ماهان شبکه ایرانیان

موگرینی: اینستکس در حال پردازش اولین تراکنش است

خبرگزاری فارس: «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایگاه اینترنتی شخصی خود از دستیابی به توافق بازرگانی مرکوسور با کشورهای آرژانتین، برزیل، پاراگوئه و اوروگوئه در پی سالها مذاکره و نیز اعلام آغاز به کار ساز و کار کانال مالی با ایران موسوم به اینستکس استقبال کرد.

وی درباره ایران نوشت: «روز جمعه ما بیانیه‌ مهمی در زمینه حفاظت از توافق هسته‌ای با ایران صادر کردیم؛ مبنی بر اینکه سازو کار اینستکس اجرایی شده است و اولین معاملات در آن در حال پردازش است. هفت کشور اروپایی به ما و سه کشور که این سازو کار را ایجاد کرده‌اند یعنی آلمان، فرانسه و انگلیس خواهند پیوست. روز جمعه ما همچنین در کمیسیون مشترک شرکت داشتیم که تضمینی برای اجرای توافق محسوب می‌شود.»

کمیسیون مشترک برجام در پایان نشست روز جمعه خود در وین، بیانیه‌ای 9 بندی صادر کرد و طی آن اعلام شد که اعضای برجام در حال تلاش هستند تا اینستکس را به روی فعالان اقتصادی کشورهای ثالث نیز باز کنند. (جزئیات بیشتر)

این بیانیه در حالی صادر شده است که معاون وزیر امور خارجه ایران عصر روز (جمعه) پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین در جمع خبرنگاران و در تشریح گفتگوهای انجام شده در این نشست گفت: «ما امروز یک جلسه طولانی داشتیم بیش از سه ساعت، در مجموع جلسه مثبت و سازنده ای بود و نسبت به جلسات گذشته ما یک گام به جلو به شمار می آید، البته هنوز تا خواسته های جمهوری اسلامی فاصله قابل توجهی وجود دارد و با دستاوردهای ملموسی که جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد، هنوز فاصله داریم.»

اسکای نیوز: مکانیزم اینستکس ضعیف است/ ایران به دنبال مرگ برجام نیست

شبکه اسکای نیوز در تحلیلی ضمن اشاره به وضعیت کنونی برجام، عملکرد ایران را در وضعیت کنونی این توافق و در برابر تعلل شرکای اروپایی برجام مورد بررسی قرار داده است.

به گزارش ایسنا، شبکه اسکای نیوز در تحلیلی نوشت: ایران با شروع کاهش تعهدات خود در توافق هسته‌ای، به دنبال از بین رفتن این توافق چندجانبه که به سختی به دست آمده است، نیست.

ایران در واقع می‌خواهد تا به شرکای اروپایی برجام یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان فشار بیاورد تا فشار اقتصادی حاصل از تحریم‌های آمریکا را که پس از خروج ترامپ از این توافق اعمال شدند را خنثی کنند.

مقامات ایرانی فکر می‌کنند که سطح تعهدات آن‌ها باید کاهش یابد چرا که منافع ایران از توافق هسته‌ای پس از خروج آمریکا از این توافق به طرز قابل توجهی کاهش یافته است. این یک سیاست «کم در برابر کم است» اما دیدگاهی است که به شدت از سوی لندن، پاریس و برلین مورد مخالفت قرار گرفته است.

مکانیزمی که اروپا به این منظور در نظر گرفته است [اینستکس] نسبتاً ضعیف است و احتمالاً نخواهند توانست تأثیر تحریم‌های واشنگتن ار خنثی کند. البته شرکای برجام تاکنون طرف تهران را گرفته و واشنگتن در این میان به طرز غیرمعمولی منزوی شده است.

به گزارش ایسنا، آمریکا در ماه مه سال گذشته در اقدامی یک‌جانبه از توافق هسته‌ای خارج شد. این توافق میان ایران و پنج قدرت جهانی حاصل شده بود و به موجب آن ایران متعهد شد تا در ازای لغو تحریم‌های آمریکا، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

آمریکا پس از خروج از برجام ضمن بازگرداندن تحریم‌های قبلی و اعمال تحریم‌هایی جدید علیه ایران بارها این ادعا را تکرار کرده است که ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای است. این در صورتی است که پایبندی ایران به تعهدات برجامی تاکنون در گزارش‌های رسمی متوالی از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تأسیسات هسته‌ای ایران تأیید شده است.

شرکای اروپایی برجام با راه اندازی سازوکار مالی ویژه‌ای که برای تجارت مستقل از دلار با ایران مورد استفاده قرار بگیرد به دنبال کاهش تأثیر تحریم‌های آمریکا علیه ایران بوده‌اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان