انتقاد وزیر کشور از نحوه عملکرد بانک‌ها در قبال سیل‌زدگان

وزیر کشور با بیان اینکه در زمینه امدادرسانی و نجات سیل‌زدگان، مردم و همه دستگاه‌های اجرایی حضور داشتند، گفت: انصافاً دستگاه‌های اجرایی کارنامه قابل قبولی داشتند البته بار اصلی این مسئله بر دوش مردم بود.

انتقاد وزیر کشور از نحوه عملکرد بانک‌ها در قبال سیل‌زدگان

به گزارش ایسنا عبدالرضا رحمانی فضلی در چهارمین جلسه قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده که با حضور اسماعیل نجار - رئیس ستاد مدیریت بحران معاون عمرانی وزیر کشور و جمعی از نمایندگان دستگاه‌های مختلف در وزارت کشور برگزار شد، اظهارکرد: در بحث مقابله به نسبت حجم سیل و خسارت‌هایی که می‌توانست ایجاد کند، تلاش شد که در همه حوزه‌ها خسارت‌ها به حداقل ممکن برسد به‌خصوص در بحث خسارت‌های جانی.

وی با بیان اینکه در زمینه امدادرسانی و نجات سیل‌زدگان، مردم و همه دستگاه‌های اجرایی حضور داشتند، گفت: انصافاً دستگاه‌های اجرایی کارنامه قابل قبولی داشتند البته بار اصلی این مسئله بر دوش مردم بود.

وزیر کشور با بیان اینکه درحال حاضر در مرحله سوم یعنی بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده قرارداریم، اظهارکرد: در مرحله اول که دولت بایستی مصوباتی را انجام می‌داد تمام مصوباتی که در دولت ارائه دادیم، تصویب شد و هیچ ایراد و اشکالی در این زمینه وجود ندارد. روز گذشته نیز مقرر بود که در بحث زیرساخت‌ها 4 هزار و 500 میلیارد تومان درسه حوزه  تصویب شود که نشد اما  قطعا روز یکشنبه  تصویب خواهد شد.

وی در ادامه گفت: موضوع دیگر مقدمات، آماده‌سازی و ارزیابی خسارت‌ها بود که به‌خوبی انجام شد و دستگاه‌ها نیز گزارش‌های لازم را به بانک‌ها و نهادهای مرتبط که بایستی تامین اعتبار توسط آنها صورت بگیرد، ارایه دادند و در اینجا نیز هیچ ایرادی وجود ندارد.

رحمانی فضلی به بحث اجرای عملیات‌ها نیز اشاره و اظهارکرد: در بحث اجرای عملیات در برخی حوزه‌ها پیشرفت خوبی داشتیم. به‌طور مثال در تامین وسایل زندگی اقدامات خوبی انجام شد اما نقصی که وجود دارد این است که آن چیزی تامین کردیم و بر آورد شد بیش از چیزی است که خسارت دیدیم بنابراین بایستی به میزانی که استانداران گزارش دهند و اعلام کنند دستگاه‌ها کار را انجام دهند.

وی در ادامه به موضوع بهداشت و درمان در مناطق سیل‌زده اشاره کرد و گفت: در حوزه بهداشت و درمان همه نگرانی‌ها این بود که خدایی نکرده با بیماری‌های واگیردار وسیعی مواجه شویم. مواردی از اینها نیز در برخی گوشه کنارها پیدا شد اما همه دستگاه‌های متولی از جمله وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و هلال احمر کارهایشان را به‌خوبی انجام دادند و ما با بیماری اپیدمی مواجه نشدیم. برخی دستگاه ها نیز جلوتر بودند. به طور مثال بنیاد مسکن ارزیابی‌های بسیار خوبی انجام داده و در بحث اسکان موقت نیز بیش از 95 درصد اسکان موقت حل شده است و تنها حدود 200 خانواده آن هم به دلایل مختلف قابل حل باقی مانده اند.

به گفته وی در بحث شناسایی واحدهای آسیب دیده نیز اقداماتی صورت گرفت. برخی از خرید اقلام کالاهای ساختمانی نیز انجام و قرارداد با دستگاه‌های مختلف منعقد شد و کارها در مرحله‌ای است که می‌شود با یک تلاش جدی‌تر انجام داد.

وزیر کشور تصریح کرد: آن چیزی که ما در آن عقب هستیم و باید به آن توجه شود، موضوع بانک‌ها است. متاسفانه علیرغم جلسات متعددی که با بانک‌ها گذاشته شده است قرار بود تا آخر خرداد همه قراردادها منعقد و پرداخت‌ها نیز انجام شود اما بر اساس گزارش‌هایی که امروز ارائه شد بانک‌ها عقب هستند البته آنها علت را تغییر نوع پرداخت و تامین منابع اعلام کردند که دولت آن را تامین کرده است. جلساتی نیز اخیراً در بانک مرکزی برگزار شده و بانک مرکزی نیز اعلام کرده است که در خصوص اجرای این موضوع هیچ محدودیتی وجود ندارد و بر اساس مصوبات روز چهارشنبه بانک مرکزی قرار بوده است که از شنبه این موضوع سرعت بگیرد.

وی ادامه داد: دلیل این موضوع هر چه که هست برای ما قابل پذیرش نیست. باید این موضوع را حل می‌کردند. ما فرصت را تا آخر خرداد ماه نگه می‌داریم تا تلاش‌شان را بکنند و کار سرعت بگیرند همچنین حداکثر دو هفته دیگر نیز به این زمان اضافه می‌کنیم و تا اواسط تیر بایستی تمام کارها انجام شود.

رحمانی فضلی افزود: بخش دیگری که نتوانسته است وظایفش را همگام با دیگر دستگاه‌ها پیش ببرد، خزانه است. ما می‌دانیم مشکلات و وضعیت خزانه چیست و همه را درک می کنیم اما سیل‌زدگان اولویت اول کشور هستند. این افراد در دمای 50 درجه سانتیگراد با شرایط سخت در حال زندگی هستند. اموال، دارایی، مسکن و زمین‌های کشاورزی آن‌ها آسیب دیده است و اولویتی اصلی‌تر از این نداریم و حتما باید این اولویت رعایت می‌شد.

وزیر کشور ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه را به عنوان دستگاه تشخیص دهنده اولویت قبول داریم. وقتی که سازمان برنامه اعلام می‌کند که 3 هزار میلیارد باید پرداخت شود خزانه باید این موضوع را در اولویت خود قرار دهد و بر اساس گزارش‌هایی که ارائه شده است خزانه نصف آن یعنی حدود 50 درصد ان را تامین کرده است و ما انتظار داریم که باقی را نیز با سرعت تامین کند.

به گفته وی در برخی مناطق مانند لرستان با سرمای زودرس و در خوزستان نیز با کشت تابستانه مواجهیم که بایستی به این موارد نیز توجه کنیم و انتظارمان این است که خزانه این موضوع را در اولویت خود قرار دهد. زیرا اینجا قرارگاه است و قرارگاه با اختیاراتی که رئیس جمهوری داده است و تأکیدات مقام معظم رهبری داشته‌اند بایستی فرآیندها را کوتاه و اولویت‌ها را تعیین کند و اگر قرار باشد که در قرارگاه تصمیماتی گرفته شود اما بانک‌ها و خزانه و یا هر دستگاه دیگر کار خودشان را انجام دهند پس چه نیازی به قرارگاه است؟

وزیرکشور ضمن تشکر از دستگاه‌های که اقدامات خود به‌درستی انجام دادند و گله‌مندی از برخی دستگاه‌هایی که عقب ماندند از آنها خواست که عقب ماندگی را جبران کنند.

وی همچنین خطاب به استانداران گفت: استانداران به عنوان نیروهای عملیاتی سر صحنه هستند. انتظار این است که استانداران هم مکتوب و هم شفاهی مسائل را منتقل کنند و رونوشتی نیز را به قرارگاه بدهند. تا ما نیز به کمک استانداران بیاییم ضمن اینکه برای همه زحمات استانداران دستگاه‌های استانی  در این ایام ارزش قائل هستیم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه دستگاههای بخشی مانند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو وزارت مسکن و شهرسازی باید مستقلاً پیگیر باشند،اظهارکرد: گزارش‌هایی که دیروز گرفتم مبین این بود که دستگاه‌های بخشی هم پیگیری‌های لازم را انجام ندادند و خواهش من این است که حتما این مسائل مورد توجه قرار گیرد.

وزیرکشور تاکید کرد: اولویت ما ابتدا مسکن است برای تامین مسکن موقت رئیس جمهوری دو ماه وقت دادند که تقریبا حدود 20 روز از آن باقی مانده است و بعد از این 20 روز نباید شاهد مشکل مسکن موقت باشیم و همه باید در خانه‌های خودشان باشند. در موضوع نوسازی نیز رئیس جمهوری تا آخر سال به ما فرصت دادند که تا شب عید مردم در خانه‌های خودشان باشند. هر چقدر که به دلیل عدم تامین مالی از طریق بانک‌ها و خزانه عقب هستیم باید باقی‌مانده سال را با سرعت جبران کنیم. ما از شما تا شب نوروز خانه‌های ساخته شده را می‌خواهیم. دستگاه های متولی و مرتبط باید وظایف خود را انجام دهند. کندی را در ابتدای راه با گلایه مندی پذیرفتیم اما توقع ما این است که در زمان‌بندی این کار انجام شود.

وی در ادامه به بحث خسارت‌ها نیز اشاره کرد و گفت: موضوع دیگر ما خسارت‌ها است که در این میان هم  خسارت‌های کشاورزی در اولویت قرار دارند. منابع برای آن خوب تامین شده است و جهاد کشاورزی از تامین  اولیه منابع ابراز رضایت داشتند اما در مسیر پرداخت‌ها از طریق خزانه یا بانک دچار مشکل شدیم و انتظار است که این موضوع نیز به‌سرعت حل شود.

فرمانده قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده اضافه کرد: مساله بعدی در خسارت‌ها بحث معیشت بوده است که به خوبی انجام شده و رضایتمندی کامل وجود دارد  و بقیه امور مربوط به بحث زیرساخت‌ها است. در زیرساخت‌ها باید دستگاه‌های اجرایی بیشتر تلاش کنند.

وزیر کشور ادامه داد: منابع معلوم شده است و هم از طریق جابه‌جایی ردیف‌ها و هم از طریق تسهیلات و هم از مسیر پرداخت‌هایی که با تامین از صندوق توسعه باید انجام شود،صورت می‌گیرد. در حال حاضر نیز نقدترین منابع مورد نیاز همین تسهیلات است.

رحمانی فضلی اضافه کرد: در جابه جایی ردیف‌ها سازمان برنامه و بودجه باید تلاش کند که این کار انجام شود همین طور که الان شما تصمیم گرفتید برخی ردیف‌های استانی با اولویت سیل باشد همچنین متناظر آن هم باید برای ردیف‌های ملی هم این اتفاق بیفتد.

وزیر کشور افزود: بنیاد مستضعفان هم از همان ابتدا تامین سیمان را قبول کرده است و پای کار هستند و در این زمینه مشکلی نداشتیم.

وی ادامه داد: در این جلسه ضعف‌ها و مشکلات را مشخص کردیم و باید پیگیری کنیم که ضعف‌ها جبران شود و نباید این طور معنی شود که فقط دنبال گزارش‌گیری هستیم که چقدر کار خوب انجام شده است.

رحمانی فضلی با بیان این که 89 درصد از 330 تا 40 هزار هکتار زمین‌های کشاورزی که زیرآب بوده از آب بیرون آمده است، گفت: آماده‌سازی زمین‌های کشاورزی حتما در اولویت زیرساخت‌ها است که باید انجام شود.

وی تصریح کرد: کانال‌های سیل‌بر در استان‌های سیل زده بخصوص در استان‌های خوزستان و گلستان باید مورد توجه قرار گیرد البته در استان‌های دیگر هم نباید مورد غفلت قرار بگیرند چرا که همه برآوردهایی که می کنیم برای همه 24 استان است.

وزیر کشور در ادامه به ارزیابی‌های خسارت‌ها اشاره کرد و گفت: از طریق عکس‌های ماهواره‌ای ما به دقت می‌توانیم میزان خسارت‌ها را تعیین کنیم. وزارت جهاد کشاورزی و بقیه دستگاه‌ها هم موظف هستند در این زمینه کمک کنند.

رحمانی فضلی همچنین به خسارت‌های وارد شده به واحدهای صنفی و تولیدی اشاره و اظهارکرد: در این خصوص برآوردهایی شده است که البته به آنها تسهیلات بلاعوض نخواهیم داد چرا که قرار بود همه واحدهای صنفی و تولیدی بیمه باشند.

وزیر کشور ضمن تشکر از صبر و شکیبایی و مشارکت مردم سیل‌زده در مهار سیل گفت: از همان ابتدا امکانات و تجهیزات ملی را هم به مناطق سیل زده ارسال کردیم. در مواجهه با مردم در مناطق سیل زده بازهم باید مراعات حال آنان را بکنیم و به مردم احترام بگذاریم و حرف‌هایشان را بشنویم، به خصوص استانداران در مناطق سیل زده به این موضوع توجه داشته باشند.

وی در ادامه به بحث آسیب دیدگان دام در سیل اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم که 10هزار راس دام کمک کنیم که تاکنون 3600 راس دام دادیم و استانداران باید با هماهنگی ستاد اعلام کنند که دام‌های چه افراد دیگری آسیب دیدند که به آنها هم دام واگذار کنیم.

رحمانی فضلی در بحث اشتغال در مناطق سیل زده و تشکیل کارگروه مستقل در این زمینه اشاره و اظهارکرد: در مناطق سیل زده در جهت همراهی دولت چه در قالب تسهیلات و تامین انتظارات و چه در قالب سایر کمک‌های خدماتی به استان‌ها ابلاغ کردیم و هم در سطح ملی این کار را انجام می‌دهیم و کارگروه آن را آقای دین پرست - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور - درحال پیگیری است.

وزیر کشور ادامه داد: موضوع مدارس جزو مسایلی بوده است که در اولویت‌ها است که البته هم خیرین و هم دولت فعالیت‌های خوبی انجام داده‌اند ولی از الان تا اول مهر سه ماه وقت داریم. همه باید تلاش کنیم که در این مدت مدارس آسیب‌دیده را تعمیر و بازسازی کنیم.

فرمانده قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده درخصوص اسکان موقت سیل‌زدگان استان گلستان گفت: بیش از 100 چادر اسکان موقت در آنجا قرار دارد که باید جمع آوری شود که البته آنهایی که غیراز سیل زدگان هستند باید شناسایی و با آنها برخورد شود و بلافاصله جمع آوری شود و فقط آنهایی که واقعا سیل زده هستند به آنها کمک شود بنابراین آقای نجار - رییس سازمان مدیریت بحران کشور - مسوولیت پیدا می‌کند به استان برود و این مشکل را به‌سرعت حل کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان