشها شامل تزریق ژل، بوتاکس و چربی است. گاهی چین و چروک در اثر تحلیل بافت چربی است و تزریق چربی یا ژل مثلا در خط خنده این مساله را رفع میکند. بوتاکس نیز برای افرادی که عضلات پرکاری دارند و چین و چروک صورت ناشی از حرکات این عضلات است موثر است و کاربرد ویژهای برای خط اخم یا خطوط پنجهای دور چشم دارد. هیچ یک از این روشها معجزه نمیکنند، بلکه به طور نسبی افتادگی پوست را کاهش میدهند. البته باز هم میزان اثربخشی با توجه به تهاجمی بودن یا نبودن روش متفاوت است. در روشهای غیرتهاجمی برای دیدن نتیجه لازم است جلسات درمان تکمیل شود. درمان با لیزر یا رادیوفرکوئنسی حداقل به 3 تا 4 جلسه درمان نیاز دارد.
4.لایهبردارها
لایهبردارها شامل انواع لیزر، پیلینگ و میکرودرم ابریژن است. تمام این روشها با برداشتن لایهای از روی پوست به بازسازی و نوسازی لایه سطحی پوست کمک میکنند و در رفع چینوچروکهای ریز سطحی و لکها موثرند.
5.هایفوتراپی
ساز و کار مورد استفاده در این روش، بر اساس اولتراسوند ساده یا همان امواج صوتی است. با این تکنولوژی، پزشک انرژی امواج صوتی را در عمق دلخواهی در لایههای زیرین پوست متمرکز میکند، بدون اینکه آسیبی به سطح پوست برساند. استفاده از اولتراسوند پیش از این نیز در علم پزشکی سابقه داشته (بهعنوان مثال دستگاه سونوگرافی) و از این جهت، از بیخطر بودن این سازوکار اطمینان حاصل شده است. این روش در یک جلسه و بدون تحمل درد و زمان و هزینه زیاد، از بهترین شیوههای حال حاضر در دنیا برای لیفت صورت است.
اثر هایفوتراپی 3 ماه پس از آغاز درمان مشاهده میشود و در از بین بردن پلکهای افتاده و آویزان، از بین بردن چینوچروکهای صورت، چروکهای ریز و چینخوردگیهای باریک اطراف چشم موثر است. این روش شلی پوست گردن و گونهها را تا حدودی برطرف میکند و به رفع غبغب، محکم شدن پوست صورت و کاهش عمق خط خنده و رفع افتادگی گوشههای لب کمک میکند. مزیت هایفوتراپی نسبت به سایر روشها در این است که بدون اینکه هیچگونه جراحی انجام بگیرد لیفت صورت در چند جلسه انجام میشود. در صورتی که تعداد جلسات به اندازه لازم باشد، تاثیرگذاری هایفوتراپی تا 1 سال ماندگارخواهد بود.
روشهای تهاجمی بهترند یا روشهای غیرتهاجمی؟
این موضوع به خود فرد بستگی دارد که ترجیح میدهد با روش غیرتهاجمی، تغییری نسبی کند یا با جراحی پلاستیک تغییر قابلملاحظهای را شاهد باشد. جراحی و لیفت صورت به خانمها و آقایان زیر 50 سال توصیه نمیشود زیرا بعد از 5 تا 10 سال نیاز به تکرار دارد و به هر حال احتمال ایجاد کلوئید و جوشگاه در این جراحی وجود دارد. البته میزان عوارض به تکنیک انتخابی و تبحر جراح نیز بستگی دارد. در برخی افراد نیز با توجه به شرایط لازم است از چند روش کنار هم استفاده شود.
آیا کارمندان زودتر پیر میشوند؟
در فصل سرد سال، عدهای فکر میکنند از تهدید جدی پوست، یعنی اشعههای خورشید خلاصی یافتهاند، اما مقاله زیر به ما یادآور میشود حتی زمانی که در اتاق کارمان هستیم و خبری از نور خورشید نیست، همچنان در معرض اشعههایی قرار داریم که آسیبهای جدی به پوست میزنند.
کارشناسان هشدار میدهند کارمندان در معرض آسیب اشعههای مضر رایانه هستند. نور رایانه و پیری زودرس پوست به اندازه اشعه فرابنفش نور خورشید آسیبزننده است و باعث سرطان پوست میشود. میتوانیم با استفاده از کرم ضدآفتاب مانع آسیب پوست شویم. نگاه کردن به صفحه رایانه میتواند باعث پیری و چین و چروک شود. کارشناسان هشدار دادهاند کرم ضدآفتاب تنها برای فصل تابستان نیست. آنها معتقدند کارمندان برای جلوگیری از آسیبهایی که نور UV رایانه به پوستشان میزند، باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنند. بیشتر صفحههای رایانهای که شامل تلفنهای همراه و لپتاپ نیز میشود، نور UV و اشعه مادونقرمز منتشر میکنند.
بعد از قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه UV لکههای قهوهای روی پوست ظاهر میشود. این نور همچنین سبب نامساعد شدن رنگدانهها و تغییر در بافت پوست هم میشود. به علاوه، میتواند چین و چروک و پف پوست که از عوامل مرتبط با پیری زودرس هستند، ایجاد کند. اگر شما برای ساعات متمادی، هفتهها، ماهها و سالها به صفحه رایانهتان خیره هستید، استفاده از کرم ضدآفتاب برایتان الزامی است. لوسیون آفتاب و لوسیونهای مراقبت از پوست در حال حاضر امواج UV و اشعههای مادون قرمز و فرابنفش را مسدود میکند.
مردم بر این باورند که کرم ضدآفتاب تنها مخصوص فصل گرم است، اما به گفته کارشناسان، باید در طول فصل زمستان هم مورد استفاده قرار گیرد چون در زمستان خورشید هنوز اشعه فرابنفشاش را منتشر میکند. این پدیده بعد از تابستان متوقف نمیشود. با استفاده از کرم ضدآفتاب خوب، اشعه UVA که در پیری پوست مشارکت میکند، مسدود کنید. تمام طول سال مراقب پوست خود باشید، بهویژه پوست صورت که همیشه در معرض نور آفتاب است.