به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، با حضور دادستان انتظامی قضات، از قضات نمونه دادگستری استان مازندران تقدیر به عمل آمد.
حجت الاسلام و المسلمین موحدی آزاد در آیین تقدیر از قضات برتر استان مازندران، با بیان این مطلب که قوانین موجود برای صیانت از مقام، کرامت و نظارت بر اعمال و رفتار انسانها وضع شده است، به تدوین قانون نظارت بر رفتار قضات اشاره کرد و افزود: یکی از شرایط مورد نیاز قضاوت عدالت است و بر اساس این قانون، با رعایت شأن قاضی، کرامت مراجعین و اصحاب دعوی نیز باید توسط قضات محترم رعایت شود.
دادستان انتظامی قضات، پیشگام بودن رئیس دستگاه قضا در باب تکریم ارباب رجوع را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به ابلاغ دستور العمل حفظ کرامت و ارزشهای انسانی توسط رئیس قوه قضاییه، تصریح کرد: قطعاً این دستور العمل، در آینده نزدیک به قانون تبدیل خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین موحدی آزاد ادامه داد: دستور العمل حفظ کرامت و ارزشهای انسانی از جمله برنامههای کوتاه مدت رئیس قوه قضاییه بوده و مورد استقبال بسیار خوبی نیز قرار گرفته که مدیران کل، قضات و همکاران قضایی و اداری مخاطب این دستور العمل هستند و در ماده 24 تکلیف آن به عهده دادسرای انتظامی قضات گذاشته شده است.
این مقام عالی قضایی، مدیریت جهادی آیت الله رئیسی در قوه قضاییه را کم نظیر توصیف کرد و افزود: رئیس قوه قضاییه در باب نظارت چه در دادسرای انتظامی و چه در کمیسیون نظارت بر عملکرد قضات، شخصاً پیگیر موضوعات نظارتی است و بر این مساله تاکید دارند.
دادستان انتظامی قضات همچنین با بیان شاخصهای مورد نظر در ارزیابی قضات، اظهار کرد: دارا بودن وجدان کاری، قدرت تعامل با ارباب رجوع، کمیت و کیفیت در قضاوت، مشورت پذیر بودن، شجاعت و استقلال در اتخاذ تصمیم، رازداری، دقت و سرعت در انجام امور، دارا بودن مهارت فناوری اطلاعات، خلاقیت و نوآوری و آراستگی و پوشش اداری از جمله این شاخصها محسوب میشود.
حجت الاسلام والمسلمین موحدی آزاد با تاکید بر این مطلب که همکاران قضایی باید در دفاع از حقوق مردم و اجرای دقیق و سریع قانون از یکدیگر سبقت بگیرند، افزود: در ارزیابیهای انجام گرفته در حوزههای قضایی مازندران، مواردی مانند حفظ کرامت انسانی از ناحیه همکاران، برخورد مناسب مدیران قضایی استان با مردم، رعایت نظم اداری توسط مدیران قضایی استان، برگزاری منظم جلسات ملاقات مردمی توسط رئیس کل و دادستان مرکز استان و برخورد همراه با صبر و حوصله با مردم و همچنین برگزاری مستمر نشستهای قضایی در استان، گزارش و وضعیت دادگستری استان مازندران از این حیث مطلوب ارزیابی شده است.
معاون داسرای انتظامی قضات نیز در این آیین با اشاره به روند بازرسیهای انجام گرفته از حوزههای قضایی استان مازندران اظهار کرد: در آبان ماه سال 97 یک تیم بازرسی 25 نفره از دادسرای انتظامی قضات به مدت 10 روز در دادگستری مازندران مستقر شد و عملکرد قضات حوزه قضایی استان در قالب تیمهای چهار نفره مورد بازرسی قرار گرفت.
عباس منصوری ادامه داد: پس از اتمام بازرسی ها، جمع بندی نقاط قوه و ضعف استخراج شده از بازرسیها در قالب یک گزارش محضر دادستان انتظامی قضات ارائه شد و طی آن اقدامات لازم برای برخورد با تعداد معدودی از قضات متخلف نیز صورت گرفت.
معاون دادسرای انتظامی قضات، قضات دادگستری استان مازندران را سالم و شایسته، ارزیابی و تصریح کرد: وجود معدود افراد ناسالم در دستگاه قضایی نیز مورد قبول نیست و قطعاً برابر قانون در خصوص این موارد اقدام خواهد شد.
منصوری در ادامه شاخصهای ارزیابی قضات نمونه را به سه بخش اخلاق و رفتار حرفه ای، شاخصهای قضایی و شاخصهای مدیریتی تقسیم کرد و گفت: دارا بودن اخلاق اسلامی، برخورد خوب و شایسته با مراجعین، حُسن شهرت، رعایت شأن قضاوت، دارا بودن شجاعت، علم، دانش و مهارت قضایی و رعایت استقلال همچنین توانمندی مدیریت و ایجاد نظم در عملکرد زیرمجموعه از جمله این شاخصها به شمار میآید.
وی خاطرنشان کرد: در مجموعه دستگاه قضایی استان مازندران، بسیاری از قضات شاخصهای مورد نظر برای تقدیر را دارا هستند که به انحاء مختلف مانند ارتقای سمت، انتصاب در بخشهای مدیریتی و تقدیر کتبی مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
رئیس کل دادگستری مازندران نیز در این مراسم با اشاره به ورودی بالای پرونده به شعب دادگستری استان، اظهار کرد: موجودی زیاد پرونده در شعب و در عین حال میزان ورودی بالا، فرایند رسیدگی را با دشواری روبرو کرده و بعضاً اطاله دادرسی و مراجعه مکرر اصحاب دعوی را موجب میشود که ان اشاء الله با اجرای طرح تحول در آینده نزدیک، شاهد رفع این مشکلات و تحول مطلوب در دستگاه قضایی استان خواهیم بود.
حجت الاسلام والمسلمین اکبری یکی از مصادیق تکریم همکاران و مراجعین را مناسب سازی فضای اداری دادگستری مازندران عنوان کرد و افزود: وضعیت فضای اداری موجود در ادارات دادگستری استان در حال حاضر مناسب نیست که ان شاء الله با تکمیل پروژههای عمرانی موجود، بهبود فضای فیزیکی مجموعه دادگستری استان را شاهد باشیم.
این مقام قضایی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دستگاه قضایی در ارتقای سلامت اداری نقش اساسی ایفا میکند، اظهار کرد: در این راستا اداره کل بازرسی استان و سایر مراجع نظارتی دادگستری مازندران فعال هستند تا شاهد رشد سلامت اداری در همه دستگاه اجرایی استان بوده و زمینه فعالیت برای مفسدان در ادارات وجود نداشته باشد و قطعاً ارتکاب تخلف و فساد برای افراد، بسیار هزینه بَر خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین اکبری خاطرنشان کرد: واحدهای حفاظت اطاعات و ارزشیابی قضات در مجموعه دادگستری استان در بخشهای نظارتی فعال هستند و قطعاً اگر افرادی بخواهند جایگاه دستگاه قضایی و شأن والای قضاوت را مخدوش کنند با قاطعیت با آنها برخورد میشود.
گفتنی است در این مراسم از 31 قاضی برتر دادگستری استان مازندران تقدیر به عمل آمد.